Chery A3 (stize i u Srbiju)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ac1d
    CBC Veteran
    • 22.02.2008
    • 124
    • Velika Plana

Re: Chery A3 (stize i u Srbiju)

Izgleda da će Cherry dočekati sudbinu novih Windojza Ne instalirati novu verziju bar prve godine... fale drajveri, nema podrške za starije programe... bagovito bez dva-tri service pack-a. Kinezi k'o Kinezi, ludački potencijal, ogroman izvoz i daleko od toga da ne znaju da naprave kvalitetan proizvod. Druga stvar je pitanje mentaliteta, mogućnosti, potreba i realnog stanja tržišta koje napadaju. Setite se samo kakva su kola dolazila iz "istočnog bloka" do pre 15-20 godina. Lično očekujem da za 5-10 godina kineski automobili budu u rangu sa koreancima tj. sa etabliranim proizvođačima... videćemo... što se mene tiče, za sad, ne hvala...
    "Finishing second means you are the first person to lose" - Gilles Villeneuve.

Comment

• [darkside]
      CBC Veteran
      • 19.03.2009
      • 107
      • Beograd

Veoma interesantna kola i fabrika u svakom slučaju. Čitajući komentare, vidim da gomila ljudi lupeta ama baš svašta protiv ove kompanije, a da ne zna elementarne činjenice. Kao recimo da je jedna "nepoznata" fabričica iz Kine zvana GEELY kupila VOLVO za 1.8 milijardi dolara ove godine! Dakle samo da bi preuzeli Volva oni su platili ekvivalent svih naših investicija u infrastrukturu u Srbiji zadnjih 10 godina recimo... A sada se duboko zamislite (ali stvarno) i odgovorite na pitanje: "da li je Kina ozbiljna ili ne u vezi proizvodnje kola"?
      od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Paranoid
        CBC Senator XXL
        • 13.01.2009
        • 622
        • Beograd
        • Fiat 131 1300

Kupio je i GM SAAB-a pa nista nije uradio.
        Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Marcus
          CBC Senator XXL
          • 19.10.2007
          • 631
          • Novi Beograd - B62

Originally posted by [darkside
          ]A sada se duboko zamislite (ali stvarno) i odgovorite na pitanje: "da li je Kina ozbiljna ili ne u vezi proizvodnje kola"?
          Niko ne osporava da su oni ozbiljni u proizvodnji kola, samo se tek probijaju na trzista... Trebace im malo vremena da udju u stos sa potrebama korisnika, al kad to dovedu na neki dobar nivo, necemo se smejati njihovim automobilma

Comment

• BOOST
            Founder - Admin od Začetka
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by Paranoid
            Kupio je i GM SAAB-a pa nista nije uradio.
            Pa recimo da je uspeo da digne Opela u skroz druge segmente, Opel je produkcija velikih volumena i tu je bilo vredno ulagati tehniku koju su kupili sa SAABom.

Takodje su Kinezi sada uzeli staru liniju produkcije SAABa za 100 miliona € i preselili pogone za proizvodnju. Jedino sto nije otislo je specifikacija materijala iz livnica koje rade komponente, kakav ce biti efekat toga ostaje da se vidi.

Kinezi sigurno mogu da naprave bilo sta, poenta je samo u drugim segmentima.
            Ugovori prilikom kupovine tehnologije su takvi da nema izlaska sa kopijama na trziste originala.
            Elem, niti ce se Volvo proizvoditi van Svedske tako ni SAAB neve dobijati konkurenciju od svojih zastarelih modela.
            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
            move your mind

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Divim se nemcima u svakom pogledu. Za 2 godine krize uspeli su da gotovo ispeglaju razlike koje su im mogle doci glave.

Najociglednija situacija je sa odnosom dolara i eura. Euro je toliko bio precenjen u odnosu na dolar, da je sve sto dolazi sa dolarskih podrucja bilo jeftino u Evropi.

Sada je situacija drugacija, pa tako i automobili koji bi do pre samo dve godine kostali 5000E sa sve uvozom iz Kine, sada moraju da kostaju za Evropske proizvodjace prihvatljivih 8000-9000E.

Uz smanjenje marzi i cena novih Evropskih automobila, situacija se dosta popravila. Ovde se euro pokazao kao mocno oruzije u borbi protiv nelojalne konkurencije iz Kine
              https://t.me/pump_upp

Comment

• Mirror
                CBC Senator
                • 29.01.2009
                • 206
                • Novi Sad

Kineske kompanije imaju trziste od 1,33 milijarde ljudi. Tako da je velika razlika izmedju Kine (Geely-jevog trzista) i Srbije. Samo nekih 175 puta vece od Srbije.
                To i dalje ne menja cinjenicu da su im automobili, bar za sada, losi. Ali se prodaju na tom njihovom trzistu, i tako ostvaruje neverovatna dobit.
                "Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?" G. Carlin

Comment

• Re: Chery A3 (stize i u Srbiju)

Novo je novo,makar bio i kinez. SIgurno je bolja kupovina od recimo nekog audija starog 10 godina za koje cete dati iste pare (kao sto vecina u Srbiji rade,samo da kaze vozi AUDI ili neku slicnu jaku marku) .

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Ajde ne sviraj, taj auto je skup, preskup i tu je kraj price.
                    Imaju oni dobrog lufta da spuste cenu, ali ako to urade moraju mnooooogo da porade na kvalitetu da bi je podigli.
                    Imas na B92 pregled nove visnje, pogledaj i vidi i komentare da vidis cime sd naivcine iz cherryja sluze i kako se hvale.
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• gorans
                      CBC Senator XXL
                      • 09.03.2010
                      • 1525
                      • Beograd

Stvar je slicna kao sa prodorom Japanaca na evropsko i americko trziste pocetkom 80-ih godina samo sto su tada japanci bili izuzetno jeftini a kvalitetni,sto mislim da nije slucaj sa ovim kinezom jer je preskup a ne deluje mi kvalitetno.Poredjenja radi,moj stric je 1981 god u nemackoj kupio novu Mazdu 929 2.0 sa 90ks,centralna brava,servo volan,4 el. podizaca i el. siber od opreme a cena je bila 9000 DEM.Za taj novac kod nas se mogla kupiti Zastava 125 PZ.Tako su oni uspeli da osvoje svet.

Comment

• Crki
                        CBC Član
                        • 26.07.2008
                        • 71
                        • Požarevac
                        • ford fokus

Video sam jednog od tih kineza,limuzina.Sad da mi život od tog zavisi neznam koji.Reče mi lik platio ga oko 13 k evra,na oko ne izgleda loše,kroz prozor sam pogledao unutra nije loše.Da li bih ga kupio? Neeeeeee.Možda za jedno 5-6 godina.Jbg kupio sam dva kineska telefona,jedan i dalje šljaka extra drugi pravi zvrčke,odnesem u servis i brže izađem.Dok ne prođe dosta km po ovim našim putevima,servisi ne budu u većem broju....A i kome bi mogao da prodaš kao polovnjaka? Bio bi mu poslednji vlasnik Doduše to mi reče jedan skot kada sam prodavao mog forda ali prodao sam ga uspešno i ne bežim od čoveka koji ga je kupio kada se vidimo.

Comment

• mistermobil
                          CBC Senator XXL
                          • 09.11.2008
                          • 469
                          • pecinci

ljudi moji pa to je preskupo za jednog kicu..da je 5000e pa da covek razmisli,ali za 13k e mozes uzeti SVASTA NESTO..
                          Ko leti,vrijedi
                          Ko vrijedi,leti
                          Ko ne leti,ne vrijedi..
                          (Grunf,TNT..)

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

to i ja kazem..

ima toliko dokazanih automobila za te pare da na kineza u ovom slucaju ne pomisljamo

Comment

• slobodank
                              Moderator
                              • 26.11.2007
                              • 1338
                              • Stara Pazova
                              • Fiat Idea 14.16v lpg

Imam par slika sa sajma 2009 god.. Nije chery ali je kinez.

Comment

• Vlada_nbgd
                                CBC Senator XXL
                                • 11.09.2005
                                • 1066
                                • Novi Beograd/Topcider
                                • ford focus sport pack

Imao sa prilike da sedim u ovom dzipu bas na sajmu i auto je blago recno parodija i ako na slikama deluje dosta bolje.
                                FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

Working...
                                X