Moje neko vidjenje stvari je da se krade na nacin kao u Las Vegasu, pomocu magicnog dugmenceta! Dakle u sred tocenja iz kabine pritisnu dugme koje zaustavi dovod goriva, a tebi nastavi brojcanik da radi
Mada ja neverujem u to, to su mogucnosti za napraviti, a tesko da je iko odradio taj sistem. Ako mogu u kockarnici, mogu i na pumpi, ali opet kazem, tesko da se iko bacio u te vode
šta će kompjuteru koji toči i obračunava iznos u novcu nekakvo dugmence ?
glupa nepogrešiva mašina radi po algoritmu kako je isprogramirana.
ili krade sve i svakoga nevezano za model auta i osobu koja fizički drži pištolj za točenje, ili ne krade nikoga.
kompjuter ne zna niti ko toči niti da li se toči u auto, u avion, kombajn ili kanister.
odavno na pumpama radom pumpi i komplet sistemom točenja, obračuna u novcu i naplati komanduje kompjuterski sistem, koji možda da ponudi i daljinski nadzor tokom rada. recimo kontroloru firme koji sedi negde u kancelariji, na plaži ili u restoranu sa laptopom i sve prati.
ako se krade, onda se krade sistemski i to na visokom nivou.
pojedinac, taj što toči sumnjam da ima ikakvog uticaja, ikakvo magično dugmence ili bilo šta slično ad hoc rešenje pri točenju od modela do modela auta.
kada sami točimo svojim rukama, gledamo okretanje brojčanika i okretanje protokomera svojim očima, da li sami sebe i tada krademo ?
ne znam, nelogično mi je potpuno scenario da na pumpu točenje traje besprekorno i onda se pojavi Fabia i najednom krene falš rad automata.
i naidje sledeći auto i nastavi se kao prethodno bez kradje i greške u odmerenom..
meni previše čudno da bi poverovao.
Comment