Chery A3 (stize i u Srbiju)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Re: Chery A3 (stize i u Srbiju)

Originally posted by migun
    Svaka čast članu sa kontrolnim lampicama na avataru na znanju i poznavanju autoindustrije, evo skidam kapu, što se mene tiče imate 100 promila kredibiliteta. Iako je automobil prvenstveno prevozno sredstvo, neki u vožnji vole i da uživaju. Nekad bi možda i progledao kroz prste ukoliko mi prijavi fantomski kvar airbaga ili crkne neka sijalica, ako u tom automobilu uživam. Gore pomenuti primerci Rumunske autoindustrije jednostavno ne predstavljaju automobile koji pružaju uživanje u vožnji. Da su pouzdani, to jesu, jer ipak je to 20god stara tehnologija, razrađena, ali nije sve u pouzdanosti.

P.S. Doro, ja sutra trebam da primim drugu ratu honorara od Kvisa, što promovišem te njihove fijakere, pa ću kupiti kokice, strpite se malo

100 promila = 10%

xaxaxaxaaxxxxaaaaa
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by prolupator
      Code:
      Jel tebi Brick hakovao nalog
      Z-10 (moje trenutno prometalo) ...
      cek bre, sta je sa hundajijem?
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Put-in
        Banovan
        • 28.01.2009
        • 189
        • Beograd

Originally posted by RANK

100 promila = 10%
        Pa opet je više nego što je čovek dao meni

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Code:

Nikad ja nisam mogao biti takav niti ću biti
          Ma znam da si ti dobar, zato sam i pitao
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Originally posted by RANK
            Code:
            Z-10 (moje trenutno prometalo) ...
            cek bre, sta je sa hundajijem?
            Uzela žena i vozi ga bolje nego ja , mirnije, pametnije, ekonomičnije, a opet dovoljno brzo da se (čak i ja) ne bunim...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

s'obzirom da je fiat punto ubedljivo najmasovniji automobil sada u Srbiji ( nesto italijan,a nesto iz srpske fabrike ) vrlo MALO
              ima posetioca sa kvarovima,.li ih ja nevidjam u tom broju
              Iz mog ugla kada sam ja kupovao,automobil do 3300 evra, on je bio najbolje resenje.
              1.hteo sam auto EURO 3
              2. Sa klimom
              3. ne previse mali
              4. ekonomican u potrosnji,registraciji
              5.itd.

Meni je to punto benzinac iz 2002 godine potpuno ispunio(placen 2800 e ) ocekivanja, sa 135000km na satu,5000 posle ..evo ulje(selenia gold) stoji na max, sto bi rekli neki; "ni gram" nije potrosio. pali ..ide ..ne skripi ,stabilan, upravljiv.. potrosnja po gradu 7 litara otvoreno 5 ..
              registacija mala oko 13 000 din. klima radi,el.servo radi..el.podizaci.. 2 x Airbag
              sta mi se nesvidja..posto je sa dvoje vrata..vrlo tezak pristup zadnjim sedistima , a kada se pristupi .. ima dovoljno mesta za sedenje. naime sedista kod mene kada se preklope prednja nemaju onaj mehanizam da ih povuce napred,nego se samo preklope. video sam kod nekih da idu napred ?!?
              dobio sam uz njega 4 nove letnje gume BFGoodrich ,nov akumulator ,i SONY radio sa skidajucom plocicom.
              boja meni lepa metalik plava..ovakva :

komfor ? pa onako ..ja uglavnom vozim manje automobile ceo zivot,pa je OK.U odnosu na Corsu B koju sam pre imao,punto je malo prostraniji,ali vrlo malo.Mislim da je Punto u toj klasi ,tih godina najprostraniji auto.
              inace imam 190cm i 110 kg :
              veliki i mali servis zajedno u fiatovom servisu,sa overenom servisnom knjigom i svim racunima 15 000 dinara.
              sve.. i materijal i ruke.

kada sam gledao druge marke evo ovako... za Reno Clio sam morao da dam oko 800 evra vise. za sta ? neznam.
              nit pouzdaniji nit veci..
              Opel Corse C sam gledao ali tu,ako sam hteo i klimu ovo-ono ..morao sam da dam 1000 evra vise ?opet neznam za sta?

i tako dalje...

od kvarova sam promenio senzor pozicije radilice. 2200 dinara Facet. , promenio prednje diskove i plocice sve zajedno 4400 din.

Primetio sam da je Zastava 10 u odnosu na "italijana" Podignuta,ima veci klirens..mozda se zato ljulja ?
              s'obzirom sta konkurencija nudi za maaalo vece pare,cena od 6200 evra (u otkupu krsa) i 3 god garancije je OK.
              ko ima vise ,nek kupi bolje

@Chubbs meni je prosek oko 7 litara po gradu zimus , taj tvoj je bas stedljiv ( 6,25)
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by migun
                Baš kao što sam i ja rekao/napisao... Citiram - "Duster je na poslednjem testiranju zaslužio samo tri zvezdice. Istraživače je ovaj automobil razočarao manjkom sigurnosne opreme, kao i lošom zaštitom za prolaznike".

Znaš šta to znači? Nema pištalicu za suvozačev pojas (ne sećam se 100%, možda nema ni za vozački), nema indikatore da li su vezani pojasevi na zadnjem sedištu, nema haubu napravljenu tako da amortizuje naletanje na pešaka i slične stvari... E, baš jako bitno.

Uostalom - pogledaj podatke na zvaničnom sajtu:

http://www.euroncap.com/results/dacia/d ... 1/421.aspx

Sam euroncap nudi poređenje DuNstera sa Daihatsu Terios i Mitsubishi Pajero Pinin i od oba ima znatno bolje rezultate.

Dodatnog poređenja radi, evo jednog relativno sličnog automobila:

Find Euro NCAP latest ratings for recently tested vehicles sorted by publication date, star rating and make with standard equipment or safety pack

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

A da neko pomeri skretnicu ka naslovu teme?
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• iggyboy
                    CBC Veteran
                    • 18.03.2008
                    • 148
                    • pozarevac
                    • stilo 16v

da ovde se vise pise o daciji nego o kosookom

Comment

• [darkside]
                      CBC Veteran
                      • 19.03.2009
                      • 107
                      • Beograd

Veoma intresantna diskusija u svakom slučaju. Ali da ne zaboravimo glavnu stvar: njegovo visočanstvo - TRŽIŠTE. Ima puno predrasuda i izuzetno negativnih komentara, što se i očekivalo naravno. Takođe vidim puno komentara na visoku cenu tih kola. Nema problema, ona su na tržištu pa onaj ko smatra da su skupa neka ih ne kupi. Prosto zar ne? Kao što je dosta ljudi napomenulo, ima puno zanimljivih ponuda koja su po mišljenju mnogih i dosta boljeg kvaliteta i trajnosti, a veoma slične cene. Ukoliko je sve ovo negativno rečeno u vezi Chery-ja tačno, ta marka će za par godina nestati sa našeg tržišta i mi ćemo kupovati kvalitetnija i bolja kola, jel tako?

Po mom ličnom mišljenju to se neće desiti i ljudi će u sve većim količinama kupovati ova pristojna kola koja odrađuju posao. Tada će doći još bolja kola made-in-China itd. Ne vidim razlog zašto su neki tako ratoborni na ovom forumu, da bi se čak i pobili sa drugima koji kažu da Nemci ne proizvode najbolja kola. Jel su vas Kinezi uvredili nečim? Uradili nešto nepristojno? Ljudi su samo plasirali kola na naše tržište, a ko god ih ne smatra dovoljno dobrim ima potpunu slobodu da ode u salon Ford-a i kupi novi Focus za 9,990€ trenutno (koliko mi se čini)
                      od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

pa i ovo sto mi ovde razglabamo je deo trzista.
                        i to sto ti pricas je deo trzista.
                        razni komentari,misljenja ,opravdana neopravdana,pa se na kraju stvara neko misljenje kod vecine.
                        a manjina uvek ima neka koja opravdano ili neopravdano ce da precenjeuje ili potcenjuje tu marku.

ljudi uvek imaju neku predrasudu u pozitivnoj ili negativnoj konotaciji prema nekom proizvodu.
                        naprimer: da li mislis da bi neko kupio VOX lcd televizor po istoj ceni ,po kojoj moze da kupi SONY ili LG ili... neki jak brend.
                        a iste "karakteristike" na papiru.dimenzije ,mogucnosti.?

zasto imamo predrasude prema kinezima ? mi ? .. neko ? ko?!
                        pa naprimer vecina naroda u Srbiji kada je prinudjena da kupuje najnekvalitetniju robu,jer mora nesto da kupi(bolje je 100 puta biti u kineskim patikama koje kostaju 5 evra ,nego biti bos).Taj isti narod zna( naviko se zadnjih par decenija) da ta roba jeste jeftina ali da NIJE kvalitetna.i to je OK. znaju na "cemu su".
                        Sad te firme koje dolaze iz kine moraju da racunaju da su njihovi sunarodnici sa nekim bofl firmama,i otvorenim krš plagijatima stvorili odredjenu predstavu o kineskoj robi generalno.koja je VRLO negativna.
                        i niko nema nameru da proverava TO na svom DZEPU.
                        A to sto su komunalci kupili bas ta vozila,ili sto pored standa stoji zadovoljni kupac koji je kupio prosle godine auto,pa ove godine opet gleda kao automobile
                        ..,
                        a ja licno nisam video vise od jednom neki chery auto u gradu.i komunalce dva puta i to je to.
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Ja nemam predrasuda sem da mrzim besplatno šlepanje radi reklame. I ako grešim nije neka šteta, evidentno je se tema obnavlja sa vremena na vreme i eto baš sad kad je sajam a mesec dana miruje.

Ne tvrdim ništa ali ću je zaključati trajno jer je rečeno i ono što treba i ono što ne treba.
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                          X