licno mi se vise svidja limuzinska izvedba....
2008 Cadillac CTS-V – zvaničnih 556KS!
Collapse
X
-
Pre svega ostalog shto cu napisati samo da ponovim ono od ranije: nisam postovao sa namerom da diskriminishem CTSV vec sam reagovao shto su iznete neke paushalne procene i zakljuchci, i samo sam zatrazhio potkrepljenje ili argumente takvih tvrdnji. Nadam se da se tu razumemo.
Nema potrebe da se zakljuchava tema, shto se mene bar tiche. To shto sam moderator mi ne daje pravo da lupam katance po volji i zhelji, ali isto tako mi i ne oduzima pravo da aktivno uchestvujem u nekoj temi i da postavim prosto pitanje na koje isto tako ochekujem prost i jasan odgovor.
Idem redom:
@ starche, od onog posta nisam postovao u temi skoro 20 chasova. Zar tebi to lichi na ponashanje nekog ko zheli da polemishe ili da se prepucava? Da sam to hteo, pocheo bih sa "prepucavanjem" chim su usledili prvi odgovori na moj post. Dakle, uradio sam kako sam i napisao tamo - sachekao sam (dovoljno dugo) na neki smislen odgovor na ono pitanje, i sachekao sam da vidim te argumente za one i onakve tvrdnje. Ali sam chekao Godoa...
@ mopare, koliko je ta stara verzija bila sposobna da "razvali" M5 dovoljno pokazuju one slike tj. njihova vremena sa TopGear testa, a maksimalnu brzinu M5 ima vecu i od ovog novog CTSV-a, tako da...
Onaj auto u TopGear-u je ipak CTSV, ali evo priznajem da sam smetnuo sa uma da je stara verzija u pitanju. Ali, nemojte mi reci da ochekujete da ce nova verzija da napravi tamo 1:20? Zhivi bili pa videli, ali o tom - potom... Moje uchestvovanje u ovoj temi je izazvalo neshta drugo...
Jevticu, jeste da Nordschleife ima krivina koliko ima, ali KAKVE su to krivine, sa kojim radijusom zavoja? Te "krivine" se prolaze sa 200 km/h, a radijusi su kilometarski, uz nekoliko oshtrijih, a sve drugo pravac, pravac, pravac... Na takvim stazama ne znam shta je drugo za ochekivati nego da suva snaga pobedjuje. Meni samo nije jasno i zato sam i pitao, da li to znachi da je sve shto se podrazumeva pod "performansama" svelo na vreme na Nurburgingu i da li je to postalo jedno jedino merilo kvaliteta? Zato sam i postavio ono pitanje, ali odgovor nisam dobio.
Isto tako nisam dobio odgovor na pitanje kako to M5 zaostaje po performansama a isto vozi 12 sec quartermile kao i CTSV, i to ovaj novi?Kako su to 12 sekundi CTSV-a bolji rezultat od 12 sekundi M5-ice, niko mi nije odgovorio. Bashka je chinjenica da je u pitanju litar i kusur manji motor i to atmosferac.
Isto tako mi niko nije odgovorio kako to M5 zaostaje u performansama a ima vecu maksimalnu brzinu a to je valjda NEKO ako ne i jedno od najvazhnijih merila performansi? Ili nije, pa ako nije trebalo je i to da neko kazhe da znam, da ne zhivim vishe u zabludi...
Ali dobro, i nedostatak odgovora meni je itekako dobar odgovor da znam da sam sa dobrim razlogom postavio to pitanje i zatrazhio objashnjenje.
Uostalom, ovakav "odgovor" sam i ochekivao.
Zato molim, apelujem shta vec... Ako prichate ili predstavljate neki auto ne znam zahto mora da se odma vadi lenjir i meri on sa nekim bmw-om? Shto ne uzmete nekad neku Alfu ili Hondu, ili Merca za primer, batalite vishe bmw, mnogo bode ochiAko bash MORATE da upetljate i da "merite" neki model sa bmw-om, pokushajte da to bude sa bar nekakvim smislom. Meni ne smeta chinjenica ako postoji brzhi i bolji automobil od M5, ali mi jako smeta kad neko pishe napamet i bez "podloge". Papir trpi svashta, ali ozbiljni ljudi treba da su spremni da pruzhe dokaze i argumente svojih rechi.
Sve bi ovo josh i imalo NEKAKVOG smisla da se taj "zaostali" M5 nije uporedio sa ovim autom koji je zvanichan model tek za 2009. godinu. Dodushe isti su segment, ali ajd' shto je M5 manje zapremine, ajd' shto je atmosferac, nego josh poredite model iz 2009. sa M5 koji je na trzhishtu skoro vec 5 godina, shto je za sportski nastrojene modele jaaako dug period jer se tu granice pomeraju jako brzo... Ovaj CTS-V kao model za 2009. ce biti smisleno porediti sa M5 ali sledece generacije, koji se ochekuje tokom 2010. godine. E, kad taj bude izashao, tek ce onda imati smisla porediti ova dva modela kao generacijski iste. Ovako, ovo poredjenje nije uspelo nishta drugo osim da po n-ti put pokazhe shta je to shto mnoge u automobilskom svetu svrbi...
over&out
Comment
-
-
Overspeed, Cadillac je klasa sa BMW tako da je i za ocekivati da ce se V boriti sa M. Sta je tu cudno?
A druga stvar, CTS-V ovde u Americi kosta kao M3. Tako da mislim da nije sramota i da izgubi od daleko skupljeg M5 (iako nece izgubiti).
Meni zaista i nije jasno zasto Cadillac sa CTS-V cilja na M5 kada je obican CTS u klasi sa 3-Serijom.
Comment
-
-
Originally posted by overspeedBashka je chinjenica da je u pitanju litar i kusur manji motor i to atmosferac.
Sta sad, treba da stanem pored Viper-a sa hondom CRX i da kazem, "ma Viper je smesan posto on ima toliko i toliko ccm i KS vise, a to je u odnosu na Hondu smesno, posto ona po litru zapremine ima vise KS, tako da nema sta da pricamo, Honda je ustvari bolja i brza"
Brate, poenta je da ce me on oduvati, a to sto se ja hvalim nekim glupostima i trazim neko opravdanje, to je druga stvar. Isto ko kad bih rekao da je Shaq smesan kosarkas posto bih ja igrao bolje od njega da sam njegovih gabarita
Nek' napravi BMW turbo motor od 10000ccm sa 1500KS pa nek oduva CTS-V.
Batalite te gluposti tipa, ovaj je bolji posto ima atmo motor i manje ccm iako je sporiji, posto da ima isto ccm i turbo, BIO BI brzi. Realnost je da ce na stazi biti IZA, a ne ispred i mahace papirom na kojem pise da ima manje ovoga i manje onoga...
Ako cemo tako, ja sam na biciklu bolji od svih tih CTS-V-ova i ostalih smejurija, nemam nijednog konja, a mogu da razvijem 50km/h
Comment
-
-
Originally posted by overspeedIsto tako nisam dobio odgovor na pitanje kako to M5 zaostaje po performansama a isto vozi 12 sec quartermile kao i CTSV, i to ovaj novi?Kako su to 12 sekundi CTSV-a bolji rezultat od 12 sekundi M5-ice, niko mi nije odgovorio. Bashka je chinjenica da je u pitanju litar i kusur manji motor i to atmosferac.
Tih 0.7 sec. se i te kako oseti na stripu...
Uglavnom...
CTS-V - 0-100: 3.9 sec. 0-400 metara: 11.9-12 sec. Nurburgring pass time: 7:59.32
M5 - 0-100: 4.7 sec. 0-400 metara: 12.5-12.7 sec. Nurburgring pass time: 8:13
'Nuff said...
BTW, sto se tice maksimalne brzine.... koliko ja znam BMW na sve svoje automobile stavlja elektronski limit na 250 kmh. Ako se limiter skine, jbg. ja to onda ne racunam u stock...Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Comment
-
-
@ starche, od onog posta nisam postovao u temi skoro 20 chasova. Zar tebi to lichi na ponashanje nekog ko zheli da polemishe ili da se prepucava? Da sam to hteo, pocheo bih sa "prepucavanjem" chim su usledili prvi odgovori na moj post. Dakle, uradio sam kako sam i napisao tamo - sachekao sam (dovoljno dugo) na neki smislen odgovor na ono pitanje, i sachekao sam da vidim te argumente za one i onakve tvrdnje. Ali sam chekao Godoa...
No, nije problem. Meni je malo i zao, na neki nacin... Pisao si to u 5 ujutru (???), nesto te je iznerviralo sta li, nemam pojma... pa si to sastavljao, kompilirao, vadio klipove, razmisljao kako da to izgleda lepo i britko...utrosio si ti na to poprilican trud i vreme (ili sto bi nas narod rekao "jebav`o ale"), a onda ispadne da je cela diskusija pogresna.
Sledeci put odspavaj, nemoj da visis na forumu. Jutro je pametnije od veceri.
BTW...Taj Brickov fazon - da postavljas pitanja, da bi time tebi neko polagao racune...nemoj to...provaljeno je.
Comment
-
-
cts-v je odličan auto za te pare ali kolko vidim niko se ovde nije setio da napiše da je pri izboru automobila bitan i izgled? Kad već poredimo sa m5, ružan je ko đavo. Isto kao gtr i 911 turbo. Jeste gtr bolji value for money, ali ako mi ta razlika u ceni nije bitna uvek ću pre uzeti 911 turbo iako je gtr bolji po performansama koje ću moći da iskoristim samo kad odem na stazu i vozim kao manijak.
Comment
-
-
meni je i enterijer vrlo lep, testovi ( i Jeremy C. ) ga hvale, kao dobra ergonomija, vrhunski materijali, udobnost, dizajn...
i jos nekoliko informacija:
Navodno, Cadillac razmislja da za 2010 godinu ponudi i opciju integralnog pogona na CTS seriji i CTS V modelu. Ako CTS V bude imao awd, onda ce ga, logicno, porediti sa RS6 ali Audi ima samo 24 ks vise ( 580 ) dok su mu performanse ( ubrzanje i max brzina ) slabije, kao i obrtni momenat...
Osim toga, navodno, vec se sprema racing verzija CTS V, kao naslednika prosle generacije koja je imala svoju trkacku varijantu i dobre uspehe na trkama.
http://www.seriouswheels.com/cars/2007/ ... Racing.htm
Comment
-
-
Originally posted by overspeed
Jevticu, jeste da Nordschleife ima krivina koliko ima, ali KAKVE su to krivine, sa kojim radijusom zavoja? Te "krivine" se prolaze sa 200 km/h, a radijusi su kilometarski, uz nekoliko oshtrijih, a sve drugo pravac, pravac, pravac... Na takvim stazama ne znam shta je drugo za ochekivati nego da suva snaga pobedjuje. Meni samo nije jasno i zato sam i pitao, da li to znachi da je sve shto se podrazumeva pod "performansama" svelo na vreme na Nurburgingu i da li je to postalo jedno jedino merilo kvaliteta? Zato sam i postavio ono pitanje, ali odgovor nisam dobio.
pa nije baš tako. recimo lotus exige s sa svojih 220 ks iz 1.8 motora imao je vreme na stazi 8.25 koje je postavio sport auto. znači ima duplo manje snage od m5 a vreme sporije za 12 sek od m5.
Isto tako nisam dobio odgovor na pitanje kako to M5 zaostaje po performansama a isto vozi 12 sec quartermile kao i CTSV, i to ovaj novi? Smesko Kako su to 12 sekundi CTSV-a bolji rezultat od 12 sekundi M5-ice, niko mi nije odgovorio. Bashka je chinjenica da je u pitanju litar i kusur manji motor i to atmosferac. Smesko
Ako prichate ili predstavljate neki auto ne znam zahto mora da se odma vadi lenjir i meri on sa nekim bmw-om?
Meni ne smeta chinjenica ako postoji brzhi i bolji automobil od M5,
Papir trpi svashta, ali ozbiljni ljudi treba da su spremni da pruzhe dokaze i argumente svojih rechi.Sve bi ovo josh i imalo NEKAKVOG smisla da se taj "zaostali" M5 nije uporedio sa ovim autom koji je zvanichan model tek za 2009. godinu.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
Prokomentarisacu josh ovaj put samo par postova, inache mi ne pada na pamet da bilo shta dalje polemishem sa pojedinima poshto sam od njih umesto smislenog odgovora dobio "objashnjenje" da to shto M5 ima vecu maksimalnu brzinu od CTSV nema veze jer to vishe nije stock M5 ako ima uklonjen elektronski limiter max. brzine.Kakvi argumenti takvo i pojashnjenje, tako da, u tom smeru vishe necu troshiti vreme...
@ starche, poshto ti na forumu uvek zauzimash stav tako da idesh linijom manjeg otpora jasan mi je ton tvojih postova u ovoj temi, ali sam od tebe ochekivao neshta shto ce imati bar neke veze sa temom a ne da mi delish savete u vezi zdravlja i analizirash kad, kako, i zashto sam postovao. Ako nemash shta da kazhesh vezano za temu, ne morash ni u dva posta da izigravash fizioterapeuta i analitichara tek da napishesh neshto. Ne znam otkud si se ti osetio u svemu ovome prozvanim i tako zhustro reagujesh, tako da ako je iko raspolozhen za prepucavanje to si ochigledno ti. Znamo svi koji si nick izabrao, ali to ne mora da znachi da si bash toliko iskusan...
@ Jevticu, veroveo ti ili ne (necu te ubedjivati) NIJE mi bitno to shto postoji i brzhi i bolji auto od M5, i kad to kazhem ne mislim na ovo ovde prikazano. Snazhniji naravno jeste, brzhi isto, dodushe do tamo negde 280-290 km/h a posle
Ali, da li je sveukupno bolji, to je vec druga stvar. CTSV je bolji odnos ulozheno-dobijeno shto se performansi tiche, i to stoji. Da li je sveukupno bolji kao kompletan proizvod, to ce najbolje pokazati trzhishte. BMW ne pravi savrshene automobile, a M5 nije najbolji na svetu, i ja nemam problema sa tim. Ako mislish da sam slepo zaljubljen u BMW greshish, ali da mi smeta kad neko daje paushalne (pr)ocene o njemu, smeta. Ja sam samo zatrazhio pojashnjenje nekih izjava i to je sve. I ako se vec prave poredjenja, trebalo bi da je sa malo smisla, da se ne ponavljam. Isto tako, mozhe bre bar ponekad da se izabere neshta drugo za merenje duzhine, prave se automobili i drugde
Mada, slazhem se da je BMW benchmark i znam shta to znachi i bash zbog toga shto se zna ko postavlja standarde a ko ih juri i dostizhe 4-5 godina kasnije se i ne brinem mnogo za ove i ovakve automobile i ove i ovakve brendove. A shto se njihovih cena tiche, pa koshtaju koliko i vredeUostalom, ne mozhe se ni porediti sa BMW-om jedan brend koji napravi auto za Predsednika USA i onda taj auto crkne nasred ulice tokom zvanichne posete naochigled pola Rima. Kad im je "No. 1" auto tako i toliko dobar i pouzdan, kakvi li su im tek ovi ostali...
http://www.toxicjunction.com/get.asp?i=V2834
Izlazim i gasim svetlo za sobom. Sweet dreams...
Comment
-
Comment