Saobracajna kultura u Beogradu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Shazalakazoo
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2007
    • 545
    • Beograd

Ma zverko, ja sam bio u ubedjenju da krivicna prijava obavezno sa sobom povlaci i kaznu zatvor/uslov
    Pa onda nosis pravu bejzbol palicu i ubacis nekoliko loptica za bejzbol
    Generalno u BG-u vidjam svakakve ludake ali moram da priznam da u poslednje vreme cesto naidjem na kulturne ljude
    A pesaci koji prelaze gde ne treba i jos ni ne pogledaju su posebna prica

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Ja sam trenutno u Kragujevcu i prijatno sam iznenadjen saobracajnom kulturom, velika vecina vozaca staje pesacima na pesackom bez semafora, nisam vidjao "nervozne" vozace, KG je skroz opusten grad za voznju.

To je moj utisak, a mozda i nisam naleteo na nervozne

Ince sto se tice pucnjave iz kola, moj otac je mogao da na**be '92. godine, ali je bio u vojnoj uniformi, sa naoruzanjem i dozvolom za nosenje (upotrebu) istog tako da su se dva bilmeza vratili u svoj veliki Mercedes i dozvolili matorom da se sa trotoara vrati na put

Naleteli na ludjeg od njih, i to pomaze neki put, ali ja se uvek trudim da ne gledam gde ne moram i nisam imao potrebu da se izvinjavam
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Mare_Bg
        CBC Senator
        • 14.12.2007
        • 202
        • Beograd

Mene najviše nervira kada stanem na pešački da propustim pešaka, a mene neko obilazi... A danas neka žena kročila na pešački i ja joj stajem, a ona se ukipila i gleda me iako joj pokazujem da pređe. Pošto sam video da ne prelazi, ja krenuo...

Pre neki dan sam prolazio ulicom gde su na delu od 50-ak metara parkirani automobili sa obe strane i između njih ima mesta da prođe samo jedan auto.
        Od tih 50m prešao sam 30-ak i vidim da mi u susret ide auto koji nema nameru da se zaustavi da me propusti. U isto vreme smo se susreli kod prvog reda parkiranih auta sa njegove strane i čovek (40-ak godina) staje po sredini ulice ISPRED prvog reda i neće da me pusti!(iako je imao desno gde da stane) Nervozno mi dobacuje sledeće: "Šta je, jel samo ja imam kola sa moje strane?". Ništa nisam odgovorio. Na kraju se čovek sklonio i pustio me.
        Ali nije mi jasno čemu to? Zašto ljudi moraju biti tako nekulturni?

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

@shaza: dobio sam i ja 15dana padinjak/uslov godinu dana i to samo zato sto nikad do sad nisam krivicno gonjen inace za posedovanje hladnog oruzja valjda ide od 60 dana pa navise zavisi kako te odrape i zbog cega i uslov min 2god. ja sam imo srecu da sam naleteo na neku finu gospodju sudiju koja je valjda skapirala da nisam bitanga a ja lepo ispricam da sam palicu kupio na buvljaku za 300din sto i je tacno i to iz razloga jer su neku noc pre kupovine pokusali da me opljackaju nozem i to ispred zgrade u kojoj zivim . ni sam ne znam kako mi je u trenutku to palo napamet te sam od toga napravio takvu pricu da mi je zena verovatno poverovala. ja udario kukanjavu - a sta da su mi deca bila u kolima taj put, drz, nedaj i ona kao znas kako sine ja moram po zakonu a to ti je minimum 8000din kazna i 500din sudski troskovi evo ti uplati to na 4 rate i nema problema ali nemoj sine vise da kupujes takve stvari jer policija uvek mora da ti oduzme ako ti nadje a ako opet dodjes kod mene za istu stvar neces se provesti bas najbolje. reko fala, necu vise nikad.

ali najjaca fora je kako su mi je oduzeli. sedim u kolima sa kolegom ispred vrtica u pozeskoj, cekam zenu otisla po malog. interventna ide meni u suret tj spusta se ka hipodromu a ja parkiran na trotoaru sa duge strane. prolaze me i odjednom se okrecu i staju pored mene. i krece trkeljisanje a meni palica ispod volana u onom kao dzepu, znaci nije ni sakrivena bila. i tu krene rasprava dok kolega donese zapisnik iz cukarice posto ga oni nemaju kod sebe. reko jeli majke ti, sta ti bi da me startujes. Golf 2 naj obicniji bele boje, PR tablice. nas dvojica sa naocarima na glavi ,unutra pusimo, slusamo kontra kviz na TDIju, ko danas se secam i cekamo zenu da dodje iz vrtica. kao druze nama su svi sumnjivi. eto vas dovjica sedite u kolima preko puta kladionica i odkud mi znamo da se ne spremate da je opljackate. ja u smeh a on kao vidis nismo dzaba stali, imas oruzje. silno mi oruzje 300din na buvljaku. ma da kao, na buvljaku si kupio reko idi da vidis sta ima na toj tezgi da se kupi ne bi verovo. ima katana a ne neka sipkica na feder. u tom trenutku nailazi zena sa detetom i naravno sta bi drugo pomislila nego da sam napravio neko njesra pa dosli da me saberu jos kad je videla pendrek da su mi uzeli krenula da ih bodri a meni da rese kao sam ti rekla da ne kupujes to eto bas voim sto su ti oduzeli. ja ne verujem sta se desava. tako oni meni daju zapisnik, dan danas ga cuvam. skeniracu ga ovih dana pa cu da postavim da se malo smejete ono, rukopis i mesanje cirilice i latinice. ma show... u svakom slucaju skapiram da ce me taj "feder" kostati dosta vise od 300dinara ali hebi ga. sad sam nabavio MAG-LITE onu XL i drzim je pored sedista posto jelte nemam svetla u ulazu. a na pitanje:" sto ne promenis sijalicu",odgovaram sa: "dzaba izgorela instalacija" kez pre neki dan sam je pokazo nekom matorcu koji je sta iza mene na semaforu i krenuo da mi trubi jer je imao uslov za desno a ja iso pravo. i kao svira ja reko sta je bre... ajde kao vidis da je zeleno. alo cica jel ti znas sta znaci to zeleno ma kao mali nemoj da ti izadjem da ti kazem sta znaci, ti ces mene da ucis... . rucna... i izadjem ja ali sa baterijom u ruci. odma je palo zakljucavanje vrata i podizanje prozora a nisam mu ni priso kolima. to mi se desava stalno ali stalno. jel moguce da velika vecina ljudi ovde ne znaju sta je "uslov" i ne gledaju signalizaciju nacrtanu na asfaltu.

eto malo skrenuh sa teme ali se i vratih...
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Jesse Jane
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 355
            • Zemun

Originally posted by milan_g1
            Ja sam trenutno u Kragujevcu i prijatno sam iznenadjen saobracajnom kulturom, velika vecina vozaca staje pesacima na pesackom bez semafora, nisam vidjao "nervozne" vozace, KG je skroz opusten grad za voznju.
            Aaaa,al sira malo.
            Takvi su zbog 150 pandura koji konstantno setaju gradom i zaustavljaju sve zive.
            Ajde da se kladimo da ce te zaustaviti na skretanju u glavnu ako nemas KG tablice?
            Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Mene zaustave svaki put .... a jednom su me jurili kroz ceo KG da mi naplate kaznu za nevezan pojas ...
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• jevtic
                CBC Senator XXL
                • 26.11.2006
                • 729
                • beograd

Originally posted by Jesse Jane
                Ajde da se kladimo da ce te zaustaviti na skretanju u glavnu ako nemas KG tablice?
                mene zaustavili.
                ex - fabia 1.9 tdi
                golf 2.0 tfsi

Comment

• StudentBGD
                  CBC Senator XXL
                  • 18.12.2007
                  • 1027
                  • Beograd

[quote=Jesse Jane]
                  Originally posted by "milan_g1":3shqvbz2
                  Aaaa,al sira malo.
                  Takvi su zbog 150 pandura koji konstantno setaju gradom i zaustavljaju sve zive.
                  Ajde da se kladimo da ce te zaustaviti na skretanju u glavnu ako nemas KG tablice?[/quote:3shqvbz2]

A mene nikada, iako idem minimum 2 puta mesecno u KG, uglavnom i nepropisno parkiram dok istovarim stvari

Sada sam trenutno u Svedskoj, u Geteborgu, nisam cuo sirenu od kada sam dosao a u voznji su toliko opusteni da covek ne poveruje, jednostavno te teraju da i ti vozis lagano, nema potrebe za jurnjavom i guranjem...
                  Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• -Miloš-
                    CBC Senator
                    • 16.12.2007
                    • 269
                    • Beograd, Karaburma
                    • yugo tempo 1.1

Nisam mogao da nadjem prikladniju temu za snimak

Preuzeto sa polovnihautomobila.com

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7h95gEwdzdk&eurl/youtube]

Comment

• Bane R
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2006
                      • 1769
                      • Beograd

Pa vidiš da ima okačen krst... to će da ga spasi...

Comment

• Milorad90
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2007
                        • 975
                        • Beograd

Neverovatni su stvarno,svaki dan idem autobusom i dosta putujem i oni sta rade pa to je strasno.Za ovih 3 i po godine koliko idem u srednju skolu sam mogao jednom 5 puta da izginem u basu...Seku kao nenormalni,ne pustaju nikoga,ajde kad ne pusti auto veci je,ali kad slepera ne pusti....Haos.

Da ne pricam sto kuckaju lagano poruke,citaju novine,pricaju sa svim i svakim pa onda vise gleda u sagovornika nego u put.

Razumem da moraju u jednu ruku biti bezobrazni na neki nacin,ali oni definitivno preteruju.Kad ih ne pusti neki auto da se ukljuci ili tako nesto slicno,to je odma psovanje,sviranje,nerviranje i slicno....

Comment

• kizazox
                          CBC Član
                          • 14.09.2007
                          • 19
                          • Beograd

Uglavnom svi pisu iz ugla vozaca automobila a ja bi nesto iz ugla bicikliste posto leti biciklom idem na posao skoro svaki dan i u biciklistickoj sezoni prelazim oko 5000-6000 kilometara(nije puno ali nije ni malo neko ni kolima toliko ne prodje za 6 meseci).Najgore sto nas ni pesaci ni vozaci uglavnom ne postuju.Vozaci uglavnom prolecu nenormalnim brzinama 10 cm od bicikle a i uvek me iseku kao idem sporo pa ce on da skrene pre nego sto ja naidjem.Na otvorenom idem oko 35 km/h a to je za biciklu velika brzina.A i pesaci nisu nista bolji samo krene ispred mene da prelazi ulicu i bas ga briga da bi stao sa 25-30 km/h treba mi bar 10metara.Pre nekih mesec dana autobus krenuo da me obilazi i samo sto je prednjom osovinom bio ispred mene krene da mi zatvara put i natera me na trotoar a ja 30 na sat isao zamalo da padnem sa bajsa da poginem.Toliko o profesionalnim vozacima(da ne bude zabune vozim i ja kola ali uglavnom sve sto bi rekao vec je receno).

Comment

• HotDog
                            CBC Senator XXL
                            • 06.05.2005
                            • 965
                            • BSG 75 (011)

Kad teram biciklo po Zrenjanincu desi se da kad me prođe šleper u high speed preblizu onaj nazovimo "vakum" po prolasku pomeri i pola metra ka sredini puta ako ne "kontriram" u pravom trenutku.

Comment

• muamua
                              CBC Veteran
                              • 25.02.2006
                              • 194
                              • muamua

koji deo zrenjaninca
                              ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• Bane R
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2006
                                • 1769
                                • Beograd

Pa šta očekujete. Da pored silnih nameta koje plaćamo kroz registraciju, gorivo, putarine, kazne, parkinge, više ne možemo ni 60 ili 80 na sat da vozimo ono malo vremena ili lokacija kada nema gužve. Da usporimo 20 pored svakog bicikliste? Budimo realni ...

Comment

Working...
                                X