ako mi zloupotrebljavamo nas geografski polozaj dranjem
a nase cene putarine nisu bas takvo dranje, veci je problem (ne)kvalitet auto puteva nego sama cena.
nekako se zaboravlja da Srbija i Hrvatska imaju jednu od najvecih mreza autoputeva u celom bivsem istocnom bloku po kilometrazi i osim toga i veoma povoljnu ponudu pored puteva.
naravno to je daleko od zapadno evropskih normi ali za zemlju koja je 20godina u teskoj krizi stanje kod nas je vanredno dobro, i sto je vaznije ima jasnu tendenciju poboljsanja.
ja se ne bih brinuo za obilazenje Srbije, provozao sam to obilazenje kroz Rumuniju i Bugarsku i to je jaaako mucno- to traje najmanje 24 sata voznje ono sto se kroz Srbiju prodje za 5-6 sati. u kargo prevozu to se prevodi na lovu, i puno kosta pa je i nasa putarina povoljno resenje.
to sam prvi put cuo od nemackih speditera, a ociti primer je kompanija Willy Betz koja je i za vreme 90tih vozila stotine kamiona preko Srbije.
ja mislim da mi zbog nas treba da napravimo nase autoputeve adekvatnim potrebama, a stranci u tranzitu moraju da imaju isti tretman bez diskirminacije. sve durgo nije posteno i ne bi ni mi voleli da nesto placamo 3 puta samo zato smo to mi, obelezeni i izdvojeni.
Comment