Akumulator ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bokija
    CBC Senator XXL
    • 25.01.2008
    • 640
    • Beograd

Re: Akumulator ?

U mojim godinama je tesko nadziveti kvalitetan akumulator Zato cu vam moje impresije izneti za koji dan cim probam osnovne stvari sa njim.Inace koliko se secam i fabricki akumulator je tog kapaciteta.A u medjuvremenu performanse akumulatora su poboljsane u odnosu na kapacitivnost.Tako da bi ovo trebalo da je puna kapa Lancia
    I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• Chila
      CBC Senator XXL
      • 18.07.2008
      • 401
      • Kos. Mitrovica

Mislim da si u pravu,sa srecom!
      Pazi, nemoj da preteras sa isprobavanjem osnovnih stvari
      Samo vas gledam ...

Comment

• DovlaK
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2008
        • 560
        • Beograd

Originally posted by bokija
        Naravno,to je samo jedna od stvari.Kad ti kazem da plin sad placamo 37 din ,ne gasim auto ako nije bar 5 minuta cekanje.
        Ja mog ne gasim dok čekanje nije 15+ minuta Štedim grejače i anlaser

Originally posted by sporting
        Skuplji je jer je verovatno veca kubikaza a i dizel treba jak akumulator, jaci akumulator, jaca cena...
        Ja sam malopre kupio Bosch 42Ahu Kitu za 3790, dvoumio sam se izmedju njega i Varte u AP sportu i preovladalo je cisto eto sve mi drugo u kolima Bosch
        Naglasio bih da u Punta (bar mog mk2) moze SAMO OVAJ da se montira, recimo 45Ah je 200 kinti jeftiniji ali i veci, ne moze...
        Bokija, taman lepo odradismo podelu akumulatora za test, isti dan kupismo 2 najhvaljenija ovde pa za 2-3 godine cemo imati uporedan test, motori su nam skoro isti tako da taman
        Pa dobro, stoji činjenica da je akumulator jači (69Ah) i da je proizvođač (Banner) malo kvalitetniji tj. skuplji, ali ja sam moj platio kao što rekoh ~80eur što je duplo skuplje od ovih vaših... inače ne znam kako se ovde formiraju cene, ali recimo u Bosni (gde sam kupovao akumulator) se cene izražavaju u Ah pa onda koliko akumulator koji uzimaš ima Ah pomnožiš sa tom cenom i to je to
        Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Chila
          CBC Senator XXL
          • 18.07.2008
          • 401
          • Kos. Mitrovica

Kad se vec hvalite cenom gasa da vam malo ubijam ceznju,ovde je llitar benzina 50 dinara,mozda je i par dinara manje nisam siguran pa da ne lazem
          Samo vas gledam ...

Comment

• DovlaK
            CBC Senator XXL
            • 24.07.2008
            • 560
            • Beograd

Vrlo sam svestan da odlazimo u offtopic ali moram konstatovati da je pojeftinjenje goriva donelo samo probleme. Zašto? Pa recimo u BG-u se odjednom STVORILA dakle niotkuda se stvorila konstantna gužva u saobraćaju... ranije se to znalo ujutru od 7 do pola 9, nešto kasnije oko 11-12 i posle od 16-18 su špicevi, a ostalo je podnošljivo... sad je špic od 7-20h i jedino što sam ja skontao kao razlog je to pojeftinjenje goriva pa ljudi navalili da se voze... drugar mi na pumpi kaže da se povećala prodaja (u litrima) skoro duplo otkako je pojeftinilo gorivo tako da ono... nije to pojeftinjenje donelo sreću baš svakome

Comment

• Chila
              CBC Senator XXL
              • 18.07.2008
              • 401
              • Kos. Mitrovica

Mozda si i u pravu,ali delimicno,delimicno su i praznici i predpraznicna atmosfera razlog, ali neka,nek se vozi narod nas ....
              Samo vas gledam ...

Comment

• DovlaK
                CBC Senator XXL
                • 24.07.2008
                • 560
                • Beograd

Sutra ujutru -10... kome ne upali auto ćelava mu... guma

Comment

• Chila
                  CBC Senator XXL
                  • 18.07.2008
                  • 401
                  • Kos. Mitrovica

Ako ne upali, cu ga
                  Samo vas gledam ...

Comment

• sporting
                    CBC Član
                    • 28.12.2008
                    • 17

Kupio sam Bosch Silver, kazu da je jaci i od ovog od 45Ah, ima vecu amperazu

Btw ovaj stari sto mi bio u kolima je neki sa nacrtanim suncem, nikad cuo marka, al jos gluplja slika - sunce molim te, pali kad je toplo sta...

Comment

• loodilo
                      CBC Senator
                      • 04.08.2008
                      • 236
                      • Beograd, Mirijevo

Ne, nego se puni na sunce! onaj fazon, solarna energija ovo-ono! Ma taj Bosch ce ti završiti odličan posao, i trajaće ti dugo, bar sam ja imao pozitivna iskustva sa njihovim akumulatorima. Interesuje me kakvi su ti Banner akumulatori? Jel ima neko iskustva sa njima? Ko ih pravi?

Comment

• sporting
                        CBC Član
                        • 28.12.2008
                        • 17

Otac mi ima Baner na kamionu, zastava neka dizel, juce je isao u Cupriju il de bese, uglavnom na vestima bila najhladniji grad sa -14. Upalio je bez problema a imao je dosta verglanja jer se sve bilo smrzlo, filter je morao da skine jer je bio pun parafina a na gazeli (naravno) mu se ugusio od parafina i stao
                        Kaze da mu je extra akumulator, pogotovo jer je imao dosta verglanja. Kad se setim dajca, pa to si verglao po pola sata, kakvi li su to akumulatori bili nemam pojma

Comment

• bokija
                          CBC Senator XXL
                          • 25.01.2008
                          • 640
                          • Beograd

Bosch Silver je vrh njihove ponude bas me zanima startna struja za taj model.
                          I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• DovlaK
                            CBC Senator XXL
                            • 24.07.2008
                            • 560
                            • Beograd

Originally posted by loodilo
                            Ne, nego se puni na sunce! onaj fazon, solarna energija ovo-ono! Ma taj Bosch ce ti završiti odličan posao, i trajaće ti dugo, bar sam ja imao pozitivna iskustva sa njihovim akumulatorima. Interesuje me kakvi su ti Banner akumulatori? Jel ima neko iskustva sa njima? Ko ih pravi?
                            Jutros u pola 8 mi pokazao -12 i kresnuo bez najmanjih problema i sa ništa dužim verglanjem nego inače... Takođe i ovih prethodnih nekoliko dana kad je bilo -4 do -7 je palio sasvim ok. Koliko sam skontao prave ih austrijanci i ja sam za sada (od jula) zadovoljan. Sa starim akumulatorom mi se dešavalo da kad vozim noću sa uključenim svim maglenkama i uključim migavce počne da mi slabi osvetljenje na tabli međutim sa ovim je sve sasvim ok... Malo su skuplji inače, ali sve ih češće viđam na novijim automobilima (čini mi se da ih neki Audijev servis prodaje). Garancija im je dve godine (ako nisam šta pobrkao, ali nije manje sigurno može biti samo više ).

Sve u svemu ja sam zadovoljan za ovih par meseci koliko ga imam i preporučio bih ga svakome. Ono što sam primetio, a što bi moglo biti interesantno ne samo za akumulatore nego inače za delove, je to da su u Bosni delovi ili jeftiniji ili kvalitetniji za iste pare... tamo je tržište prilično otvoreno (nema monopola) i Hrvati i Slovenci (kao i svi ostali koji imaju interesa) dovoze zaista kvalitetnu robu po istim cenama kao što su kod nas... Dosta ljudi ide tamo iz Srbije nakupuje pun auto robe i onda voze za Srbiju, a pritom urade i povrat PDV-a pa to sve ispadne još jeftinije.

Comment

• chikavili
                              CBC Senator XXL
                              • 11.02.2008
                              • 732

Originally posted by DovlaK
                              Sutra ujutru -10... kome ne upali auto ćelava mu... guma
                              Juce ujutru (ponedeljak), kad sam posao na posao bilo -8, upalio iz prve (zeldi). Postao mi nesto sumnjiv akumulator, ali sam se tada razuverio
                              A koji je, nemam pojma, bio tu kad sam pazario auto

Comment

• Chila
                                CBC Senator XXL
                                • 18.07.2008
                                • 401
                                • Kos. Mitrovica

Ja sam jutros na -10 upalio,do duse zaverglao je par puta vise nego obicno ali bez problema,radi se o starteru!
                                Samo vas gledam ...

Comment

Working...
                                X