Svi pricate o brzini, al ovde je brzina najmanje bitna
Jeste, to se i ja slazem, pa sto su onda kupili takozvane presretace, jel to onaj rad, videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu ili je nekoj budali od mocnika palo na pamet da semalo k...i sa tim vozilima.
ja se nadam da ce se presretaci potruditi da kaznjavaju ili uklanjaju iz saobracaja slepere koji prosipaju sljunak i slicno po autoputu, a ne samo da uzimaju pare za prebrzu voznju
ja se nadam da ce se presretaci potruditi da kaznjavaju ili uklanjaju iz saobracaja slepere koji prosipaju sljunak i slicno po autoputu, a ne samo da uzimaju pare za prebrzu voznju
i traktore, zaprežna kola i slično, koja se kreću 20km/h, a noću prave veliki problem zbog neosvetljenosti...mada za sve to nisu potrebni presretači, ali nema veze
Brzo ce ih oni polupati ili raskantati tako da nema bojazni. Jednom sam sedeo u pandurskom peugeotu i to je plac majke bozije, volan i kokpit je kao da su se tukli pitbulovi, a mogu misliti u kakvom stanju je motor.
možda zato da dinami?ki pecaju podivljale voza?e na putevima, koji su ina?e kukavice kada primete policiju, i manji opd makovog zrna.
možda zato što je saobra?ajna kultura ovde na niskom nivou a ovo je dobar psihološki pritisak na ja?u samokontrolu ponašanja voza?a.
možda zato što je to vozilo kompletno opremljeno za prikupljanje dokaznog materijal sudski validnog, a time i dokumentovano kažnjavanje voza?a bez subjektivnog uticaja (ili daleko manje subjektivnog pristupa).
možda zato što je širom EU to uobi?ajeni metod rada policije a kod nas se sprovodi obuka za igru po pravilima EU...
nekada davno kad je golf 1 bio pojam,bio je jedan tip sa valjevskim tablicama koji je redovno zezao policiju u sapcu...vitlali su ga ali ga nikad nisu uhvatili...meni su bili najsmesniji onako u zastavi 101 njih mozda 5-6 se ukucali i sa sirenom za onim tipom..zastava legla,ma smejurija...ja sam isto bezao ali kao momcic sa motorom(ja i drugar kupili javu 350 popola)ali nije bila registrovana ili tako nesto...ili mi tada nismo imali dozvole...ne secam se vise...uglavnom na obilaznom putu kod sapca nas zaustavlja policija ,mi ne stanemo i oni za nama...sve do metalnog pesackog mosta na obodnom kanalu ,tu mi sa motorom predjemo a oni sa autom nisu mogli..
zadnji put sam to radio prosle godine u madjarskoj na prekom putu kad me zaustavljali nocu onako na prepad iskakanje iz sume,ja nisam stao vec po gasu koliko se moglo,i tako do jednog kombiste ,tu se ukucam ispred njega i oni me sa patrolnim autom posle par minuta obidju..nikom nista,,zena me samo bledo gledala onako sa strane,a ja kobajagi odvrnem radio -uf otkad ovu pesmu nisam cuo
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
Ovi tipovi kod nas što voze te presretaće i nisu baš najnormalniji..neki tip pretekao me preko pune crte s alfom 156..mislim jest me pretekao ali nije bilo opasno jer je ravna šnita a puna crta je tamo iscrtana radi jednog poljskog puta s kojeg se nekad znaju uključiti kamioni s betonare..pretekao me sa nekih 120 i nastavio voziti.Ja prilazim proširenju na ulazu u grad ispred kojeg su stupići..kad Ford Mondeo u punom naletu između mene i stupića koji signaliziraju suženje proleti sa 160 najmanje Taj drot je za mene kreten..da se ne uvrijede savjesni policajci koji čuvaju ljudske živote za razliku od ovog koji ih ugrožava.. Mislim da su za zaustavljanje prebrzih prekršitelja dovoljni policajci na motociklu..a ako se prekršitelj ne zaustavi ni nakon njihove signalizacije tada se zna postupak..blokada ceste i prisilno zaustavljanje i točka.Ovi presretaći su samo preseravanje i razbacivanje proračunskog novca..a na kraju krajeva sumnjam da se isplate..ovdje kod nas se za vrijeme ljeta autoputem zbog gužvi ionako ne vozi brže od 100-120
Comment