CITROEN XM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenad011
    CBC Veteran
    • 01.04.2006
    • 198
    • Novi Beograd

Jao ljudi pa ja svratih sa teme gde nas napada onaj "German lover" kad ovde jos jedan "objektivan pogled na svet"
    Ako poredite Toyotu i XM pa to je kao da poredite Boeing 747 i Pajper!
    Kubikaza, konjske snage, oprema, konstrukcija...pa XM je super luksuzna limuzina!!!
    Samo se nerviram danas!

Comment

• Wowa
      CBC Član
      • 25.08.2005
      • 47
      • Novi Beograd

Ja mogu da se kladim da se moj Pony bicikl iz '77. kvario manje od Corolle!
      Ko ne veruje?
      C2 VTR
      GS PALLAS
      2CV6 Dolly

Comment

• ilkebgd
        CBC Član
        • 29.08.2006
        • 59
        • BG

Hehe Tacno je da je corolla bez opreme, ali ja sam mislio na mnogo ozbiljnije stvari, a ne na kvarove vezane za dodatnu opremu. ko je uopste spominjao kvarove vezane za dodatnu opremu?

pukne solja amortizera u toku voznje i amortizer izleti i rasturi haubu mislim stvarno, to je zaista nedopustiva pojava za iole ozbiljan auto. pa tako nesto se desilo mom komsiji na jugu, ali na bilo kom ozbiljnijem automobilu ne bi smelo da se desi. pominjao sam jos i lose kontakte,da nece da upali, curi ulje,od jednom otkaze grejanje i ode kontakt brava, i da svaki vikend ima nesto da se cacka, popravlja... dakle bas nista sto ima veze sa opremom.

jeste xm mnogo visa klasa od corolle, ali nije valjda svrha toga da stalno priredjuje neke zajebancije. i corolla ima amortizere,elektro instalaciju, grejanje,kontakt bravu, ali ni sam cim od toga nema apsolutno nikakvih problema.

no pogresno ste me shvatili, na samom pocetku sam rekao da mi se svidja xm

u redu, kod druge generacije nema problema sa el. kontaktima, a sta je sa ostalim problemima, da li su i oni otklonjeni? pre svega mislim na to pucanje solje i izletanje amortizera...
        Fiat Punto Mk.2 1.2 8V

Comment

• ibralic
          CBC Član
          • 22.11.2006
          • 55
          • Solin,RH

Šalica amortizera je potrošni dio i pucanje je samo posljedica lošeg i nestručnog održavanja! U večini slučajeva ode desna šalica(zbog penjanja na trotoar) Na mom XM- u serije 1 sam promijenio šalice nakon 400.000km. Na seriji 2 su dorađene tako da ako i dođe do pucanja neće izletit amortizer kroz haubu. Inaće isti takav problem je imao i Mercedes 124.

Vozim XM već 10 godina,8 godina sam imao seriju 1 v6,a već 2,5 godine imam V6 24V seriju 2. Nikad me ti auti nisu ostavili na cesti,niti sam imao nekih večih kvarova! Na seriji 1 sam imao nekoliko problema zbog nestručnosti ovlaštenih servisa(npr kod servisa klime promijenili su plin,al su zaboravili vratit ulje u sistem ),miš u servisu preko noći se pogostio električnom instalacijom.
          No otkad sam se opametio i našao dobrog privatnog majstora za Citroene,osim redovitih servisa nisam imao nikakvih iznenađenja!

XM V6 24V je uvezen 2002.g sa 117.000km. Na 124.000km je napravljen veliki servis u Kopru. Promijenjen je zupčasti remen sa svim natezačima,pumpa vode,kiler i napravljena temeljita inspekcija auta! Sad auto ima pređenih 165.000km i osim redovite izmijene ulja i filtera,te LHM-a nikakvi drugi popravci nisu vršeni na autu!
          na LHM-u je udobnije...

Comment

• nenad011
            CBC Veteran
            • 01.04.2006
            • 198
            • Novi Beograd

Upravo tako!
            Bas sam to hteo da kazem da su kvarovi poput pucanja solje amortizera nesto sto se desi ukoliko auto nije bas pretresen kako treba ili ako se lose odrzava...
            Dakle nikako nije rec o tome da se to moze desiti svaki cas i da je pitanje trenutka kada ce da odleti solja...
            Ljudi ovde pricaju o kvarovima koji se desavaju dakle razmenjuju se iskustva, sto nikako ne znaci da se svi ti kvarovi svima i stalno desavaju.
            Redovna briga o autu i zivece 100 godina

Comment

• ibralic
              CBC Član
              • 22.11.2006
              • 55
              • Solin,RH

Originally posted by nenad011
              Redovna briga o autu i zivece 100 godina

Amen!!

Jedan moj poznanik iz Tomislavgrada u BiH je vlasnik XM-a 2.1td 1991.g.
              Auto je prešao 700.000 km,jedini zahvati su bili 4x mijenjan zupčasti remen i jedna izmjena lamele.
              Treba uzeti u obzir da je XM auto koji u pravilu su kupovali ljudi za prelaženje velikih kilometraža,a većina uvezenih XM-ova već su odvalili goleme kilometre.
              Budimo realni, tko to kupi auto od ondašnji 100.000 DM i onda ga nakon par godina proda za 10-15% vrijednosti,a prešao je "samo 72.000km"??!!

Kad sam prije 10 godina kupovao svog prvog XM-a takve oglase nisam ni zvao,a kad sam našao oglas di se prodaje XM 3.0 V6 1991.g. sa 179.000 km otišao sam i kupio taj auto!
              na LHM-u je udobnije...

Comment

• dishaka
                CBC Član
                • 22.06.2006
                • 36
                • Beograd

haynes

konacno sam nasao haynes za xm-a i jos kojesta...

Comment

• Duke
                  CBC Senator XXL
                  • 16.01.2006
                  • 753
                  • Urbs Naissus

Originally posted by djukic
                  Potpuno si u pravu nema sta da se kvari od dodatne opreme na tojoti:

1. Servo nikada se nece pokvariti jer nije ni ugradjen
                  2. Sedista (pomeranje elektricno) takodje nije ugradjeno
                  3. ABS nemoze na zeza jer nepostoji
                  4. Hidroaktivno ogibljenje, pa ni toga nema???
                  5. Klima uredjaj e i to su resili efektno (nisu ga ugradili)
                  6. Centralna brava (kome jos to treba)
                  7. Elektricni prozori, ma daj rucica je sigurna i ispravna i posle 15 godina
                  8. .....

Djukicu, pa mislim kez al ga srochi...

Moj kum vozi XM 2 2.0 Turbo C.T. vec tri godine, i za 50 000 km je menjao gumice ventila, bez skidanja glave ((auto ima preko 200 k kilometara) i rail za ubrizgavanje koji je prokapao (zasto, nemam pojma) . Ok, to jesu kvarovi, ali to je sve. Inache, sedne kao gospodin covek i tera. Auto ide kao djavo.
                  "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

To diso sad cu da ga skinem...
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• dishaka
                      CBC Član
                      • 22.06.2006
                      • 36
                      • Beograd

ma ima svasta i za bx, xantiu c3 i jos kojesta...http://citroen.podolsk.ru/
                      inace nasao sam putanju sa holandskog sajta ljubitelja xm-a....
                      a ako bog da u februaru stize i model xm-aaaaaa...

pozdrav!

Comment

• Ols
                        CBC Član
                        • 15.01.2007
                        • 22

Moj cale ceo zivot vozi tu klasu citroena prvo ajkulu pa cx pa sad xm a mozda cu ja nastaviti sa c6 kad mu padne cena za 10 godina Xm je po meni jedan od najboljih automobila visoke klase sa pocetka devedesetih , mane su mu Hidraulika i elektronika ali sobzirom da se za 1000 eura moze kupiti ceo polovnjak sa kojeg ce delovi sluziti najmanje 5 godina to i nije tako strasno. Ja trenutno imam Xm ct 2.0 iz 95 sa full opremom sem koze , to je model sa Musketier tuning kitom ako je neko cuo 4 izduva veliki zadnji spojler itd. stalni sitni kvarovi su neizbezni ali se brzo i otklanjaju , sto se tice udobnosti tu se zna da je citroen neprvazidjen ,sve kvarove otklanjam sam a kao tehnicka podrska koristio mi je jedan australijski sajt . (nisam znao da vi postojite)

Comment

• Duke
                          CBC Senator XXL
                          • 16.01.2006
                          • 753
                          • Urbs Naissus

Mmmm, opako izgleda.... Jel taj sajt aussifroggies?
                          "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

Jel sva 4 izduva imaju funkciju ili je samo zarad izgleda?

Comment

• ibralic
                              CBC Član
                              • 22.11.2006
                              • 55
                              • Solin,RH

Originally posted by Luna-Chico
                              Jel sva 4 izduva imaju funkciju ili je samo zarad izgleda?
                              Ako je Musketier onda su sva 4 u funkciji!
                              na LHM-u je udobnije...

Comment

• civi
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1492
                                • Pozarevac

Komso aj se javi da se nadjemo ako si blizu Poa poz
                                Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                                - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                                X