ja cu da ponesem pletaru ulja zatrebace
RX-8
Collapse
X
-
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... _car_2008/
osmo mesto sto je i ok za jednu facelift verziju...ako kliknete na mazdu mozete da vidite i dva video klipa ..."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
vidim da ovde jedni pricaju da je losa u pm,a drugi da valja nesto..a mene zanima koliko prelaze wankel motori...ali stvarno,ne vase misljenje...
posto ako nekom zapadne za zub,kaze da prelaze 500.000km a drugi kazu da prelazi 2.000.000km..
mene zanima stvarno koliko prelaze..
a auto je prelep...
btw:izvukli 1664 konja iz nekog mazdinog motora..(wankel..ja mislim da je od rx-7-mice...)

Brz si kol'ko imas kesha...
Comment
-
-
priche o tome da nemogu da predju 100.000km su tipa baron minhauzen...mogu da predju dosta,sve zavisi kao i kod ostalih motora od odrzavanja i eksploatisanja.osim toga na njima nema sta da se pokvari,ako je generalna potrebna uradi se lakse i brze od jedne generalne na otto motoru.
ne vide da negde pise da je losa-videh samo da je odrazavanje tj.eksploatacija skuplja od slicnih sportskih auta."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Vec sam negde pisao, ne znam dal sam ovde...
Tri druga u HR imaju RX8, dvojica su kupila nove, treci (sa kojim sam se dopisivao) je kupio polovnu.
Jedan je menjao 2 motora, drugi jedan, a ovaj sto je uzeo polovnu i vozi kako pise u knjizici jos uvek vozi isti motor i nema nikakvih problema.
Treba samo shvatiti da to nije standardan motor na koji smo svi navikli i da za njega vaze neka druga pravila pri eksploatacija. Ako vam se ne svidjaju i niste spremni na njih da se prilagodite, nemojte ni da gledate ovaj auto.
Comment
-
-
pa dobro, eto ja to sve citam, ali niko da kaze kaka su to pravila, mislim kako voziti taj auto onda. jel neko zna nesto konkretno. a ne, svi kazu drukcije se vozi, odrzava, itd. kako, sta, u cemu je fazon? ako neko moze da odgovori konkretno.
verovatno necu imati prilike da vozim tako nesto, ali me bas zanima...
Comment
-
-
- Kada upalis auto, nema gasenja 15min
- Kada ga gasis, obrtaji moraju da ti budu na 3000rpm, pa izvlacis kljuc
- Ulje se redovno doliva, jer je takva konstrukcija motora. Ulje se koristi specijalno Mazdino, mada sam citao da neki koriste i standardna sinteticka ulja bez problema (makar u tom trenutku)
Mislim da ima jos neka sitnica, ali ovo su one glavne.
Comment
-
-
i jos da naglasim da Mazda preuzima sve troskove menjanja motora,jer su i sami videli da su prve serije zaptivacha na rotorima bile neadekvatne.znachi svaki motor gde je se problem pojavio bio je zamenjenen od strane proizvodjaca ,chak je ovde bilo i sluchajeva i posle 100.000km po pojavi smanjenja snage da je Mazda reagovala i zamenula motor sa novim bez nadoknade
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
Comment
-

Comment