Mala skola voznje sa automatskim menjacem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Velja
    CBC Veteran
    • 22.12.2005
    • 176
    • https://t.me/pump_upp
    • CharlesfaistOB

Re: Mala skola voznje sa automatskim menjacem

Pošto su nam motori isti a verujem i menjači, meni troši grad oko 15-16, a na otvorenom oko 10l plina, lovato lambda. Vožnju si provalio, laganica, i varanje gasom za šaltovanje...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• DraxNS
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2006
      • 520
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 307 SW

Originally posted by zverko
      znaci, ista fora kao manuelac samo sto ovde nemas kvacilo pa ispada da brzine manjas na pedali gasa. probaj...
      Sta bi ja da nije tebe i BC-a Doduse jos nisam proverio na tocionici, ali sam skontao tacno o cemu pricas prateci trenutnu potrosnju preko BC-a..... Kad ubrzavam, pa tako na ~2500 pustim i sacekam da prebaci, automatski padne potrosnja sa npr 25l na npr 15l... pa to uradim opet i sa 15l padne na 8-9l ako je verovati BC-u a u pitanju je gradska voznja.

Ostaje samo da tu informaciju proverim i na tocionici

Comment

nije mi jasno kako to odma nisi skontao...mozes i na 1500rpm da ga tako prebacis..imam drugara koji vozi volva od 2500kubika i koji nije znao do neki dan to da mu radi nego je iz svake brzine izvlacio maksimum i trosio mu oko 30l
        sad ne moze da vjeruje koliko manje trosi..ne prede 8l

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

a treba mu 3 do 5 sekundi da shvati da sam pustio gas..... zato i dalje prve dve on sam prebaci, to kad se krece, a u voznji uspevam da ga "zaHebem" inace sam manuelac uvek na oko 2000 prebacivao, na 1500 mi je vec malo mucenje motora.....

Comment

• zmaj_pa
            CBC Senator
            • 13.05.2007
            • 232
            • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Originally posted by zverko
            probaj da ne cekas da on sam promeni brzinu nego da ti to uradis oduzimanjem pa dodavanjem gasa. znaci ne da nabodes pedalu pa da ga cekas da promeni u visi stepen nego das gas do odredjenog broja obrtaja , recimo 2500 pa lagano pustis gas pa opet dodas. ovakav stil voznj je recimo na A4 2.8 drasticno smanjio potrosnju. konstantno drzanje noge na gasu podize potrosnju.

Potpisujem ovo sto je Zverko rekao.....Isprobano na A8 4,2 i na Jaguaru V8 4,2,Bmw 530dA sva tri sa automackim menjacem

Comment

• DraxNS
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2006
              • 520
              • Bačka Palanka
              • Peugeot 307 SW

Evo da i ovde potvrdim... za prvi test, dosadasnja potrosnja od ~20l na 100km po gradu je pala po dansnjem tocenju na 16.3l . Za sada mogu da kazem da je moj zakljucak oko stila voznje ipak onaj koji sam i inicijalno imao, a to je da je dobro sto pre dostici ciljanu brzinu (u prevodu ostrija ali kraca ubrzanja) i posle samo "pumpanje" tj. doziranje iste....

I dalje me malo nervira sto nece bas uvek da me poslusa i da nakon dizanja noge sa gasa prebaci u visi stepen prenosa.... ali sta da se radi. Verujem da ce i to lepse ici kad se sve zagreje na radnu temperaturu.... Kad je hladan ne vredi ga cimati...

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Pozdrav forumašima od novog člana

Da se uključim i ja u temu sa mojim iskustvom. Imao sam Omegu CD 2.0i automatik skoro 4 godine. To je bio stari model, ali mu je potrošnja bila dosta manja od ove koja se navodi ovde. Po gradu je trošio oko 10,5 litara dok lambda sonda nije počela da pravi probleme, pa se povećala na 12,5-13 lit.
                Sa ispravnom sondom, na autoputu, pri konstantnoj brzini od 90km/h je pokazivao 4,8-4,9 lit.
                Sa 120 km/h- 6,8- 7lit.
                Sa 140km/h - 7,8- 9lit.
                Ovo po auto putu je voženo na relaciji Bg- Sm-Bg, što znači- put bez uspona.
                Dakle, poprilično dobra potrošnja. Pri naglom startovanju, na semaforima recimo, BC je pokazivao max potrošnju od 39,9 lit, ali samo neke dve ili tri sekunde.
                Nadam se da će ovo nešto pomoći.
                ex SAABotražitelj

Comment

• Miljenko
                  CBC Član
                  • 09.01.2009
                  • 11

He he he.
                  Pozdrav ljudi. Ja vozim Suza-Opela 1.6/1989 automatik monopoint . I sta reci.... Potrosnja benzina po gradu je tu negde oko 12 l pri svakoj vrsti voznje a na otvorenom mislim da mi je oko 8-9 zavisi od nervozne noge na gasu . Potrosnja plina po gradu kako kada od 11-12.5 pa cak negde ide i do 13 l ,a na otvorenom bez obzira 120-140km/h tu je negde oko 10l a ako vozim oko 90-110 km/h onda je oko 7-8 l na 100 km sto je sasvim ok . A sto se tice lampice ona se pali povremeno pa se gasi i neka je tako nesmeta . Bar meni nije. Sve radi ok . Rekli su mi da kompjuter javlja da nesto sa gorivom nije u redu.

A sto se tice voznje automatika pa za mene je to pravo opustanje i super je . A ti prijatelju nezaboravi koje ti je godiste automatik i koje kubikaze pa se sve to lepo pomesa sa nasim gorivom bilo plinom ili benzinom i eto problema. Slucajno su mi rekli na jednoj pupmpi da mi uvizomo plin od bugara rusa ili italijana pa sad na koji natrcis i to ti je to .

Inace mozda bi valjalo proveriti malo ulje u tom menjacu i eventualano zameniti taj filter za ulje u menjacu.

Inace plin odrzavam kod Rasica a ostalo se ide u Simanovce.

Ja imam drugi problem a to je nece da vuce lepo na benzin. Ustvari tek kad malo probije on vuce kako treba i ide ko mina , a o tome sam pisao na drugom postu. A neki ljudi su mi rekli da bih ipak mogao malo vise da vozim na benzin .

Uzivajte i vozite se dok mozete jer mozda nam opet dignu cenu gasa. Samo madjari u okolini imaju skuplji gas od nas.

E pa to ti je zemlja Serbija.
                  MUZNE KONZA UVEK KONZA

Comment

• darko79bgd
                    CBC Član
                    • 23.05.2009
                    • 13
                    • beograd

Hm, e a ja sam tek sada u zbunu, vozim pezo 405 2,0 automatik, i na dva testiranje trosio je na prvom 18l a na drugom 19,2
                    s obzirom da je plin tek ugradjen, mislio sam da kada odem na prvi servis (posle 1000 km) to ce kompijuterski moci da se nasteluje. Izgleda da sam pogresno mislio

Comment

iduce auto koje kupim bit ce automatik..meni je uzivancija..kada treba da preteknem nekog isto izvlaci do max rpm ako hocu...mjenjac mi je moja noga tj sam odredujem kad ocu da saltam...a sto se potrosnje tice maximalno da bi mi bila veca za 1l od obicnog manualca jer vozim 2 automatika jedan je 1.8 benzin a drugi 2.0 dizel i sa potrosnjom sam prezadovoljan..iskreno kada vozis cjeli dan auto dodije i saltat

Comment

Working...
                      X