Chery A3 (stize i u Srbiju)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Re: Chery A3 (stize i u Srbiju)

ako srbija bude ovim tempom napredovala, vozicemo bas tog uvezenog iz kine, preregistracija na sandzak :-)
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Crki
      CBC Član
      • 26.07.2008
      • 71
      • Požarevac
      • ford fokus

Za neverovati !?!?! još jedan shery tengo u Požarevcu sam video.Do sada sam video 2 komada.Izgleda da ljudi kupuju.Jedva čekam da čitam o iskustvima.

Comment

• akulesevic
        CBC Član
        • 08.06.2010
        • 18
        • Novi Sad

Pozdrav svima! Nisam dolazio na ovaj forum duže vreme, a sad kad sam nabasao na njega, vidim da se žučna polemika idalje vodi i da mnogi pametuju a nikad ni jedan chery nisu vozili. Pošto je tome tako, biću prvi član cbc-a koji je ostavio komentar na ovu temu a vozi Tigga oko 19000 km.
        Naime vožnja je mirna, udobna i dosta tiha. Nema vibracija i škripe plastike unutra. Šasija koja je inače lotusova i mcpherson vešanje stvarno fenomenalno rade svoj posao i na terenu a i na autoputu. Na autobahn-u sam ga vozio 180 bez bilo kakvih problema. Plin koji mi je distributer chery-a ugradio funkcionise besprekorno, ali imam zamerku na veličinu rezervoara plina. Naime, nisam hteo da mi boca bude postavljena u gepeku, pa su našli rešenje da se fabrički veliki lonac auspuha (koji se nalazi ispod gepeka) izvadi i da se tu ugradi boca, a umesto velikog lonca za auspuh ugrade dva manja koja su ušuškana između šina šasije tako da se ni ne vide.... Nisam naravno hteo da mi boca štrči ispod auta, pa je boca samo 30l. U gradu troši oko 13-14l plina dok je na putu (vožnja 80-100 km/h) potrošnja oko 8-9l. Imao sam čak i udes sa njim, ništa strašno, otišao mi je branik i malo se hauba iskrivila zato što je fabrički bull bar koji sam imao bio sranje i držao se samo donjim delom za šasiju a gore je gumenim nosačima bio vezan za branik pa je prilikom sudara ušao malo u haubu. (udario sam golfa IV koji je takođe ostao bez branika)Taj nazovi bullbar je jedina loša stvar koju sam uspeo da primetim na cheryu za poslednjih 6 meseci, jer bi bez njega samo branik naje..o. (sad imam prohromski bull bar i izgleda ) Uzgred, svi potrebni delovi su stigli u roku od 7 dana. Pored ovih popravki serviser mi je trebao samo radi redovnog servisa...Toliko od mene.
        P.S. Uzgred fotografija koju sam postavio je od letos, tako da je na njoj idalje stari bullbar i da, na njoj nisam ja, već drugar sa kim sam išao do Nemačke.

Comment

• Put-in
          Banovan
          • 28.01.2009
          • 189
          • Beograd

Ajd sad bip-bip?! Šta je, nema nekoga da kaže da je sve to neistina? Bitno je da si ti care zadovoljan sa autom, i da se slatko voziš. Uzdravlje.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Zašto bi bilo neistina?! Čovek je zadovoljan.
            Bilo bi lepo kad bi detaljno prikazao svoj auto u nekoj temi. Ja sam bio u salonu pre 20ak dana i veoma se razočarao sedištima i enterijerom.
            Sedišta su tvrda i ne mogu nikako da sednem udobno, a nisam prevelik, (190cm, 90kg), plastika unutra je niza srednja klasa, a ponegde je toliko jadna da nemam reci. Zavrsna obrada je povuci-potegni ... No, po rećima servisera, automobili se ne kvare. Doduše, najveću kilometražu im imaju upravo službeni automobili koje voze serviseri i osoblje.
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Put-in
              Banovan
              • 28.01.2009
              • 189
              • Beograd

Ma, ne, nadovezao sam se na većinu pređašnjih postova koji listom pljuju po Chery-ju a da ga nisu vozili. Dobro... ovo je kratak review za Tiggo, verovatno za druga dva ne bi bilo isto, jer kažu da je tengo malo lenj, ali šta znam, možda se neko javi i kaže sve to iz prve ruke.
              A uopšte ne bi bilo loše da vlasnik ovog tiga predstavi malo bolje sa malo više slika, da ljudi vide sta i kako, jer možda oko 0.01% ljudi ovde vozi ovak auto i niko nema informacije iz prve ruke a mnogi bi ga kupili kada bi bili sigurni u kvalitet. Ili bi ga možda zaobilazili u širokom luku ako se potvrdi da je loš.

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

Pre neke 2-3 nedelje sam video jednog Tigga, nisam vozio pa ne znam oko toga, ali enterijer unutra je bio katastrofa, izlizan, pohaban, kao da je auto vozen jedno 200-300k km, a na satu je imao nekih 50 i nesto hiljada.

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

koliko clanova foruma zna kakvo ima vesanje na kolima?
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Marcus
                    CBC Senator XXL
                    • 19.10.2007
                    • 631
                    • Novi Beograd - B62

@Chubbs

Pa s obzirom da je forum vezan za automobile, verujem da bar jedno 70% zna tako neke stvari o svojim kolima

@Akulesevic

Mozes li malo da kazes nesto vezano za cene... O tome koliko je kostao kad si ga kupio, koliko mu kostaju servisi i na koliko kilometara se rade... Mozda i neke slike udesa sto si imao i cenu popravke... Kakva mu je garancija...

Comment

• akulesevic
                      CBC Član
                      • 08.06.2010
                      • 18
                      • Novi Sad

@ Marcus Platio sam ga sa full opremom i ugrađenim plinom 15900, prvi servis mu se radi na 5000 a sledeći na svakih 10000. Drugi servis mi je bio 9560 din a ne znam gde mi je račun za prvi servis, ali koliko se sećam nije se puno (ako se uopšte) razlikovao od ovog drugog. Hauba nova je bila 38477 din, a branik 29919 din. Naravno, bilo je tu još nekih oštećenja, ali ova dva su najznačajnija. Pošto je kasko bio u pitanju ništa se nije popravljalo, već se sve novo stavljalo. Generalna garancija mu je 3 godine ili 100000 km, a na karoseriju 6 godina bez ograničenja na kilometražu. Zaboravih u prethodnom postu da kažem da imam ogromnu zamerku na fabričke gume, zato što su poprilično plastične, a nakon što sam namontirao latitude alpin mišelinka, nema nikakvih problema ni po blatu ni po snegu ni po ledu...Imam zamerku i na daljinsko otključavanje vrata jer na par lokacija u gradu ne reaguje sve dok ga ne prislonim uz auto, a ovi iz chery-a su mi rekli da ga to kao ometaju neke frekvencije da li od taxija ili panduracije (ruku na srce najgora situacija je u Papa Pavla pored mup-a)

@ JNC i prolupator Za sedišta sam i ja bio skeptičan u početku, ali su se na putu od oko 3000km (ili 1500 km u jednom pravcu) pokazala fenomenalno. Mogu vam reći i to da su se grejači sedišta, za čiju upotrebnu vrednost i nisam baš bio siguran, tokom ovih zimskih dana pokazali kao veoma veoma korisan deo opreme. Što se tiče ostalih, mahom negativnih komentara, vezanih uglavnom za kvalitet plastike, mogu vam reći dve stvari, prvo, kad je reč o izgledu enterijera, ukusi su različiti i drugo, zaboravljate da ovde nije reč o mercedesu za 30000+ eura već o trešnjici koja, ako se dobro sećam, ima početnu cenu od oko 11000. Osim toga, po meni, kvalitet plastike u trešnjici je bar svetlosnu godinu udaljen od plastike u dačiji ili u puntu domaće proizvodnje koji su po ceni vrlo blizu...

@ JNC To kako se ljudi ophode prema svom autu, pa im isti izgleda kao kontejner posle par meseci, to je jedna sasvim nova tema...i pride treba uzeti u obzir da kod nas prodaja tigga nije krenula pre februara prošle godine, tako da je "ponosni" vlasnik tigga o kome si ti govorio ili gazda salona kojeg garantovano boli ona stvar za auto jer svakih 5-6 meseci dobija novi ili neko ko stvarno izvlači maksimum iz tog auta jer morate priznati da nabiti 50000 km za manje od godinu dana nije mala stvar...

P.S. slika je skenirana iz policijskog izveštaja pa je zato tako brutalnog kvaliteta.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by Marcus
                        @Chubbs

Pa s obzirom da je forum vezan za automobile, verujem da bar jedno 70% zna tako neke stvari o svojim kolima
                        90% Mehaničara na ovom forumu ne zna šta je Lotusova šasija i pirsonovo vešanje a ne da to zna 70 posto članova foruma. Uvek me oduševljava naša srpska domišljatost...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Pirson: Jednostavan, efikasan, jeftin

Lotusova sasija: Mrzi me da trazim ... lagana i cvrsta, kombinacija materijala, nacina obrade i povezivanja delova (varenje, nitovanje, lepljenje...) u cilju dobijanja visoke cvrstoce u ukupno maloj masi sasije.
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• ostres
                            CBC Senator XXL
                            • 01.06.2008
                            • 305
                            • Zemun

... samo sto smanjuje udobnost u odnosu na trouglasta ramena, koja opet dosta vise zauzimaju i teza su.
                            Live together, die alone.

Comment

• Paranoid
                              CBC Senator XXL
                              • 13.01.2009
                              • 622
                              • Beograd
                              • Fiat 131 1300

Polako...malo je to kilometara raspisao si se kao da je 319.000... i molim te opisi sta to znaci mirno udobno i tiho...mislim ako mozes da uporedis sa nekim automobilima. Takodje bi mogao da napises koji si automobil pre njega vozio dosta bi pomoglo. Pre neki dan je neko napisao da je posle celog dana voznje u Golfu 2 izasao oran i svez sta reci onda voznja u nekim drugim automobilima leci kancer...
                              Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Stvarno si prolupator, Čabs je nešto aludirao a ja potvrdio samo to nema ko da čita izmedju redova... Ali možda nekom dobro dodje ta slikica od vešanja
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X