Divni kupci...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

e, VRH izjava

Udjoste u filosofiju
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Na računu piše koliko je deo a koliko su ruke.
      Racun?Svaki treci, ali ajde..

Ne znam da li si se osetio prozvanim, nema potrebe, uopste ne ciljam ni na koga posebno, ovde su kupcu u fokusu, i dobri i losi..

svi trgovci su pošteni i prodaju najorginalnije originale od originalnog...Nema dalje...
      Ne govorim za druge, jer me ne zanima, ali ja licno gajim princip da je bolje biti iskren, nego zavlaciti kupca, jer je cilj da ti se kupac vrati. Ako ga prevarim, onda mi nece vise uci u radnju, i jos cu imati anti reklamu.A kupac je uvek u pravu.

U danasnje vreme, krajnji kupci postaju sve informisaniji, i znaju sta hoce, tako da svi znaju za staru parolu, KOLIKO PARA, TOLIKO MUZIKE.
      Tako da ako on kupi jeftin deo, pristao je i na rizik koji to nosi.Ukoliko kupi original, ima pravo da me besi za prvu banderu, ali pre toga cu ja milionski da oglobim fabriku...
      Sustina je da ponudis vise alternativa kupcu, pa ko sta voli, ili mnogo cesce, ko sta moze..

Mali off, no da se vratimo na temu..

Bilo bi zanimljvio, posto ovde ima dosta ljudi iz struke, napisati detalje tako nekih pacijenta koji su zasluzili da ih stavimo na stub srama..

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ovde sam se našao prozvanim, ne ja lično ali... Hiljade majstora zaradjuju pošteno kriveći kičmu i svakojakim uslovima. Ako je retko da je majstor pošten onda je pošteni trgovac lek za rak, samo ga nidje nema...
        ]Ako je majstor posten, a to je retko, onda se slazem.
        Nisam se našao prozvanim, ja imam jako malo reklamacija pa se ne sekiram. Imam mušterija koje neće nikad biti zadovoljne ali i to ide u rok službe. Nisam nikad otvorio temu kako me maltretirala mušterija a bilo ih je na tone a i biće ih ako me ne pregazi tranvaj... (znam da se kaže tramvaj)

Prozvan sam kad se kaže svi su majstori lopovi i kradu na "marži" za delove ili ne bi zaradili a svi su trgovci pošteni. Ja nisam prozivao majstore a ni trgovce, nego ste vi.
        Postao sam gasadžija jer mi je dozlogrdilo da ugradjujem najoriginalnije manžetne koje procure do kapije, da stavljam najoriginalniej bregaste koje traju 300 km, da stavljam karike koje pucaju ko staklo (kompresione) a pobegle sa trake negde...
        Sve normalno kupljeno u radnji kod proverenih trgovaca. Poštenih naravno.

Hipotetički, nekad su bili veliki servisi koji su imali svoju nabavku i svoje radnje, tada nije bilo prodavnica autodelova, bar ne privatnih. Danas ih ima na tone ali vraća se ponovo vreme velikih i jakih servisa koji sigurno ne kupuju u prodavnicama, kako oni gledaju kad im ulazi mušterija u servis i drži balans štanglu u ruci... Mislim ne za tuču nego ugradnju...

Tema je besmislena skroz...
        ]Ako je majstor posten, a to je retko, onda se slazem.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Ok, ako je besmislena, onda lock. I kraj.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Pogledaj poslednji red u tvojoj pretposlednjoj poruci pa prosudi i sam koliko je smisleno ili ne. Ovde su ti potencijalni kupci a ti im...

https.autogas.rs

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Uopste nije besmislena za nas kupce.

Trgovac mi da kutiju od dela koji sam trazio i platio, a unutra sasvim nesto drugo. Majstor kaze "ma moze i to" i kad posle 3 dana otpadne tocak ispostavi se da je majstor stavio nesto trece.

Ispada da treba odmah proveriti sta se kupuje i da treba majstoru stajati nad glavom dok radi da ne smota deo u dzep , a podmetne neko kinesko djubre.
              Ne znam dal je svuda u sveti ovako, ali smo ovde (mi divni kupci) stvarno na milost i nemilost svakakvim matrapazima.
              Uostalom , to je i najjaci razlog mog prisustva ovde na CBC: dobijem korisne informacije i uvek imam kome da se izjadam
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

Doro ja ne znam nijednog majstora koji ce za deo koji ti je ugradio da ti da racun

naravno na kraju ispadne onaj krajni ali ono...pa i ti majstoji imaju po 20% na regularnu cenu u nekim prodavnicama i tako uzimaju pare...
                I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Slažem se, sve je ovde papazjanija i ko koga. To nije uredu ali nije ni deo ove teme.

Onda treba da otvorimo temu kako se kupac štiti od zlih majstora ili trgovaca, pardon njih nema (zlih).
                  No kako si isam rekao ovo je CBC i ima mnogo crnih i belih lista kao i upozorenja na to gde je crno a gde belo.
                  Ovako je paušalno, mi smo dobri a oni su zli....

@Neman

Pa šta sad da ti radim, menjaj majstora Borite se za svoje prava

https.autogas.rs

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

Hajde i ja nesto da pitam,sta bi bilo kada bi musterije dobile racun za delove i rad i uz to i garanciju od 12 meseci?Da li i onda majstor ne bi valjao?Verovatno bi bio kriv jer je imao sve pri ruci i na brzinu uzeo lovu!Ili je majstor vise cenjen ako vas posalje da trazite delove po gradu ,jos jednom se vratite jer ste doneli pogresan deo,i na kraju platite majstoru ugradnju delova sa sve izgubljenim vremenom i bez garancije (jer ste vi doneli delove)?Nemojte ispustiti iz vida da nabavka rezervnih delova za servise nije nista laksa nego li nabavka za prodavnice!Prodavnice imaju veci obrt,samim tim i veci rabat i vecu zaradu na delu

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Naravno da postoje majstori koji imaju ili nabave delove , i za oba daju odvojene racune (sto se mene tice meni racun i ne treba). Samo kod takvih uvek ima 40 vozila koji cekaju da ih uzmu u rad. I onda smo prinudjeni da idemo kod onih sto ni dizalicu nemaju, a garazu preuredili kao posl.prostor.
                      E , tu nam niko nije kriv , samo smo birali.

Jedino me cudi sto nema majstora i trgovaca iz Nisa na forumu... moracu nekog od njih da ubedim da kupi racunar, pa da osvetli obraz zanatu...

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by NemaN
                        Doro ja ne znam nijednog majstora koji ce za deo koji ti je ugradio da ti da racun
                        Svaki ovlasceni serviser ce dati racun. Onda se ima garancija i na delove i na rad.

Sada, sto je nama (vecini) skupo da npr. zamenu ulja i filtera platimo 20e, kvacilo 200-300e....., to je vec druga prica.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Normalno je da majstori imaju rabat u radnjama. Nemogu oni imati istu cenu kod prodavca kao i ja koji se pojavim jednom u godinu dana. Mene nerviraju majstori koji vade zdrav zub.

Ako je cena dela ista kao kad bih ja isao u radnju i kupio deo onda me bas briga da se ja nerviram i jurim.

Sto se mene tice najsladje pare uzmem kada kupac lepo ode u Metro ili Tempo kupi laptop ona DOS varijanta, dodje kuci proba da insalira windows naravno sa dobrim poznavaocem komsijom koji ima PC jos od 1990. Posle nekoliko uzaludnih pokusaja i brljanja on lepo spakuje taj laptop i dodje kod mene. Ja uzmem pare za instalaciju a nerazmisljam o garanciji... Milina

Posle mu jos i kazem da je isti laptop mogao dobiti i kod mene po istoj ceni s time da bi imao Garanciju kod mene a ne na salteru Metroa...

U svakom slucaju Doro balans stangla je neprikladna za nosenje i za ubedjivanje. Bolja je poluosovina sa homokinetickim. U nekim trenutcima izgleda mi ko topuz kraljevica Marka...
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

Zar ne ide legalan Windows uz sve laptopove? makar na CD
                            Obicno onaj namenski CD sa ugradjenim drajverima

Comment

U svakom slucaju Doro balans stangla je neprikladna za nosenje i za ubedjivanje. Bolja je poluosovina sa homokinetickim. U nekim trenutcima izgleda mi ko topuz kraljevica Marka...
                              Prvo bolno iskustvo moje sestre sa delovima, bila je poluosovina sa zglobom od Pajera 3.0 V6, kad joj je pao na nogu..

Svaki ovlasceni serviser ce dati racun. Onda se ima garancija i na delove i na rad.
                              To je odgovor, hoces kvalitetnu uslugu?To kosta. Koliko para, toliko muzike.

Ako je cena dela ista kao kad bih ja isao u radnju i kupio deo onda me bas briga da se ja nerviram i jurim.
                              Ovo je sustina, samo sto za ozbiljnog majstora, koji ima posla, cena NIKAD nije ista kao krajnjem kupcu, jer on stalno uzima, ali ce naplatiti isto svom krajnjem kupcu.

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Ne neide na vecini laptopova isporucuje se samo FREE DOS. To pise sitnijim slovima. Ti laptopovi su jefitniji. Sto je najgore nema drajvera na cd-u a za vecinu nema ni na sajtu proizvodaca *za windows xp* samo za vistu...
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X