sto sam seo u tog čerija i "opipao" sedista, volan, tapacire, plastiku i ne svidja mi se
moje reci a isto je rekao i alkre.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Daciu Sandero sam vozio, i video sam kakva je to šklopocija i realno da mi je poklone ne bih je vozio. E sad, što sam ja navikao da vozim normalna i delimično dobra kola, to je druga priča. Ali nemojte da "kujete u zvezde" nešto samo zato što je "dobar za te pare".
Red lupetanja, red disleksije.
Poslednji put, i više ne mogu stvarno... što kaže Dora - parče lima i plastike, boli me baš ćošak za značku na haubi, ali da nešto proglašavaš šklopocijom jer krug oko bloka smatraš vožnjom, ne dozvoljavam.
Kao što rekoh, na leto će čevrta godina kako u voznom parku imamo Logana (i 1.6 benzin i 1.5 eurodizel) i druga za Sandera 1.4, oko 60-ak komada ukupno. Sve, ali SVE od kvarova što su pomenuti automobili imali (prodavali se na 60-ak kkm) su: očajni fabrički brisači, nedovoljno zavrnuta ručica vozačevih vrata (zašto samo vozačevih?!), loša creva brisača vetrobrana, tj. često začepljenje istih i nedovoljno zavrnuti brezon (kako li se već zove) brave vozačevih (opet samo vozačevih?!) vrata. I da bude zanimljivije, ove 4 dijagnoze su učestale na skoro svim automobilima (manje na Sanderu), bez IKAKVE vanredne intervencije na BILO KOM primerku.
Šklopocijom bih pak bez ikakve rezerve nazvao usr_ni Renault, sve modele od 2007. na ovamo, kojima se tikovi i žute minute sa elektrikom ne mogu ni prebrojati. Neki su već standardizovani, poput prijavljivanja greške zbog AIR BAG senzora skarabudženog ispod prednjih sedišta na Twingo-u, hronično crkavanje sijalica (probano malte ne sve u ponudi) na starom (2007.) Megane-u, ili senzora koji pored uredno zatvorenih vrata pokazuje da su otvorena (što dovodi do nemogućnosti zaključavanja automobila), jer jedina brava na vozačevim vratima samo njih i zaključava - na novom Megane-u sa 20 hiljada km , a neki su nasumični i nepredvidivi, poput pomenute Lagune koja je jednostavno umrla na putu iz salona do benzinske pumpe.
Takođe četvorogodišnje iskustvo i nekih 120 vozila ukupno.
Tako da - izvinjavam se što na trenutak prekidam diskusiju (koja i treba da postoji, odmerena i kulturna) o kineskom proizvođaču i modelu iz naslova (molim moderatore da oproste, i oni sami su dali slobode zezanju), ali član sa Jarisom na avataru nema 1 promil kredibiliteta da promoviše auto koji nikada nije video (i koga nikada nisam ni komentarisao, iz istog razloga) proglašavajući otpadom drugo vozilo, tj. marku na osnovu provozanih 500 metara.
Svaka čast članu sa kontrolnim lampicama na avataru na znanju i poznavanju autoindustrije, evo skidam kapu, što se mene tiče imate 100 promila kredibiliteta. Iako je automobil prvenstveno prevozno sredstvo, neki u vožnji vole i da uživaju. Nekad bi možda i progledao kroz prste ukoliko mi prijavi fantomski kvar airbaga ili crkne neka sijalica, ako u tom automobilu uživam. Gore pomenuti primerci Rumunske autoindustrije jednostavno ne predstavljaju automobile koji pružaju uživanje u vožnji. Da su pouzdani, to jesu, jer ipak je to 20god stara tehnologija, razrađena, ali nije sve u pouzdanosti.
P.S. Doro, ja sutra trebam da primim drugu ratu honorara od Kvisa, što promovišem te njihove fijakere, pa ću kupiti kokice, strpite se malo
A ja vozim jedan sa 220k na satu i ni nalik nije tvom opisu. Mislim, ne znam sa cime ga uporedjujes? S klasom? Da, krs je.
Br'te ... uporedi ga s cenovnom klasom, biraj .. skroz po tvojoj želji. Ali zanemari politiku i subvenciju tog otpada kog svi mi plaćamo, vozili ga ili ne.
Pouzdanost?! 220K km?! Suštinski, taj auto bi trebalo da prevali 1 000 000 (milion) km bez problema jer nema ništa komplikovano i koncepcijski je star dva'es' godina i sve je dokazano "kvalitetno", bar na papiru.
Ali to ne menja činjenicu da ja s mojih 188cm i 90kg ne mogu da se smestim u njega a da me ne bole leđa (to nisam doživeo ni u Yugu), tako katastrofalne vozne osobine sam video samo u Fabii s 1.2 motorom, krš od materijala sam viđao i po drugim modelima, ali su ti modeli bili po 1000eur jeftiniji (cca 15% što je ogroman procenat)itd.
pa sad je jasno.... Nizi sam 4cm i zato nemam nikakvih problema sa udobnoscu a i tezi sam koju kilu pa je lezanje na putu drugacije a samim time i vozne osobine.
e da, moj nije iz subvencije vec oridjidji, moze biti da postoji razlika u materijalima i zavrsnoj obradi. Dalje, sve sto se pokvarilo i crklo je iskljucivo greska prethodnog vlasnika, tj. nikakvog odrzavanja. Ulje je menjano od 20 do 30 hiljada pa gde se zalomi. Trece, promenjeno je i uradjeno na njemu sve sto je trebalo i to je sad dobar i pouzdan automobil. Sto se udobnosti tice, presao sam sve okolne zemlje i da, posle 600km bez pauze, bolela su me ledja ali su me isto tako bolela i u c5 koji vazi za vrh udobnosti(isti uslovi). Mozda su mi ledja kriva. Sedista su poluprofilisana i mnogo su bolja i kvalitetnija od nekih u automobila vise klase, gde u glavnom imam problem sa sedalnim delom koji je prekratak. Trenutno na putnom racunaru stoji 16km/l u poslednjih 1925km iskljucivo gradske, zimske voznje. Jeste, uz brdo, sa tri osobe, prtljagom i klimom, nisam najbrzi na putu ali daleko od toga da kazem ne ide. Ali i u tim uslovima presao je 740km sa 45 litara. i za kraj, nov retrovizor kosta manje od 2000 dinara, oklop, ogledalo, sajle, komplet.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
I opet off. Ne možete da poredite Chery na ovaj način sa nekim starim i jakim brendom. Chery je nov proizvođač, sa novim proizvodima, još uvek nedokazanim. Trenutno mu cena daleko prevazilazi vrednost u odnosu na druge proizvođače. E sada zamislite da je kurs yuana prema evru realan. Taj auto bi bio još koju desetinu procenata skuplji.
A Punto je super za te pare. Možda ima i bolje za iste novce, ali drugačije potrebe!
A ja vozim jedan sa 220k na satu i ni nalik nije tvom opisu. Mislim, ne znam sa cime ga uporedjujes? S klasom? Da, krs je.
Br'te ... uporedi ga s cenovnom klasom, biraj .. skroz po tvojoj želji. Ali zanemari politiku i subvenciju tog otpada kog svi mi plaćamo, vozili ga ili ne.
Pouzdanost?! 220K km?! Suštinski, taj auto bi trebalo da prevali 1 000 000 (milion) km bez problema jer nema ništa komplikovano i koncepcijski je star dva'es' godina i sve je dokazano "kvalitetno", bar na papiru.
Ali to ne menja činjenicu da ja s mojih 188cm i 90kg ne mogu da se smestim u njega a da me ne bole leđa (to nisam doživeo ni u Yugu), tako katastrofalne vozne osobine sam video samo u Fabii s 1.2 motorom, krš od materijala sam viđao i po drugim modelima, ali su ti modeli bili po 1000eur jeftiniji (cca 15% što je ogroman procenat)itd.
Nijedno vozilo sa milion testova i 20 godina iskustva tehnike NEĆE preći milion km u našim uslovima, a pogotovo ne Punto. 20k km godišnje, pa koliko je to godina?!
Ja bih voleo da mi daju taj Chery A3 na test. Necemo nista posebno da mu radimo, samo cemo ga voziti kao i nasu Ladu.
Sto znaci da ce morati da pretrpi:
Jos malo pa 400,000km.
Inflaciju, rumunski zuti benzin sa vodom, ''Coca - Cola'' i ''Fanta'' ulje. Neka zelena mastna smesa.
Da oko 150,000km predje sa pretovarenom prikolicom i gepekom.
Da ga jednom preturim, tri puta da ga mlatnu od pozadi i da ga zakaci voz.
Da me doveze kuci sa pokvarenom pumpom za ulje.
Da pobegne pandurskom kecu kroz njive.
Da odveze pokojnika na groblje.
Iiii vise ne mogu da se setim sta sve Ako Chery to izdrzi, ja cu licno da ga promovisem i delim letke po Beogradu. Verujem da bi se raspao.
Inace, jedino sta valja kod Cherija je sledece:
Sednes sa droljom:
-Cao srce, ja sam Aca.
-Tijana, drago mi je.
-Hoces da te odbacim kuci posle zabave?
-Sta vozis?
-A3
-(seks, parti, ludilo)
-Na kraju je odvezes kuci u Cheriju.
Win bre!
Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
Nikad ja nisam mogao biti takav niti ću biti
Ali, Z-10 (moje trenutno prometalo) jeste zaista kršina neviđena. Pa i vlasnici kažu da ga nikad ne bi uzeli da nije (bio?!) subvencionisan.
Comment