Chery A3 (stize i u Srbiju)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • akulesevic
    CBC Član
    • 08.06.2010
    • 18
    • Novi Sad

Re: Chery A3 (stize i u Srbiju)

Duster je pre svega mnogo mnogo manji i ružniji uživo nego na slikama. Navodno ima mesta za sedenje a to je tako jer ima izuzetno kratka sedišta (do pola butine kao u GSP-u). Kažu u SAT-u kao udoban sa kvalitetnijim plastikama od sandera i logana! E, to je plaćena reklama! Ko je sedeo u bilo kojoj novijopj daciji sigurno će primetiti da je plastika IDENTIČNA, čak su i vrata sa sandera...............na terenu je sigurno dobar, u to ne sumnjam, ali ja sam pre dve nedelje prodao ladu nivu koju sam uzeo novu i bila je brutalna na terenu, očajna na putu, mala i dosta nudobna (pogotovo na zadnjoj klupi). Osim toga visio sam kod majstora non-stop pa čim je izašla iz garancije moralo je da usledi utopljavanje....lada nikako (marka sa tradicijom i folklorom )

Comment

• akulesevic
      CBC Član
      • 08.06.2010
      • 18
      • Novi Sad

...i da, quashqai kreće od 18.ooo pa nadalje, a chevrolet niva se ne proizvodi više...

Comment

• jevtic
        CBC Senator XXL
        • 26.11.2006
        • 729
        • beograd

moje mišljenje

s obzirom da tek treba da se probiju na naše tržište (a i evropsko) cene su morale da budu niže i to dosta. a u prilog im ne ide i to da su dizajn pozajmili (pokrali) za sva moguća vozila. i to ego je hyundai getz, tengo sedan je i najoriginalniji ali i on od napred liči na hyundai accent, tengo hatch je dawoo lanos od pre deset godina samo u modernijem ruhu, dok je tiggo od pozadi isti kao stara toyota rav4 a od napred toyota LC, ali mnogo ružniji nego original.

dalje, u pouzdanost ne sumnjam jel imaju tri godine garanciju što je više od većine domaćih dilera. ali sumnjam u kvalitet upotrebljenih materijala.

dalje, BEBEDNOST. nigde na sajtu nema reči o bezbednosti. na euroncap sajtu naravno nema ovih podataka jel verovatno nisu ni testirali ove automobile. u najosnovnoj opremi imaju vazdušne jastuke za vozača i suvozača a jače i bočne jastuke i zavese ali džaba sve to ako se vozačka ćelija deformiše prilikom sudara.

dalje, motori ispod proseka klase.

i konačno mišljenje. ne bih kupio chery zato što smatram da trenutno nije najbolja kupovina.
        da kupujem nov auto do 7500 definitivno bi uzeo punta.

da kupujem auto u klasi tengo a da hoću nešto socijalno onda definitivno dačija logan. još bi me ispalo jeftinije. i to dosta.

a da kupujem auto u klasi tiggo onda bi uzeo hyundai ix35 u najosnovnijem paketu. ix35 je u najosnovijem 1000 skuplji od najbogatijeg tigga. plus nema tolko dobru opremu kao on ali u većini opreme je isti (nema kožu i šiber) ali zato ima neke sitnice koje ovaj nema. ali za to se dobija bolji motor koji ima 163 ks odnosno 43ks više, bolje performanse i manju potrošnju po fabričkim podacima. dobija se i petogodišnja garancija odnosno dve godine više. a kupuje se brend koji je godinama na tržištu srbije i evrope i spada u jedne od pouzdanijih brendova na tržištu. i ne kupuje se kopija nekih automobila koji su se proizvodili pre 10 godina nego sveže i originalno dizajniran auto. dobija se auto koji po njihovim internim testiranjima zadovoljava 5 zvezdica na euro ncap testovim a ja ne sumnjam kad izašu i zvanično rezultati za taj auto da će biti manje od toga. sve to ja mislim da vredi 1000 eura više.

ako kinezi stvarno oće da se proguraju na tržište srbije mislim da to rade na pogrešan način.
        ex - fabia 1.9 tdi
        golf 2.0 tfsi

Comment

• akulesevic
          CBC Član
          • 08.06.2010
          • 18
          • Novi Sad

Hvala na odgovoru! Cenim tvoje mišljenje i u mnogome si upravu, ali si cenu za ix35 4x4 u najosnovnijem paketu omanuo za par hiljada tj. on je skoro 21300 eura što je skoro 4500 eur više od tigga, a ja te pare nemam... Da imam malo više para najradije bih uzeo ili RAV 4 ili ix35 ili kia sportage ali cak i tucson kad bi bio nov...a kad bih baš imao para bez razmišljanja bi se počastio sa mercedes G500 langversion

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

zasto si se uvatio za taj spisak opreme ko pijan plota? tacno je da imaju spisak ko da je mercedes S klase ali nema potrebe da ga gledam uzivo niti vozim. cim vidim displej od radija i one kontrole za klima uredjaj sve mi je jasno. svaki boziji dan imam po neki kineski uredjaj u ruci tako da znam sta bi me ocekivalo u njihovom automobilu. imaju oni jos mnoooogo da uce sto se finalne obrade tice da bi stigli i prestigli jednog audija recimo. nije dovoljno samo otici na sajam u zenevu sa foto apratom i vratiti se u fabriku sa golmilom fotografija. za neke stvari treba imati filing a kinezi ga nemaju. uzmi bilo koji njihov prozivod koji nije prosao kontrolu kvaliteta od strane nekog svetskog brenda, otvori ga i samo pogledaj na sta lici stampana ploca. ja sam ih bolje pravio u srednjoj skoli na praksi iz elektronike. stoji da su u expanziji ali isto tako stoji da treba jos doosta vremena da prodje pa da privuku paznju publike. skoda je odavno pocela da pravi ozbiljne automobile, evo sad i dacia a o koreancima i da ne govorim. ko sto rekoh, moze da kosta ne znam koliko novaca, poznat mi je kineski original i ne bih se uzdao u taj kvalitet a pogotovo ne za novce koje ovde traze za isti proizvod. npr, jedan i20 sa standardnom opremom sa svim dazbinama uvoznika kosta nesto manje od 7000e a prodaje se za 13000... ko onda ovde kome prodaje i sta? nemam nista protiv kineza, trosim njihove prozivode ali za razumnu cenu ! Od automobila ocekujem noooogo vise nego sto oni trenutno nude tako da cu se za te pare pre zadovoljiti sa 10god starim evropljaninom.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Sedeo sam u tim kineskim automobilima na BG Car Show-u. Imao sam dovoljno vremena da posedim u svakom (i samo to) ali je i to bilo dovoljno da me odbije od svake pomisli na kupovinu takvog prometala po takvoj ceni. Cena mora mnoooooooooogo da padne da uopšte iko razuman i pomisli na kupovinu te gomile metala.
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

... metala i plastike ljuuuute. stvar je vrlo prosta da je i moj mali od 3 god zna, pa kad mu neko donese na poklon ogromnog kineskog dzipa on siroma odma pita:" tata jel imas super lepak" a jos ga nije ni raspakovao

Comment

• akulesevic
                  CBC Član
                  • 08.06.2010
                  • 18
                  • Novi Sad

Odustajem. Kontao sam da ću nešto možda saznati, ali ovde izuzev prolupator-a koji je sedeo "u tim kineskim automobilima na Bg Car Show-u", niko više nije prošao u blizini ovih chery-a i svi (čast izuzetcima) baziraju svoje mišljenje po iskustvima sa mobilnim telefonima, igračkama za decu, projektima na tehničkom, robom iz kineske radnje u Čantaviru -babama i žabama u principu...Generalizacija je opasna stvar ljudi moji-kao što nisu svi Srbi lepi pametni i visoki, tako nije sve iz Kine nekvalitetno i brljavo. K ontam da Kina ima fabrika i firmi kao Evrope stanovnika. Na primer svako od vas 100% na većini trenerica, jakni, farmerica...raznih marki ima YKK cipzare...a i kao što n12 kaže:"neka mi neko kaze da su svi delovi u bmw audiju i tim velikim koorporacijama proizvedeni u Nemackoj Japanu Francuskoj..." Odlutao sam sad već, ali ono što sam krenuo da kažem je da iako možete biti upravu što se tiče kvaliteta izrade ovih automobila, ne postoji način da vi to stvarno znate ako bar neko koga poznajete ne vozi neki od ovih automobila ili ste ih vi vozili...Pozz.

@ zverko: vrlo je "mudro" što porediš chery sa audijem, to ti je kao da porediš šlem sa tenkom! Koliko košto bilo koji audi u odnosu na ovu socijalu keve ti?

P.S. Kako to da kad normalno napšem "k o n t a m" pa kliknem pregled automatski se prebaci u "kapiram"?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Šta si očekivao, telegrame podrške od hiljada oduševljenih članova foruma koji svaki dan stoje u redu da bi kupili nov proizvod. Vozaju se kolone oko sedišta CBC foruma da bi se steklo što veće iskustvo pa kad se ti pojaviš, opa evo ga konačno, nismo uzalud arčili sve te dane, jad sad jedan po jedan da drugu članu iskažemo svoje pozitivno iskustvo jer negativno neće prihvatiti...

Ne smatram Kinu kao nikakvog proizvodjača, to stalno naglašavam, zemlja koja pravi rakete zna da napravi i auto. Na osnovu čega da se procenjuje sem na osnovu iskustva koje se do sada steklo a to je najeftinije i nije važno koliko traje, ta roba stiže na ove prostore, one kvalitetne koja sasvim sigurno postoji, ovde nema.

99% stanovništva nema pojma da Kina uopšte pravi automobile a sama Kina do pre neku godinu nije ni znala šta je auto sem za par povlašćenih ljudi. Japan je bio još gori, sve omiljene firme su ustvari firme koje su pravile šivaće mašine, mašine za štampu i tako te baš srodne stvari sa automobilima, takvi su im bili i automobili ispočetka. Sad su tu gde jesu, KIna će to znatno brže napraviti ali sad nisu kao Japanci.

Prolupator je bar sedeo u tom autu, jesi li i ti?
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Da, sedeo sam u svim automobilima u ponudi, detaljno sam pregledao i sve promoterke (to me je i privuklo )
                      O promoterkama sve najbolje, sve su podatke znale (gde je fabrika, koliko postoji, kolika je godišnja produkcija, da li je takav model u ponudi i u Kini ili je to "evropska verzija"...), odgovarale su i na teška pitanja, znale su i da je Mitubishi napravio motore, da će u najskorije vreme biti otvoreno nekoliko servisa i sl.

NIje se otvorilo više servisa, ali s' obzirom na broj prodatih automobila - verovatno i nije bilo potrebe.
                      Automobili su "puni" opreme, ali ništa bitno. Spisak opreme je prosečan (osim kožurice kineskih krava), nema tu ništa iznenađujuće. Mene lično ta lista opreme ne impresionira uopšte, naprotiv.

Dalje, automobili su skroz "šuplji". Kvalitet izrade i završne obrade je k'o na Dačiji pre pet godina (kad je na Dačijama sve išlo ukrivo), u nekim detaljima i gori. Ne ide ukrivo, ali su zazori u kabini ogromni, prekidači k'o na šporetu, dizajn k'o moje dete od tri godine da je crtalo ... Moj i30 je space shuttle za sve te kineze zajedno. I Radije bih vozio Stepway (Sandero s plastikicama) nego te višnjice. Bar znam šta je i šta nije, znam da ima servis, znam koliko šta košta, znam da nekad mogu da ga prodam ...

Što se tiče 4x4,Kina ume da napravi auto s takvim pogonom, Kina ume da napravi sve. Ali saj SUV-ić u kom sam sedeo je bleda kopija malog Suzukija koji sam i vozio i nekako mi je nabacan ovim i onim da se vidi da se "ima" bez prave potrebe i smisla. Tu je ergonomija bila najjadnija od svih modela, kineska kravlja kožurica preko sedišta, grejači, podizači, bla-truć ... a brisači k'o na Yugu. Vidi se da je sve tu, samo je moglo i mnogo bolje da se upakuje. Ta "nezavršenost" me strašno odbija, kao da u trci na 100 metara staneš nakon 99 metara (pa koji si qrac i kretao onda?!)... Ne vidim svrhu tog SUV-ića, nije za grad, nije za put, nije za njivu, planinu, nema prostor u kabini, nema gepek...

Sve u svemu ... da su su automobili dobri k'o promoterke ... možda bih i razmislio, ovako ...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

... vazno da se zove tiggo, sto, jelte, treba da nagovesti da lici na tiguan, sta li?!
                        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

@andrej kulesevic: sad si vec poceo da me nerviras, keve mi !

ovo su tvoje reci:

.Silom prilika sam vozio Tigga ceo dan danas i morate mi verovati kad vam kažem da MNOGO bolje izgleda uživo nego na slici! Plastika, detalji, kvalitet izrade, udobnost, performanse i oprema su bar svetlosnu godinu udaljeni od npr. dačije DUSTER
                          po tome sam se vodio i samo mogu da kazem da sa tobom nesto nije u redu. i da, mozda nisam sedeo u tome i nemam zelju. moji su kriterijumi maaaalo visociji izgleda od vojih , ali jesam mnoooogo pre u kineskom kamioncetu, autobusu itd, koj su takodje mutanti par modela svetskih proizvodjaca. Ne poredim ja audi i cheri vec ti ovom tvojom recenicom gore. jer, kad kazes kvalitet ja mislim na top tri brenda, zna se koji su. a opet, kazem, izgleda da nam poimanje kvaliteta nije na istom nivou. Stoga, da ne bi produbljivali raspravu, ti vozi cheri, tiga, miga a ja cu bmw, audi ili benz pa se pisemo za jedno 15 god da vidimo gde smo i sta smo !

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Silom prilika sam vozio Tigga ceo dan danas i morate mi verovati kad vam kažem da MNOGO bolje izgleda uživo nego na slici! Plastika, detalji, kvalitet izrade, udobnost, performanse i oprema su bar svetlosnu godinu udaljeni od npr. dačije DUSTER
                            Pa u pravu je covek, ali u smisli da je i ta Dacia, jadna kakva jeste, svetlosnu godinu daleko od tog Kineza, ali ISPRED.

Ljudi, ja godinama radim sa Kinezima i poznajem im mentalitet maltene kao i nas, oni i dalje jednostavno NE KAPIRAJU gde grese u tim stvarima jer nase i njihovo poimanje kvaliteta i onoga sto se trazi od auta je dijametralno suprotno. Ali naucice, vremenom, ili ce po svemu sudeci lepo da pokupe kadrove iz zapadnih autokompanija da obave posao za njih.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Zašto su rusi imali kola ko tenk? Zato što se čekalo 5 godina posle uplate da dobiješ auto a i na pravo za uplatu se čekalo. Mogli su prodati sve što su napravili i više.

Zašto Kinezi ne kapiraju, di je Kina od Rusije po masi stanovnika. Ovo je izlet u strategiji ovladavanja svetom što će biti kad tad, oni imaju vremena i dugoročnu strategiju, ovo su probni baloni, sigurno ne očekuju da oporave privredu od izvoza ovih automobila... Čim zatreba bolje naučiće za par meseci...
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Bojan1212
                                CBC Senator XXL
                                • 15.07.2008
                                • 468
                                • Zemun
                                • Honda Accord

Originally posted by prolupator
                                Da, sedeo sam u svim automobilima u ponudi, detaljno sam pregledao i sve promoterke (to me je i privuklo )
                                O promoterkama sve najbolje, sve su podatke znale (gde je fabrika, koliko postoji, kolika je godišnja produkcija, da li je takav model u ponudi i u Kini ili je to "evropska verzija"...), odgovarale su i na teška pitanja, znale su i da je Mitubishi napravio motore, da će u najskorije vreme biti otvoreno nekoliko servisa i sl.
                                Drugarice iz srednje su bile promoterke, pa smo ukratko porazgovarali o Chery-u. Po njihovoj prici tada bili su veoma zadovoljni kako je krenula prodaja (rekla mi je koliko su prodali, ali nisam siguran pa ne bih da se frljam ciframa), pa sam mislio da mozda i krenuti prodaja. Medjutim, nista... Jos ni jednog nisam video u gradu, a reklamiraju se na dosta mesta...

Takodje sam sedeo u njemu i nije mi bio toliko los za te pare. Spoljasni dizajn onako, a unutra neke stvarcice ko aluminijska folija da je prelepljena. Kazem bio mi je prosecan, ali da li bih ga uzeo, pa ne bih. Isao bih Zverkovom logikom, a to je 10 godina stariji BMW, Audi ili Benz...

Comment

Working...
                                X