CITROEN XM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zlatkot
    CBC Član
    • 10.07.2007
    • 20
    • Barajevo

Izgleda nije akumulator pritiska. Probao sam kako si mi rekao, ali se isto ponaša. Znači vergla ujednačeno, ali kao da nema goriva. I onda upali i radi na malom broju obrtaja i kad počne da prima gas onda je sve u redu, ugasi lampicu stop, jedino još malo gori neki crveni krug sa uzičnikom. Ubrzo se i to ugasi. Samo se povremeno pali neka narandžasta lampica sa tri ukrštena creva u obliku slova K, ali mi rekoše da je to normalno kad idem na plin (probao sam na benzin, stvarno se ne pali). Kad smo kod lampica na dipleju mi pokazuje "ABS out of use" ili tako nekako, gori mi žuta lampica ispod brzinomera sa leve strane (kao neki mali autić koji kliza po putu-na to mi liči). Još mi se dešava da sa desne strane skala za ulje, kad upalim auto, skoči i ona skala svetli, i odjedanput padne i skala se ugasi. Ulja ima, proverio na meraču, i ne diže temperaturu iznad 80 stepeni. Merač goriva izgleda ne radi, pošto non-stop sija rezerva i stoji skala u polju za rezervu (na polovini one debele crte na početku), ja sipao bezolovnog za 1000 dinara ono se nije uopšte mrdnulo.
    Gde da nađem neku knjigicu za njega, priručnik, može i u elektronskom obliku, ma i na toalet papiru, da malo proučim auto.
    Al što volem, da se vozim!

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

ABS Out of use je poruka da ti je iskljucen ABS, najverovatnije zbog loseg kontakta na nekom od senzora na tockovima naravno da i zuta lampica sa kolima koja klizaju znaci isto to. Sto se tice kazeljke koja skoci prilikom davanja kontakta, i upali se belo svetlo, ta kazaljka pokazuje nivo ulja u karteru i normalno je da se ugasi posle nekoliko sekundi.

Proveri pritisak pumpe za gorivo, to je sledece logicno. Nebi bilo zgoreg i ocistiti dizne...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• zlatkot
        CBC Član
        • 10.07.2007
        • 20
        • Barajevo

A priručnik? Ne znam, pala mi je suluda ideja, da li u narodnoj biblioteci kod Karađorđevog parka možda ima neka literatura. Pošto sam radio pripremu za štampu knjiga, ova žena što drži štampariju je svaki put nosila po jedan primerak knjige da se uradi katalogizacija, što znači da sve što se štampau više od, čini mi se, 500 primeraka, mora da se "učlani" jednim primerkom tamo. Kad malo prođe vrućina, odo ja da vidim. Dotle ću da ribam dizne, senzore i sl. Trljam, trljam, sve se puši...

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Imam ja Fabricko uputstvo servisno na CD-u u PDF formatu?

Comment

• zlatkot
            CBC Član
            • 10.07.2007
            • 20
            • Barajevo

Pa gde si brate, celoga života te tražim!!!! Kako da dođem do toga i koliko para?

Comment

• zlatkot
              CBC Član
              • 10.07.2007
              • 20
              • Barajevo

Bio kod majstora,opet curi ulje. Ovaj Beograd je lud grad-od svih ovlašćenih servisera, ni jedan danas nije imao vremena da me primi. Odem kod kumovog majstora i dođemo do zaključka da je otišao elektro-ventil, i da tu curi ulje(šta li je onaj nesrećnik prekjuče zatezao nemam pojma). Namolimo nekako ove iz servisa "Milićević" da mi uzmu 70e i ugrade, naravno polovan elektro-ventil. A što je najsmešnije nije bilo zaštitnog lima i verovatno je zakačen negde, što ja živeći u ne znanju, nisam video kad sam kupovao auto. Ja ga nisam zakačio nigde, to garantujem, ali nije ni bitno. To je sređeno. Nego mi rekoše da je desna prednja šolja na izdisaju, i čitajući ranije vaše radove (konkretno Đukin rad sa zamenom šolje), Došao sam do zaključka da ste negde pogrešili u računici, pošto već pomenuti Milićević traži 400evra za zamenu šolje! Bez šlepovanja. Đuka ti si uštedeo minimum 350evra. Pazi sad.

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Ja mislim da sam postovao slikice kako se menja solja. Ako je na izdisaju menjaj je odma. Mozed i polovnu da uzmes ako je dobra. Cuo sam da ima neki lik koji pravi sve te zahebancije....

XM eee sta reci za njega, nikad dosadno s njim

Comment

• zlatkot
                  CBC Član
                  • 10.07.2007
                  • 20
                  • Barajevo

Ima dve kombinacije

Reče mi kum, radio čovek u Italiji, pa zna, tih delova po otpadima ima vagon, tamo, a bagatela. Imam još jednog kuma tamo, žena mu iz Lebana, to je kod leskovca, a masa njenih zemljaka, koje zna, rade po tim otpadima. Kaže, pošalji mu spisak, on će to u kombi i šalje. Kum slupao citroen vulkano, i to baš muški, otišao na otpad, kupio pola vulkana u delovima, i izašlo ga 90evra. Transport nije problem, stalno neki transportni kombiji idu tamo-vamo. Spakujem delove u podrum i menjam po potrebi. A još jedan pajtos njegov, isto je tamo, ali doterao XM-a na Italijanske table i sad gaji kokoške u njemu, tj. stoji u dvorištu i nervira familiju, a on tamo kupio drugi auto. Videću ako da za neke male pare, da ga čerupam.

I meni fali jedna radkapna.

Đuka, šta mi reče za dokumentaciju u PDF-u. Daš?

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

dam javi se na pp

Comment

• zlatkot
                      CBC Član
                      • 10.07.2007
                      • 20
                      • Barajevo

He, he

Sad nešto blokirao, ne mogu da natočim plin!!! Ide na plin, ali otišao da sunem, na jednu pumpu-neće, na drugu-opet neće. Sad ćemo da vidimo kod majstora.

Što ti reče Đuka, sa XM-om nikad nije dosadno. Ovo, doduše nema veze sa samim autom, ali...

Comment

• zlatkot
                        CBC Član
                        • 10.07.2007
                        • 20
                        • Barajevo

Danas je sve OK.

Jutros sam normalno natočio plin. Pa ko je sada blesav? Stavio sam i nove metlice za brisače. Sad izgleda ko da je 2005 godište. Šta znače metlice.

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Pa po toj logici, cim si sredio brisace sredio se i plin...

Na prikljucku imas kuglicu koja zatvara ventil. Mozda ona glavi? U svakom slucaju ako se gremlin ponovo ne pojavi teraj i uzivaj...

Comment

• zlatkot
                            CBC Član
                            • 10.07.2007
                            • 20
                            • Barajevo

Plin po 41,90

Na lukoil pumpi na auto putu, strana prema zagrebu, odmah iza skretanja za aerodrom "Nikola Tesla" plin je 41.90 i primaju kartice. Ako nekog interesuje...

Slomnjena mi plastična maskica koja drži one tastere za elektronsko podešavanje retrovizora, pa ceo onaj sklop prekidača mi upada u rupu. Probao da zalepim, ali je mala površina. Na kojem otpadu da pojurim takve sitnice, jer ako i nađem po prodavnicama, to se prodaje u kompletu sa prekidačem.

Comment

• zlatkot
                              CBC Član
                              • 10.07.2007
                              • 20
                              • Barajevo

Sad malo i menjač

Ostao sa mo sa 3 i 4 brzinom: srećom samo polugica za biranje brzina: ali 2000 dinara je 2000, a posao od 5 minuta. Ner naplaćuju oni servis, nego to što sam ja glup.

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Cek jesi zamenio za novu polugicu?
                                Inace evo jednog saveta. Mozes uzeti bilo koju polugicu, samo su prikljuci bitni. Ja sam tako uzimao najcesce za berlinga dugacku polugicu koja kosta 600 din i lepo je isecem brisilicom na meru koja mi treba (oblik stare) i zavarim...

Ako su ti samo nabili staru, ispasce ponovo vrlo brzo...

Comment

Working...
                                X