Originally posted by mikimazda
Presretaci i u Srbiji
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ti BMW-i E39 su bili u saveznom supu i sluzili su za pratnju mud_onja. E sad koliko vidim ima ih dosta polupanih i sigurno nisu u sluzbi presretanja.
Comment
-
-
Mislim da su za zaustavljanje prebrzih prekršitelja dovoljni policajci na motociklu
jednostavno voze i kada nalete na pacijenta, snimaju sa vise kamera, sve kompletno sa radarskim pracenjem brzine, kompletni dokazni sudski materijal.
to je veliko jedno pola kubika i jedno 400kg mase tako da ne verujem da bi motocikl bio pogodno sredstvo koji bi sve to nosio.
tako prikupljene dokaze prezentuju sudiji koji onda donosi odluku i kaznjava ili oslobadja krivice.
za obicne normalne vozace ne vidim da su problem, pa i kad voze nesto brze ali normalno ne verujem da bi imali problema.
ali oni koji divljaju, ulecu u makazice, nasilno idu na branik, obilaze sa desne strane itd su oni koje jedva cekaju na obradu, tj oni prekrsaji zbog kojih obicno sleduje oduzimanje dozvole.
za HR ne znam, ali u SR saobracajna bahatost odavno zahteva takav tretman pojedinaca koji zloupotrebljavaju volan.
sama brzina po meni nije rizicna kao uzrok, i pri manjim brzinama se dogadjaju nesrece.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Pre svega ne volim to kopiranje zapada po svaku cenu...
...ali ako presretači budu korišćeni na pravi način, možda još i pomognu.
U principu ne volim da pljujem po svojoj zemlji, ali imam jedan svež primer koji mi se ni malo ne dopada. Vraćao sam se sa društvom iz CRO i tamo svi voze desnom trakom auto puta - vozili smo 150-210 i do granice uopšte nisam imao potrebu da pritiskam kočnicu (što je karakteristično za bilo koji normalan auto put).
Baš sam se obradovao da ću brzo da stignem kući, nedelja, nema gužve, može se malo brže voziti...
I čim smo ušli u Srbiju, odmah haos. SVI voze levom trakom, uključujući čoveka sa ženom i detetom koji vozi 70 kmh, desna je apsolutno prazna. Vožnja se uglavnom zasnivala na nagla usporenja, a potom i ubrzanja i sve u krug. Kada sam na kraju shvatio da možda previše rizikujem, odustao sam od ideje da dođem kući "malo brže". Svakako nebitna stavka, ali koja ipak dosta govori - potrošnja u Srbiji je bila 3 litra više! za isti režim vožnje - toliko smo kočenja imali.
Ako presretači budu oterali kola u desnu traku (jer je, čak i na auto putu, leva traka samo obilazna) i tolerasili vožnju do 150-160, još će i biti koristi od njih... samo sam po pravilu malo skeptičan.
Comment
-
-
Originally posted by shadowTetak, Sri, jel imate neki savet?
A i presretaci se lako propznaju po svoj onoj skalameriji koja im stoji kod retrovizroa i na tabli.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Originally posted by RendjoSvaka čast Ferkanu al mislim da Superb ima 50ks više,novija je za kojih 40-50god i i mislim da ne bi pobjegao škodilaku
238 ks
0-100 8 sekundi
max speed 230km/h
bilo bi gustoIt floats on fluid
Comment
-
-
Originally posted by AustinOriginally posted by RendjoSvaka čast Ferkanu al mislim da Superb ima 50ks više,novija je za kojih 40-50god i i mislim da ne bi pobjegao škodilaku
238 ks
0-100 8 sekundi
max speed 230km/h
bilo bi gusto
Comment
-
-
E samo nam S-6ice fale pa da uvedu i porez na vazduh
Ma sviraju oni qrcu mnogo,samo se izdrkavaju i trose pare bezveze. Sad su njima neophodni presretaci,to nam jedino u drzavi fali svega ostalog ima na pretek...Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
vidim da pominjete Skodilake kao presretace,ok
ali u SAT-u su prikazivali te presretace i kao nece da kazu o kom autu se radi ali moze na jednoj slici da se provali da je Citroen u pitanju ( ne vidi se koji) tako da se cuvate osim Skode i Citroena
ja volim malkice brze da vozim ali kada budem krenuo na odmor malo cu ipak pripaziti ili se ubaciti u neku brzu kolonu pa kako bude njima imeni cezasto krava nosi zvonce...?...?...?
pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)
Comment
-
-
I tu ce se sve opet vrteti oko samih policajaca. Ako su oni neki normalni ljudi, koji ne misle samo o naplati kazni nego gledaju sta se stvarno desava, bice dobro, ako ne, nece valjati.
Imam iskustva oba tipa sa nasom policijom, od majmuna kome je jedini cilj da posto-poto naplati kaznuu, do vrlo razumnih policajaca koji stvarno gledaju sta se desava i trude se da budu razumni.
Tehnika je lepa stvar, ali sve se na kraju vrti oko ljudi.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
Comment