Mazda 323S (BA) - Gumice ventila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • totko024
    CBC Član
    • 03.12.2007
    • 69
    • Subotica

Imas kompresione i uljne karike,meni su kompresione bile dobre, auto je isao dobro dok je trosio ulje jer su uljne bile mrtve.

Ja sam imao 1,5i 16v Z5 inace mislim da je nemoguce zameniti gumice bez skidanja glave .Ali uverite me u suprotno posto je na 8ventila moguce ali na 16v ne znam.

Problem je postala potrosnja ulja,inace sam je primetio na 185000 ali tad nije bila alarmantno mozda litra na 6000,ali je postajalo sve gore.

Merio ja kompresiju ,pazi potpuno sam istim koracima isao kao i ti,kompresija odlicna jedino na 2 i 3 cilnidru je bila za nijansu slabija.

Ti mozes meriti kompresiju do mile volje ona je dobra ,problem su ti uljne karike,jedino kad ih skines vidis kakve su ali veruj mi ,100% su ti karike

Auto je prestao trositi ulje posle serisa,sipao sam naj losije bel ulje i ni kap nije potrosio na 500km.

A to ulje sam sipao zato sto se na 1000km treba svejedno menjati.Mislim da bi skupo ulje bilo cisto bacanje para.
    zoom - zoom

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Originally posted by kriket
      A tebi isto troši ulje? Koliko ti troši i jel zabrinjavajuće? Jel zna neko kakav je onaj servis sa spiska "Japan Auto Servis R.R."? Piše da ima i delove itd. samo ne piše gde se nalazi. Aha, 013, biće da je to taj iz Pančeva...

Za delove je znači najbolje da se obratim u Aleksandar?
      Za delove "Aleksandar" ili CBC store (imas isto tamo kontakt) ili treca varijanta JapanX (kod njega nemamo popust, ali otom potom )

Sto se tice potrosnje, to varira od stila voznje, kao sto sam do sada pisao.
      Kada je vozim normalno, bez preteranih izliva ljubavi prema pedali gasa, trosi jako malo ~100-200g na oko 1500km, dok kada ne skidam nogu sa pedale ide i 1l na tih 1500km.
      Motul i Elf ne prijaju mom motoru, Mobil1 malo bolje, dok se Mobil S pokazao kao "najbolja" kombinacija.

Inace sam isto kao i ti bio zabrinut, a onda sam odlucio da me boli uvo, jer skoro svima auto trosi ulje samo sto nece ljudi da prizanju

To sa guscim uljem je samo varka za majmuna, izvini sto sam ovako napisao, jer se ulje ne trosi samo zato sto je gusce i ima slabiju moc podmazivanja dok se ne zagreje, a za to mu treba vise vremena bas iz tog razloga sto je gusce.
      Bolje bi ti bilo da sipas 5w40 ili 10w40 neko jeftinije (Modrica, lupam sada) i konstantno da dolivas, jer se onda i osatak motora podmazuje kako treba. To je makar neka moja logika.

edit: Moj motor je BP (1800ccm), cisto da napomenem.

Comment

• kriket
        CBC Član
        • 01.08.2008
        • 10
        • Beograd

Ne znam, to sa gušćim uljem je bila ideja tog nekog servisera, kao da se sipa pa da se prati potrošnja. Kad sam bio u Stolačkoj onaj tamo mi isto reče, najbolje da malo vozim i da pratim potrošnju pa da vidimo. U međuvremenu i da skupljam €500 za taj servis

Ne znam izgleda ipak da će morati da se skida ta glava na kraju i menjaju te uljne karike i bog te pita šta sve još ne. Nisam samo siguran da li se više isplati prodavati auto ili raditi sve te servise, jer kad se uračunaju još homozglob i amortizeri ispašće skuplja dara nego mera.
        Znam da bi onda taj auto bio dobar za vožnju (dobar je i sad) al ipak je star. S druge strane već je dosta uloženo u njega u zadnjih godinu dana tako da bi sve to bilo bačena para ako bi se prodavao.

Na kraju će biti ono - dok ide ide

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Jedino sto sam naucio za sve ove godine je da majstorima, kao i lekarima, ne verujem, dok ne cujem jos barem jedno ili dva, tri misljenja.

Naravno ima onih kojima vise verujem i kod njih odrzavam auto.

btw Ako ti je taj auto jedini u "kuci" ne bih isao na varijantu "dok ide", ali ako imas jos koji... Onda je to vec tvoj izbor

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

Originally posted by Vocko

Za delove "Aleksandar" ili CBC store (imas isto tamo kontakt) ili treca varijanta JapanX (kod njega nemamo popust, ali otom potom )
            popust imaju svi clanovi CBC foruma koji na temi pitaju i poruce za delove bili oni iz mazda kluba, honda kluba ili pere majstora drugari... honda klub nema popust vise kad dodje u radnju jer su me samovoljno izopstili sa odeljka sajta "popusti za clanove kluba" pa tako mogu da dodju na cbc i pitaju i poruce sta im treba... ovo se odnosi samo na kupovinu preko foruma i ne vazi za kupovinu u radnji(kad dodjes pa pitas raznorazna pitanja) ali naravno, znaju ljudi, cak i tu pravim ustupke....

cisto da objasnim...

vidim spominje se nekih 500 evra za delove, raspitaj se malo bolje jer su u ovim vremenima ruke majstora skuplje nego delovi a racunajuci kompletnu generalnu (karike, lezajevi, garnitura dihtunga) to ne ispada vise od 170-180 evra...

Comment

• kriket
              CBC Član
              • 01.08.2008
              • 10
              • Beograd

Originally posted by JAPANX
              vidim spominje se nekih 500 evra za delove, raspitaj se malo bolje jer su u ovim vremenima ruke majstora skuplje nego delovi a racunajuci kompletnu generalnu (karike, lezajevi, garnitura dihtunga) to ne ispada vise od 170-180 evra...
              Nisam rekao €500 za delove već za kompletan servis, znači delovi+ruke. To sam onako okvirno rekao mada bi verovatno i €400 bilo dovoljno ali ne možeš ići na servis i preračunavati se usput da li imaš dovoljno novca. Uvek moraš imati više, za svaki slučaj.
              Na tvoju cifru od cca €180 dodaj još €120 samo za skidanje i ravnanje glave. Ne znam kolko bi bile ruke za menjanje karika i svih tih pratećih stvari ali eto nek bude to €100 to je već €400.
              Edit: Videću za delove, u Formi mi rekoše da su te karike i neki ležajevi dal 10000 ili 12000 samo delovi. Za ruke mi nisu rekli jer to valjda zna serviser kolko je. Videću kolko je kod Aleksandra a ti JAPANX ako ti nije prob, vidi kolko bi to što si rekao kod tebe tačno koštalo pa javi na pp ili nešto.
              Hvala.

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

nije problem, javni mi na "potpis" broj sasije i sta ti sve treba ili ti mozda zatreba..

samo klikni na potpis

Comment

• Goranp
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2006
                  • 436
                  • Banja Luka

Voćko
                  Gledam mobil sajt i vidim da je 5w40 samo za dizele
                  Ili ja ne vidim dobro ili...

Pošto sam do sada sipao elf 5w40, ali rekoh da probam da vidim i to mobil pa da uporedim
                  Banjaluka Blog
                  http://gradbanjaluka.blogspot.com
                  Tattoo Picture
                  http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• RedboX
                    CBC Senator XXL
                    • 28.11.2006
                    • 1537
                    • Novi Beograd

bice da ti ne vidis dobro jer sam ja sipao mobil supersynth 5w40 evo vec drugi put i ne trosi ni kapljicu ili bar ja ne primetim po meracu
                    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Goranp
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2006
                      • 436
                      • Banja Luka

pa gledao sam mobil.com sajt i tamo stoji diesel
                      onda sam našao ovde na cannon-u neku listu distributera iz srbije i piše da je
                      za benzince i dizele
                      A za potrošnju nisam ništa rekao
                      Banjaluka Blog
                      Tattoo Picture

Comment

• RedboX
                        CBC Senator XXL
                        • 28.11.2006
                        • 1537
                        • Novi Beograd

nisi, to sam rekao ja da znas da ce ti prijati, mislim ne tebi, mazdi
                        I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Goranp
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2006
                          • 436
                          • Banja Luka

Ako prija Mazdi, onda prija i meni

Nego do sada sam koristio ELF EXCELLIUM LDX 5W40
                          I morao sam dosipati negdje oko 1l na 5-6000 km tako da sam faktički na 10000 dosipao jednom.
                          Sada mi trgovac reče da više tog ulja nema za nabaviti nego da samo ima
                          ELF EXCELLIUM XLL 5W40 ali da je to isto
                          Gledajući na Elf Sajtu za LDX 5w40http://www.lubadmin.com/upload/produ...ang_1/1112.pdf i za XLL5W40http://www.lubadmin.com/upload/produ...ang_1/4304.pdf nisam primjetio nekakve razlike
                          Međutim onda pročitam da gosn Voćko kaže da je Elf nije uporediv sa Mobil-om pa rekoh da vidim i to čudo
                          Banjaluka Blog
                          Tattoo Picture

Comment

• amavrenski
                            CBC Senator XXL
                            • 08.08.2008
                            • 306
                            • Zrenjanin

malo sam se odmakao od teme ali eto da pitam..
                            ja sipam mobil1 mineralno, mislim da je 10w-40, ili 15w-40, nemam kanticu, menjam ga na oko 7000. jel to ok? mada mi je prodavac rekao da moze 10k bez problema, al nema veze. jel bolje tako da radim ili da uzmem sinteticko pa da se vozam duze (predjena kilometraza)?

Comment

• Goranp
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2006
                              • 436
                              • Banja Luka

Za naše područje preporuka je
                              mineralno 5000 km
                              polu-sintetičko 7000 km
                              sintetičko 10000 km
                              naravno zamjena
                              A mislim da nemaš potrebe za sintetikom
                              Banjaluka Blog
                              Tattoo Picture

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

Sumanjam da je mineralno ulje 15w40 gradacije, to je vise full sintetika.

Comment

Working...
                                X