Onda je već kasno za taj akumulator. Probaj, ali se nadaj novom uskoro.
Akumulator ?
Collapse
X
-
Re: Akumulator ?
Moram,priznati da i moj Delphi akomulator pravi probleme pri jutarnjem startu,pa i ja razmisljam o kupovini nove baterije.A posto nemam poverenja ni u jedan brend kod nas,onda mi je logicnije da kupim nesto jeftinije pa da ga cesce menjam.I'm not beautiful,but I'm stupid
Comment
-
-
Oktopode, vidi da li na čepovima imaš nešto beličasto... najčešće kada vrisne akumulator se pojavi nešto kao beličasto oko čepovai to je valjda neki znak (tako su meni rekli i pokazali) da je vrisnuo... ja sam letos menjao akumulator, uzeo sam neki Austrijski poznata neka firma, ali da me ubiješ sad ne mogu da se setim kako se zovu, 69Ah platio sam ga ~80eur... ali zato sad na minusu kreše kao benzinac na pola ključa
Što se tiče Metroa, mnogo opasan lokal... kad uđeš u onaj Auto-deo izgubiš se... ja kad sam kupovao brisače kupio sam i dva osveživača i patosnice i ozbiljno razmišljao da uzmem električni frižider ili galeriju za krov međutim obuzdah se malo, ali jedvaБудале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
Comment
-
-
Koje su najbolje firme koje su kod nas dostupne ?
Varta ? Vidim da ima vise verzija
Vesna ?
Bosch ?
Dajte neku best buy preporuku, ali medju boljim, poznatim, firmama, ne bih da rizikujem.
p.s. ima li sta Made in Japan ?work in progress
Comment
-
-
Originally posted by DovlaK...ja sam letos menjao akumulator, uzeo sam neki Austrijski poznata neka firma, ali da me ubiješ sad ne mogu da se setim kako se zovu, 69Ah platio sam ga ~80eur... ali zato sad na minusu kreše kao benzinac na pola ključa
Imam i ja njega u svom Stilu...
Comment
-
-
E taj!Onako crveno-crni je
I da... obavezno proveriti dimenzije akumulatora i slobodnog prostora pod haubom, jer kod mene recimo jedva tj. knap staje ova neka veličina i znači šanse nema da se ubaci ni mm veći...Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
Comment
-
-
Moj prijatelj radi u firmi koja je kupila Fabriku akumulatora koja radi Black Horse, kaze da to vise nema veze sa starim akumulatorima jer je komplet linija promenjena, pa i samo punjenje koje je godinama bilo lose jer je to primarno punjenje bilo lose zbog lose trafo stanice u fabrici, dakle sad je sve jako dobro pa su cak dobili i snabdevanje Mup-a Slovenije i vec im salju drugu turu jer su zadovoljni sa kvalitetom. Ja cu licno kod sledece promene akumulatora pazariti njihov, pa kako mi bude, a predpostavljam da su i dalje jeftiniji od inostranih.
Comment
-
-
Uzmi Vartin akumulator ili Bosch! I nema greshke! Chuo sam da Ameri prave dobre akumulatore, to je ona firma Energizer ali sam samo chuo, nije proverena informacija. Znam da su im baterije odlicne jer sam imao priliku da ih koristim... e sad akumulator je isto jedna vrsta baterije ali o5 ne mora da znachi da je i on dobar. Daju 3 godine garancije jbg... nije mala stvar!
Comment
-
-
Oktopode, dimenzije su standardne i postoje različite amperaže u istoj dimenziji... recimo u ovoj dimenziji koja je meni trebala je bilo akumulatora od 45-75Ah... znači ista veličina, a amperaže različite tako da je što se toga tiče ne bi trebalo biti nekih spec problema... 45Ah meni zvuči slabo, to mi je nekako samo za Zastavu... znam ja da tvoj Punto nema puno kubika i da je benzinac, ali nekako mi 45Ah ''ne zvuči'' baš najboljeMožda je najbolje da uzmeš isti kao što ti je sada pod haubom, pa ako je 45Ah i ako je bio dobar do sada biće dobar i ubuduće...
Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
Comment
-
-
Ja pre par meseci kupio starter,55 Ah mi nekako bilo malo za 1.9D,pa sam stavio od 75 koji je za 2.5 cm duzi od onoga od 55 i jedva sam ga upakovao,a kad sam kupio auto na njemu je bio neki francuski,mali kao od 45 Ah ali je na njemu pisalo 72Ah.Tako da ni te dimenzije nisu standardne apsolutno!
Samo vas gledam ...
Comment
-
-
...nema tu ''nekako malo'', ovo ili ono...
Taj akumulator mora da bude dopunjavan od alternatora, a on je napravljen tako da je u stanju da puni npr. akumulator od 45Ah jer npr. baš taj ide u određeni auto.
Ako staviš jači akumulator, alternator neće raditi svoj posao kako treba jer neće biti u stanju to da uradi...previše je jak akumulator...
Comment
-
Comment