CITROEN XM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

Re: Citroen xm jos jedan Fan

Originally posted by Vasa
    Sta cu kad zivim u Pozarevcu
    Jos jedan Citras on-line.Pozdrav komsija!

Comment

• dishaka
      CBC Član
      • 22.06.2006
      • 36
      • Beograd

model xm-a

da slucajno neko nije video negde automobilcic (xm) u prodaji,
      nasao sam na internetu ovaj, ko bombona je... pravi neki NOREV?

link

Comment

• Maki_M
        CBC Član
        • 09.10.2006
        • 39
        • Nis

Kod nas nikakva ponuda modela malih automobila ne postoji.Tek sporadicno primetim negde neki pristojan primerak ali generalno ih nema.Neke firme koje su nekad bile dosta rasprostranjene (Matchbox,Majorette)su odlutale negde bezveze i prave tezak shit.
        Firma Norev nije nepoznata,ali je daleko manje rasprostranjena,pogotovu kod nas.Zato sumnjam da ces naci XM-a izuzev ako ga ima mozda neki kolekcionar.Kod nas je zadnjih godina vladao Burago ali se ne secam da sam video XM.
        www.citroenforumsrbije.com

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

Norev je cenjenija marka kod kolekcionara pa su i cene malo jache.Burago,Majorette,... su vishe igracke no modeli pa su im i cene manje.
          @dishaka,mislim da kod nas nema gde da se kupi nov Norev.Poshto si iz BGa,mozes eventualno svratiti na "Berzu kolekcionara".Svake zadnje nedelje u mesecu,"Kuglash" Djushina 5 pa da pojurish kod nekog od kolekcionara/prodavaca.Mada se ne secam da sam vidjao nesto model XM-a ali Norev i druge jache marke su zastupljene(uz odgovarajucu cenu ).
          Pozz!

p.s.
          Ako si u mogucnosti,pojuri ovoga na netu.Btw,mislim da ovde negde na CBCu ima detaljnije o ovakvim mini modelima.

Evo,nasao sam:

Comment

• ibralic
            CBC Član
            • 22.11.2006
            • 55
            • Solin,RH

evo ovdje imaju svi modeli Citroen-a

na LHM-u je udobnije...

Comment

• dishaka
              CBC Član
              • 22.06.2006
              • 36
              • Beograd

puno hvala!
              jel to u Djusinoj pre podne i redovno zadnje nedelje?

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Da,berza je od 10-12 h,ulaz 50din..Uvek je zadnje nedelje,izuzetak je kad se poklapa sa nekim praznikom-prica se da ce sledeca biti 30. umesto 31.12. zbog Nove G..
                p.s.
                Izvinjavam se za OFF.

Comment

• Vasa
                  CBC Početnik
                  • 24.11.2006
                  • 3

[Tabla se jednostavno skida. Imas dva srafcica (torax) sa leve i desne strane zaklona za sunce, pokriveni su plasticnim cepovima. Kada ih odvijes skidas pazljivo gornji deo zaklona za sunce (ima zabice) potrebno ti je malo strpljenja i srece da nesto nepukne. U sustini vrlo jednostavno. Kad skines zaklon ostaju ti 4tiri srafa koja drze samu tablu i to ti je to. Skines (pazis na konektore i sajlu...). Sve u svemu 30min posla ako ti je prvi put. Mislim da sam okacio slike na forumu negde, potrazi.

Hvala posao je odradjen.Sad sijam ko discoteka. Ipak sam nasao normalnog elektricara u Pozarevcu "Majstor Zuba" stari trkacki as mi je sve to zamenio za 600 dinara (njegove su i sijalice bile) jos da resim tvrdocu osovine mislim da su lezajevi, jer smo sve drugo promenili.

Treba mi prednja desna pozicija dajem levu u zamenu ili koliko vec kosta.Takodje i sajle za rucnu zbog nje zaglavih vanredni tehnicki i kaznu ko vrata.

Jos uvek imam Xm stranca na prodaju,skinuo sam sta mi je trebalo da li treba jos nekom nesto.Moze i ceo za 300 evra

064/365-42-96

Comment

• dishaka
                    CBC Član
                    • 22.06.2006
                    • 36
                    • Beograd

koje svecice preporucujete za xm-a 2.0i, voznja na benzin i gas?

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Evo ponovo i ja: Danas mi je riknuo ulozak kontakt brave, lepo ugasio se u francuskoj u ovom ludilu od guzve. E sad lepo sam ja to prespojio i on je upalio ali sad imam problem gde da nadjem ulozak brave?
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• Duke
                        CBC Senator XXL
                        • 16.01.2006
                        • 753
                        • Urbs Naissus

Ma sta ce da ti fali da palish na "skakavac" kad si to vec tako lepo sredio...
                        Zezam se, ja tako palim mog starog ficu...
                        Cekaj, jel' to znaci da moras da menjas kljuc od auta kad nadjes ulozak, ili ne? (prepostavljam da to moze da se nadje po otpadima?-ne?)
                        "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Necu da menjam kljuc od auta, ocu da promenim samo plasticni ulozak brave...

Comment

• ilkebgd
                            CBC Član
                            • 29.08.2006
                            • 59
                            • BG

Vau ljudi, procitao sam celu temu iako nisam citroendzija

XM je stvarno extra auto, svidja mi se,vozio sam se nedavno taxi Xm-om, stvarno je super udoban i mnogo dobar osecaj kad se covek zavali u one fotelje od sedista itd.

Medjutim, ono sto vam mogu reci kao nezavisni i objektivni posmatrac je da stvarno imate previse problema i kvarova sa njim, svaki drugi post na ovoj ogromnoj temi je riknulo mi ovo, curi mi ono, izletelo mi ovo

Tako da sam sad srecan sto vozim Corollu XL, mislim da na njoj za njenih 16 godina nije bilo ni cetvrtina kvarova koliko je bilo ko od vas imao na XM-u za zadnjih godinu-dve. njoj ne moze da se desi da zavrsi na klapnama, da nece da upali, da joj nesto izleti u toku voznje, da joj ne valja neki kontakt, da joj nesto malo-malo curi. niti ima tih sitnih, glupih a iritirajucih iznenadjenja tipa odjednom ne radi grejanje, mora da se menja ulozak kontakt brave i sl.

Nemojte da se ljutite, ali ova tema me je podsetila na davno vreme kad sam imao zastavu 101, stalno sam tako imao neke kvarove (doduse obicno neke sitne gluposti i probleme sa elektrikom, zastave takodje ubijaju u pojam losi kontakti) i skoro svaki vikend nesto cackao,popravljao, menjao, namestao... te ne radi ovo, otkacilo se ono, curi ovo... sto znaci svaki vikend prljao ruke, a kod toyote ni jedan jedini put

vama svaka cast sto ste takvi auto i XM entuzijasti, to je stvarno poseban auto, ali nakon citanja ove teme vidim da ga ipak necu kupiti iako sam i o njemu razmisljao posto mi je ova toyota vec dosadna koliko se ne kvari uopste, a i malo mi smeta sto je bez opreme i ima mali motor 1.3.

Tako da me sad jos jedino zanima da li su sve te boljke i zajebancije o kojima je bilo toliko price na ovoj temi ispravljene kod druge generacije XM-a? rekli ste da ona nema problema sa kontaktima-a sta je sa ostalim?

pozdrav!
                            Fiat Punto Mk.2 1.2 8V

Comment

• ibralic
                              CBC Član
                              • 22.11.2006
                              • 55
                              • Solin,RH

Prve serije XM-a su imale problema sa el. instalacijom,odnosno najviše sa lošim konektorima. Taj problem je otklonjen na modelima nakon 1991.g. Serija 2 je u potpunosti poboljšana.
                              na LHM-u je udobnije...

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Potpuno si u pravu nema sta da se kvari od dodatne opreme na tojoti:

1. Servo nikada se nece pokvariti jer nije ni ugradjen
                                2. Sedista (pomeranje elektricno) takodje nije ugradjeno
                                3. ABS nemoze na zeza jer nepostoji
                                4. Hidroaktivno ogibljenje, pa ni toga nema???
                                5. Klima uredjaj e i to su resili efektno (nisu ga ugradili)
                                6. Centralna brava (kome jos to treba)
                                7. Elektricni prozori, ma daj rucica je sigurna i ispravna i posle 15 godina
                                8. .....

Comment

Working...
                                X