Presretaci i u Srbiji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DejanV
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2005
    • 682
    • Beograd

@Mosler

Potpuno se slazem.

Nema lazi i prevare, kada sednem u auto i uspem da nadjem dovoljno dobrog druma da ga navucem do 200 km/h, recimo na potezu izmedju aerodroma i Dobanovaca, bez foliranje, ja se sam za sebe prepadnem. Lepo me je strah da ne naletim na neku bolju neravninu, u toj brzini to lako moze fatalno.

Pa stari auto mi je zavrsio u jarku, pri brzini od oko 60 km/h jer mi je blokirao zadnji desni tocak. Cak i tako, auto se okrenuo oko sopstvene ose i pravo u jarak, ode karoserija kod Manitua u vecna lovista, ali zato sinu i meni nista, malo smo se ugruvali i to je bilo to. Zamisli sada slicnu situaciju na auto putu pri 200 km/h - pa trebao bi im usisivac da sakupe pola mene.

Hocu da kazem, nikada se ne sme unapred i na nevidjeno otpisati i mogucnost mehanickog kvara, a pri veoma visokim brzinama, to je gotovo po pravilu kobno i za vozaca, i bog te pita koga jos oko njega. I sada uzmi nekog izbezumljenog lika, koji misli da zato sto mu je ujkica nacelnik pa mu je sredio da dobije presretaca, a on inace privatno vozi neku zaplenjenu kantu koja se najcesce raspada, da je sada Sumaher licno, pa jos dodato.

Po meni, taj je veca opasnost od onoga koga juri, a ako nije veca, nije vala ni nista manja. Ako bas strefi maler, pa onaj koga jure stvarno ume da vozi i nametne jos gori tempo, onda presretaci postaju fakticki veca opsanost od onoga koga jure. Ne pravdam ga, da se razumemo, ali konstatujem ono sto mislim.

Srecom, engleska firme Jensen vise ne postoji, nekada davno, imali su model koji se cak i zvao "Interceptor", Chrysler V8 sa 400 KS. Inace, mozda bi u duhu price ovi nasi i kupili vec uredno markiran model.
    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• luci
      CBC Senator XXL
      • 13.03.2006
      • 1103
      • odzaci

pa dao sam ja lep primer sta se desi kad das presretaca nekom ko nema iskustva u voznji a preterano je samouveren, a ta alfa sto su slovenci vozili je jako upravljiva a donekle prosta za vpznju, zamislite sta bi se desavalo da je u pitanju neki BMW ili nesto za sta treba malo vise iskustva..... a posto mi nemamo nikakvu skolu voznje, a ni predstavu da je tako nesto potrebno, kad vidite tog takozvanog presretaca, samo se ponasajte normalno i pazite da vas ne udari

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Dobro Drift King ce da ih poduci

Comment

Prodajem:

1. Sprej za onemogucavanje slikanja tablice.

2. Posudu sa 200 kom trokrakih eksera, za ugradnju ispod zadnjeg branika, sa mogucnoscu otvaranja na dugme...

Comment

• boolero
            CBC Veteran
            • 07.10.2004
            • 175
            • Beograd

Originally posted by DejanV
            @Overspeed
            No, salu na stranu, sve sto si rekao ima jako mnogo smisla, uz ono sto nisi rekao, a to je da je plata takvim ljudima uvek bitno veca nego njihovim kolegama - sto kod nas ne znam kako bi proslo. Verovatno ne bez jos jednog ustanka Crvenih beretki.
            Zastho bi oni trebali da imaju bitno vecu platu od recimo SAJ-a il Žandarmerije ???

Zivoti su im manje ugrozeni, rade u boljem okruzenju, imaju manju i lakshu obuku,nisu nishta obrazovanij...shta to konkretno njima da je pravo na vecu platu ???

Mada ako ih budu birali preko veze onda imaju pravo na vecu platu
            OTS

Comment

• nijebitno
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2006
              • 629
              • Modrica

Originally posted by sri98
              Zakonom nije, ali ce biti reseno nekim uputstvom koje propisuje ministar, to je sigurno.
              Jeli ovo neka zeza ili...Da li zaista moze neko uputstvo ministra da bude iznad zakona? Cini mi se da je u nekim diskusijama oko radara receno da je na sudu pobijana odluka nekog ministra da se radari bazdare svakih 12 umjesto zakonski propisanih 6 mjeseci.

Meni nije potpuno jasna ni potreba da presretaci besomucno jure neku budalu ako imaju uredno snimljene tablice i prekrsaje, ako im je vec stalo da ga zaustave neka ga cekaju na naplatnoj rampi. I naravno kazna puta 3 sto nije uredno stao policiji. I ja sam takodje misljenja da ce ih voziti vecinom neki stelatori sa upitnim sposobnostima, to jednostavno tako kod nas funkcionise!

Takodje mi super dobro zvuci ona fora sa racunanjem brzine izmedju dvije naplatne rampe i pitam se zasto li to nije tako skoro na svim autoputevima, ne samo kod nas vec i u svijetu.
              Mozda drzavi i ne odgovara da napravi savrsen sistem jer onda ljudi vjerovatno ne bi ni pravili prekrsaje znajuci da se ne mogu nikako izvuci, a onda nema finih parica od kazni, manje posla za osiguranja i advokate...
              Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• marek
                CBC Senator
                • 16.09.2005
                • 243
                • Beograd

Ne mozes brate tako da razmisljas, on ima fini posao, vozi dobar auto, na toplom je ceo dan a neki tamo saobracajac stoji na ulici po kishi i mrzne se.

Po toj logici radnici bi trebali da imaju vece plate nego inzenjeri jer oni rade u tezim uslovima i dokle god se kod nas bude tako razmisljalo bicemo u dubokim.....

Znaci taj bajica koji vozi ima jako veliku odgovornost i to mora da se plati.
                Pozz

Originally posted by boolero
                @Overspeed
                No, salu na stranu, sve sto si rekao ima jako mnogo smisla, uz ono sto nisi rekao, a to je da je plata takvim ljudima uvek bitno veca nego njihovim kolegama - sto kod nas ne znam kako bi proslo. Verovatno ne bez jos jednog ustanka Crvenih beretki.
                Zastho bi oni trebali da imaju bitno vecu platu od recimo SAJ-a il Žandarmerije ???

Zivoti su im manje ugrozeni, rade u boljem okruzenju, imaju manju i lakshu obuku,nisu nishta obrazovanij...shta to konkretno njima da je pravo na vecu platu ???

Mada ako ih budu birali preko veze onda imaju pravo na vecu platu

Comment

• boolero
                  CBC Veteran
                  • 07.10.2004
                  • 175
                  • Beograd

Nisam tako razmiljao...i nisam rekao da ne treba da imaju vecu platu od saobracajaca
                  Rekao sam za SAJ recimo...

Bash po odgovornosti, kvalifikaciji, tipu posla, riziku...nikako ne mogu vozaci presretaca da imaju vecu platu od njih.
                  OTS

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

Zar SAJ josh uvek postoje?

Koliko sam chuo, izvrshena je reorganizacija specijalnih i antiteroristichkih jedinica u MUP (isto vazhi i za vojne strukture), sad su sve objedinjene u PTJ (ili tako neshta)...
                    http://www.bmw.tv

Comment

• boolero
                      CBC Veteran
                      • 07.10.2004
                      • 175
                      • Beograd

E nemam pojma za to, al su ti ljudi i dalje pri MUP-u i rade isti posao.
                      OTS

Comment

• MOSLER
                        CBC Senator XXL
                        • 27.05.2005
                        • 1064
                        • Niš

Originally posted by Vlada Trion
                        Prodajem:
                        1. Sprej za onemogucavanje slikanja tablice.

2. Posudu sa 200 kom trokrakih eksera, za ugradnju ispod zadnjeg branika, sa mogucnoscu otvaranja na dugme...
                        Samo se ti zezaj al meni je i ovo palo na pamet

Comment

• DejanV
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2005
                          • 682
                          • Beograd

@nijebitno
                          Ja sam to rekao. Jednom prilikom kada su me zaustavili, uredno su mi pokazali kalibracioni list radara, po propisu. Ja pogledam - bio na kalibraciji pre 10 meseci. Sta je ovo, pitam? On meni uredno pokaze ukaz nekog generalissimusa koji je potpisao ukaz da se taj rok produzava na 12 meseci. Pitam posle mog advokata, on kaze nema veze, covek se prejeo jagnjetime pa tripuje. A kada sam posle ono ultra zgodnoj sudiji, onoj sto sam pozeleo da me kazni sa dva-tri meseca drustveno korisnog rada kod nje u stanu, to rekao, zena samo sto se nije zagrcnula.

Dakle nije neka prica, licno sam video. Ima tome recimo dve godine, ne znam kako je sada.

@boolero
                          Izvini druze, ali u svim policijama sveta, presretaci imaju vece plate od proseka policije. Istina, tamo moraju da prodju silne testove koje mnogi koji se prijave ne poloze, pa kurs brze voznje, pa kurs na vozilu koje ce voziti jer se Porsche Turbo, BMW 5 ili Lamborghini ne voze isto, pa cak i slabo lice, itd. To ne znaci da treba da imaju najvece plate, ali ne mozes takve ljude placati isto kao obicnog trotoarca, uz svo postovanje njega. Dozvoli, nije normalno da vise kvalifikovan ima istu platu kao i nize kvalifikovan.

@mosler
                          My name is Mosler ... Warp Speed Mosler!

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

ali u svim policijama sveta, presretaci imaju vece plate od proseka policije.
                            Najblizi primer je Hrvatska
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DejanV
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2005
                              • 682
                              • Beograd

Setite se filma "Blues Brothers" i onog crnog Dodge-a; na jednom mestu u filmu, Elwood kaze: "Policijsko vesanje, policijski HEMI, ... "

U SAD, policijske verzije naizgled serijskih vozila umeju da budu bas zaboberene. Vlada i policija vole tradiciju, pa je koliko sam cuo trenutni hit kod njih Ford Crown Victoria. Totalna klasika, 5,3 metara ladje, zadnja vuca, kruta osovina pozadi, jedino eto sto ima diskove na sva cetiri tocka, cega u 70-im nije bilo.

I krene neko da se zeza. Pa otkrije da onaj V8 od 4,6 litara i serijski 239 KS nije taj. A ni onaj sa 3 ventila za Mustang GT, sa 300 KS. Nema po jednu nego po dve mnogo ostrije bregaste, ne 2 nego 4 ventila po cilindru (glava sa 5,4 litara verzije), ukratko, nema 239 nego nesto izmedju 350 i 400 KS.

Dozvolicete, 400 KS je 400 KS, to treba umeti voziti, jeste da je sve tesko skoro 2 tone, ali utoliko pre. Koliko se secam, kurs traje nekih 2 meseca ili tako nekako, pa ko polozi, dobije da vozi, ko ne polozi, nazad u serijsko vozilo.

I kako sada tog coveka placati isto kao i trotoarca?

@Sri
                              Borise, znas li slucajno, u procentima, otprilike koliko vecu platu imaju presretaci u Hrvatskoj? Cisto inofmacije radi.

Comment

• prle
                                CBC Senator
                                • 04.09.2006
                                • 223
                                • Beograd - Konjarnik

mislim da su se svi složili da presretači treba da imaju veće plate od proseka policije, ali je za diskusiju da li treba da imaju veće i od žandarmerije...ali to je već i druga tema

Comment

Working...
                                X