novi zakon o saobracaju

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MAXX
    CBC Član
    • 14.05.2005
    • 18
    • PANCEVO

novi zakon o saobracaju

da li neko zna gde bih na net-u mogao da procitam predlog novog zakona o saobracaju?...mislim,da li negde postoji elektronski oblik tog predloga zakona?

da li uopste,neko zna kada ce se taj zakon i stupiti na snagu??

i ono sto me najvise zanima,da li su tacne glasine da po tom novom predlogu zakona,prilikom registracije auta nece postojati kategorije prema broju kubika motora,kao sto je bio do sada slucaj(npr kategorija do 2000 kubika),vec ce postojati kategorije po KW(kilovat) snazi motora??

hvala
  • muamua
    CBC Veteran
    • 25.02.2006
    • 194
    • muamua

..........

meni se u novom zakonu svidja samo jedna stavka ,a to je kaznjavanje onih koji voze levom trakom....leva traka reteknes i varatis se u desnu kad zavrsis preticanje...a ne dA imam slucaj kao sad na zrenjanincu(slika uskoro) 10 automobila u levoj,a desna prazna.
    ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Re: novi zakon o saobracaju

Originally posted by MAXX
      i ono sto me najvise zanima,da li su tacne glasine da po tom novom predlogu zakona,prilikom registracije auta nece postojati kategorije prema broju kubika motora,kao sto je bio do sada slucaj(npr kategorija do 2000 kubika),vec ce postojati kategorije po KW(kilovat) snazi motora??

hvala
      Koliko ja znam, ovo je tacno.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• MAXX
        CBC Član
        • 14.05.2005
        • 18
        • PANCEVO

...

evo,nasao sam predlog novog zakona o saobracaju,pa mozda jos nekoga zanima da pogleda...

Najnovije vesti, najaktuelnije i najbrže informacije. Politika, društvo, biznis, sport, zdravlje, putovanja, automobili, IT... Čitajte B92.net.

mada,koliko sam ja video,u ovom predlogu se ne spominju nikakve kategorije kubika ili KW snage motora,po kojoj bi trebalo da se vrsi registracija....

sad sam u jos vecoj nedoumici oko kupovine auta...

Comment

• mugos
          CBC Senator XXL
          • 18.09.2007
          • 555
          • BG/sada Novi Beograd

Broj motora se briše iz saobraćajne, ali ostaje kubikaža i snaga.
          Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Mail Man
            CBC Član
            • 10.10.2007
            • 90
            • Beograd

Koliko je to sigurno da se brise br motora?
            Ako sam dobro upucen trebalo je da od 01.07. stupi na snagu taj zakon ali od toga jos uvek nema nista!
            nisam ginekolog ali mogu da pogledam

Comment

• Timothy Leary
              CBC Senator XXL
              • 23.04.2006
              • 439
              • Beograd

nije sigurno uopste, 99% ostaje broj motora u saobracajnoj...

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Otkud tebi takav podatak?

Koliko znam, broj se brise, jer je to bio jedan od uslova (pored novih licnih karti i biometrijskih pasosa) za evropske integracije, niko u normalnom svetu vise ne gleda broj motora, rezervni deo kao i svaki drugi.

Samo sto je primena novih saobracajnih i tablica verovatno odlozena do kraja godine, pretpostavljam jer nije fizicki moguce odraditi i posao zamene tablica, saobracajnih, pasosa i licnih karti na vreme, u isto vreme.

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Pa i neka ne stoji, ali realno - da li stvarno ocekujete da nasa birokratija i policija dozvole da se swap-uju motori tek tako (a to je ono sto ljude na forumu najvise interesuje)... To uvek moze da se uvek spreci na razne "mastovite nacine", pa i da ne pise broj motora u saobracajnoj.

Comment

• mugos
                    CBC Senator XXL
                    • 18.09.2007
                    • 555
                    • BG/sada Novi Beograd

Možeš da menjaš motor ali zato postoji tehnički. (i verujem da više neće moći da se radi kako se radi) Motor će biti samo deo kao i menjač .
                    Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Sta koga briga sta ja radim sa motorom, i da li ga menjam ili ne? Zasto bi se neko trudio da to spreci?

Jedino do cega Drzavi treba da je stalo i sta treba da proverava (druga je prica kako i mogu li uopste to da provere...) je snaga motora, koja ce biti osnovica za obracun naknade za registraciju. Kazne za muljanje tipa prijavljivanje motora od 200KS na 100KS radi manje registracije, ce biti drakonske.

Naravno, prerade na nosacima motora i slicno su i danas, i verovatno ce tako i ostati, stvar vanrednog tehnickog i atestiranja...

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

Sve moze da se opravda brigom za bezbednost ucesnika u saobracaju i ekologijom.

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

...vec je bila jedna tema na kojoj sam postavio i izgled buduce nove saobracajne...i na tom novom obrascu nema podatka o broju motora...

Originally posted by Mail Man
                          ...Ako sam dobro upucen trebalo je da od 01.07. stupi na snagu taj zakon ali od toga jos uvek nema nista!
                          Taj Zakon jos uvek nije ni usvojen...
                          Od njegove skore primene nema nista...
                          Sve je to jos u formi predloga...

A, i kad ga jednom usvoje u Skupstini, sigurno ce postojati ''vacatio legis''...
                          Odnosno...znamo da Zakoni stupaju na snagu 8. dana od objavljivanja u Glasniku...medjutim...to ne mora uvek tako da bude...
                          U samom Zakonu moze da se napise kad stupa na snagu...
                          Npr. usvoje ga 01.10.2008., i napisu da stupa na snagu 01.06.2009....dakle, mnogo duze od onih 8 dana...

Taj period vremena je ''vacatio legis'', i on postoji da bi se drzavnim organima koji treba da primenjuju taj Zakon ostavilo dovoljno vremena da se ''pripreme''...
                          Uvek kad su obimne izmene, kao sto je slucaj sa tim buducim ZOBS-om, mora se ostaviti odredjeni period vremena da se donesu odgovarajuci podzakonski akti...i da se ''obuce'' drzavni organi za jednaku primenu brojnih novih Zakonskih resenja...

Comment

• Alien108
                            CBC Veteran
                            • 03.06.2008
                            • 129
                            • Beograd

Broj motora verovatno više neće biti u saobraćajnoj, za osnovicu oprezivanja vozila neznam šta će poslužiti.
                            Meni lično se najviše dopada ona čini mi se iz Holandije, težina vozila + ekološki index. Mislim da džipovima čak i nedaju u neke gradove, jer su svakako zbog težine i snage terminatori za asfaltnu podlogu i vazduh.
                            Još lepše je što vozila starija od 25 god. imaju ređi ciklus registracije, a češći tehnički pregled i pri tom su oslobođeni plaćanja putarine.
                            Ta kategorija vozila spada u onu kojoj vrednost više ne opada već naprotiv može i da raste, a pametna administracija zna šta to znači za državu.
                            Naravno sve to može kada radi institucija TEHNIČKI PREGLED!

Comment

• RANK
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 1635
                              • Beograd
                              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by mugos
                              Broj motora se briše iz saobraćajne, ali ostaje kubikaža i snaga.
                              ovo je zanimljivo, niko ne pominje cip koji ce saobracajna, po svemu sudeci, sadrzati. sta ce od podataka biti u njemu? mozda bas broj motora i sl.
                              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
                              X