Lancia Delta - Suvereni Sampion!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Misko M
    CBC Senator XXL
    • 17.03.2007
    • 652
    • BG Vozdovac

...da da da !!! ja skroz zaboravio na tu sa PA tablama, stalno sam je vidjao na trkama u kraljevu, imam negde cak i slike !!!
    ...eto vidis samo nicu, jedna je bila na autokomandi i cekali su se delovi za zadnji kraj, e sad ako nije ta EVO onda je neka druga !
    ...a za ostale koji nisu bas upuceni neka malo proguglaju. EVO i integrale su iste samo na prvi pogled ali ima veelike razlike, krila su vise izbacena kod EVO, trap je drugaciji i ima glavcine sa 5 rupa u odnosu na integrale drugaciji raspored pogona...
    ...e da ima jos jedna crna EVO, na zalost u delovima kod jednog vlasnika crvene EVO 16v !

Comment

• Manfred
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2007
      • 905
      • Beograd

Prva Delta je proizvedena 1979 godine u "osnovnom obliku", a prodavana je pod imenom Lancia Delta u svetu i u Svedskoj, pod "okriljem" Saab-a kao Saab 600.Usput je dobila nagradu za Naj auto 1980

Ono za sta ja znam je:

1. takozvana nulta generacija, tj osnovna Delta, ravna krila i hauba, sa 1.6 motorom i kockastim farovima.

2. HF 4wd (ravna), 16v i 8v integralka i varijacija oblika krila i haube sa 2.0 turbo i pogonom na sva 4 tocka, sa okruglim farovima.

3. EVO 1 prva evolucija

4. 5. specijalna edicija

5. 6. specijalna edicija

6 EVO 2 druga evolucija.

Ko zeli vise da sazna http://en.wikipedia.org/wiki/Lancia_Delta

A ima dosta toga i svuda po netu.Google je keva

Kao jedan od modela Delte ne treba zaboraviti ni S4 za koji cisto sumnjam da ce iko od nas videti na prostorima Srbije, sem u slucaju Gumball-a

Redom

Osnovna

HF 4wd

Integrale

EVO 1

EVO 2

Delta S4

I Cabrio

Ako sam negde pogresio izvinjavam se, neka me neko ispravi.

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

1. je ok,

2. je HF
        3. HF 4wd
        4. HF integrale
        5. HF integrale 16v

i onda je dalje dobro

Dakle, pod brojem 2 je samo HF - 1.6 turbo motor i pogon na prednje tockove. HF 4wd ima 2.0 turbo i pogon na sva cetiri, ali karoserija ista kao i HF. Integrale 8 i 16v imaju prosirena krila, a 16v ima ispupcenje na haubi (ispupcenje ima i 8v KAT). EVO modeli i specijalne edicije imaju veca prosirenja na krilima i dodatne otvore na haubi.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• TOKYO
          CBC Senator XXL
          • 17.07.2006
          • 1696
          • Beograd- NBGD

@Misko

Vec sam pisao o Karlovim pre neku stranu ali ajd da ponovim ukratko!

EVO je sredjena i prodavala se za 10.000! Preterao je rekao sam mu!

Ona od 2000 evra je otisla u zamenu za farbanje EVA i zavrsila jedno vreme kod Mladje iz bloka,a on je preprodao dalje!
          MY ex RWD Alfa
          Drift & Donuts & Track

Comment

• Sasha
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 4126
            • Novi Sad

A da se vi preselite na vec postojecu temu o Integralci, na fiat-lancia forumu.
            www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Misko M
              CBC Senator XXL
              • 17.03.2007
              • 652
              • BG Vozdovac

Originally posted by TOKYO
              @Misko

Vec sam pisao o Karlovim pre neku stranu ali ajd da ponovim ukratko!

EVO je sredjena i prodavala se za 10.000! Preterao je rekao sam mu!

Ona od 2000 evra je otisla u zamenu za farbanje EVA i zavrsila jedno vreme kod Mladje iz bloka,a on je preprodao dalje!
              ...dobro bre kolega izvini, ko ce bre da pamti sve postove ovo se oteglo poprilicno !!!

Comment

• Misko M
                CBC Senator XXL
                • 17.03.2007
                • 652
                • BG Vozdovac

..svaka cast za trud na info-u za delte, sad ima sve na jednom mestu !

...aj i ja da malko zacinim !!!

Comment

• Manfred
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2007
                  • 905
                  • Beograd

Originally posted by Sasha
                  A da se vi preselite na vec postojecu temu o Integralci, na fiat-lancia forumu.
                  Moze, ja se odavno pitam zasto vec nije tamo

@ Misko, mislim da je ovo Ilina, uporedjujem sa ovim mojim slikama, ali nisam siguran. Ne vidim EVOLUZIONE spojler i crvenu foliju na soferci...sve ostalo isto..

EDIT: Kad malo bolje pogledam, nije to njegova, ni felne nisu bele...

To je ona "tvoja" sa vozdovca.

Comment

• Misko M
                    CBC Senator XXL
                    • 17.03.2007
                    • 652
                    • BG Vozdovac

...iz drugog ! jeste to je brankova kad je stigla sa farbanja, cini mi se da su slike iz 2001 god !

...na prvoj se vidi deo misinog saxa, koji je kasnije zavrsio kod zverka ! tih dana je uvezen kod nas !
                    ...a na osmoj moj beli yugisa ihhh kad se samo setim !!! =]

Comment

• Sasha
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 4126
                      • Novi Sad

@Manfred
                      Mislis na ovu,
                      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Misko M
                        CBC Senator XXL
                        • 17.03.2007
                        • 652
                        • BG Vozdovac

Originally posted by Sasha
                        ...da ta je sad kod ile !

...samo tek sad vidim da ima obican enterijer, a imala je nekad crveno crnu kozu ! ...valjda !

Comment

• scarab26
                          CBC Senator XXL
                          • 27.09.2006
                          • 353
                          • bgd

ijaooooj, merge-ovase mi temu ((((((
                          sad vise nemam PR (((

Comment

• Manfred
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2007
                            • 905
                            • Beograd

Ne znam za kozu, ali to je definitivno ta, mislim da je vec svi u Srbiji znaju.

Od kad ja znam za nju, ima taj enterijer.

A problem je sto niko kod nas nema te pare da da za takav auto.
                            Ima sinova koji kupuju i mnoooogo skuplja kola, ali ih ovako nesto ne interesuje jer im je od malih nogu usadjen verovatno mercedes ili bmw a ne Lancia

Tj. malo je "ludaka" koji bi za to dali pare kod nas, a moje licno misljenje, koje ne mora da se slaze sa vasim, je da taj auto vredi toliko i da bi u nemackoj ili tako negde bio prodat za te pare, pa mozda i za duplo vece.

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Momci, a zna li neko za Deltu koja stoji u Takovskoj, bas u zgradi gde je Takovo (zeleni krov ima zgrada, tamo ispod botanicke baste, a pre Verana)?

Navodno je u ekstra stanju. Neznam boju, pitacu caleta, ali je ima sin jednog njegovog prijatelja i retko je vozi. Cuva je u dvoristu te zgrade valjda, zajedno sa Quatroporte-om, BMW 5 Kombi Schnitzer-om i jos par egzotika.

Comment

• Misko M
                                CBC Senator XXL
                                • 17.03.2007
                                • 652
                                • BG Vozdovac

Originally posted by Manfred
                                Ne znam za kozu, ali to je definitivno ta, mislim da je vec svi u Srbiji znaju.

Od kad ja znam za nju, ima taj enterijer.

A problem je sto niko kod nas nema te pare da da za takav auto.
                                Ima sinova koji kupuju i mnoooogo skuplja kola, ali ih ovako nesto ne interesuje jer im je od malih nogu usadjen verovatno mercedes ili bmw a ne Lancia

Tj. malo je "ludaka" koji bi za to dali pare kod nas, a moje licno misljenje, koje ne mora da se slaze sa vasim, je da taj auto vredi toliko i da bi u nemackoj ili tako negde bio prodat za te pare, pa mozda i za duplo vece.
                                ...a od kad znas za nju ?! kad je bila kod jednog rajanovog drugara imala je bruka kozne kadice od crveno crne koze, mozda i kompletan enterijer sad se vise ne secam, bilo je to pre vise od 10-15god ! ...mozda smo jednu i zaboravili ?!

Comment

Working...
                                X