Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

Re: Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Originally posted by neshaoct

Ali, kad je u pitanju automobilska industrija bilo gde u svetu, ona baš zbog svog značaja po privredu cele države NIKADA neće propasti, i za nju NIKADA neće važiti čisti tržišni principi. Za nju će domicilne države uvek naći pare, i odrešiće kesu u milijardama eura kako ne bi propale. Uostalom, pogledaj koliko sve razvijene države u svetu trenutno pomažu svoje automobilske industrije, pogledaj kakve stimulanse daju za kupovinu novih automobila od Nemačke, Italije, do USA...ali, po tebi, svi su oni ludi što to rade, već samo treba da puste tržište da odradi svoje...
    OK, ali to su razvijene drzave i ogromne auto industrije, a mi nemamo ni jedno ni drugo
    Zasto stimulisati nesto sto je propalo pre 20 godina?
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Bane_Saabijach
      CBC Veteran
      • 08.08.2007
      • 108
      • Veliki Popovich

Koliko ja vidim najveći problem je što čistačica sa 15000 dinara plate neće imati para za Punta. Produkcija Z10 neće biti milion komada godišnje nego 15000. Oni koji imaju para kupovaće, oni koji nemaju neće i kraj priče. Nadam se da će se uskoro zabraniti prodaja olovnog benzina u Srbiji. Ovo je mera slična ukidanju PDVa tako da i nije neki trošak za državu. Kupujmo domaće.

Comment

• jevtic
        CBC Senator XXL
        • 26.11.2006
        • 729
        • beograd

a kad je u istoriju srbije čistačica imala para da kupi novi auto? nikad. i naravno da oni koji nemaju para da neće kupovati nove automobile. nemoraš biti ajnštajn da bi to provalio.

stvar je da se omogući ljudima sa nekim prosečnim platama da mogu da kupe novi automobil. prosečna plata u bg je oko 40 000 dinara i neka porodica sa 4 člana i dve plate lako bi mogla da priušti novi automobil. znam ženu koja sa mesesčnih 70 000 dinara prihoda izdvaja oko 200 eura za časove tenisa za dete.

p.s. zalažem se za banovanje člana banebg81 jer truje forum politikom i priča gluposti.
        ex - fabia 1.9 tdi
        golf 2.0 tfsi

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

tako je.. nego su srbi "seljaci" i po prirodi skepticni za sve sto im se nudi a izlazi iz njihove sfere razmisljanja.

ja sam uvek bio pristalica novih stvari i novih ideja, nikada se nisam bojao ni kad su uvodili PDV ni kad su smanjivali carine a povecavali akcize itd... stvar je u tome da se prilagodi covek svemu svakodnevno i tako nece zavrsiti u kuci ispred "SAN" tv-a koji je kupio u robnoj kuci Simpo davnih devedesetih na cekove i nema potrebu da ga menja iako zna da ga zraci sedam puta u daljinu kolika mu je dijagonala... cenim i postujem ljude koji su stariji (preko 50) a koriste kompjutere, digitalne aparate, dvd itd a ne cenim ljude koji od samog pocetka svog zivota(20-ak godina) ne zele nista novo da nauce, ne znaju da posalju hebenu poruku za parking niti da odu na internet.

sve u svemu, poruka je... ako hoces da ostanes normalan, moras da se prilagodjavas vremenu u kome zivis, da EVOLUIRAS dnevno a ne da kad ti se ponudi nesto ti odmah imas predrasude kako neko hoce da te zahebe za nesto jer TI NE RAZUMES ZASTO JE TO JEFTINO ILI SKUPO. Edukacija je svima dostupna, samo treba pruziti ruku i prihvatiti, malo procitati SA RAZUMEVANJEM malo uneti svoje filosofije i sve ce biti na mestu...

Sve u svemu, i meni je zao sto nije dosla Honda ili Toyota da napravi fabriku ali ako neko zna bolje od Fiata, cini mi se da je prodajom auto industrije otvoreno trziste i drugima da dodju i okusaju svoju pamet i ostvare bolju ponudu. Mi se ovde svadjamo o tome da drzava HOCE da pomogne nesto, da se ovo desi u hrvatskoj svi bi vozili punta i pevali borbene pesme, eto kakav smo prek narod. Nikome nije u interesu da vas zezne i uzme vam vase dragocene pare nego da napravi proizvod za obostrani benefit.

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Pa realno, priča oko Fiata i Kragujevca je politička da političkija ne može da bude, ali ja se suzdržavam komentara zbog toga što im mesto na Canonu nije ...

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

mozes samo da izneses cifru koliko te kosta auto kako bi bio na putu u potpuno ispravnom stanju i koliko je to rentabilno naspram nekog novijeg automobila ciji je trosak redovan servis

nebitno bio to fiat ili mercedes

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Bese jednom neki Yugo UNO. Pravio se i on u Zastavi s kraja 80tih. Bio FIAT 100% prve 2 godine. Posle trulio brze od Yuga (neuporedivo brze). Neki iz moje familije se zaleteli i kupili....

Ako je istina ono sto kaze drug politicar, onda ce mo do kraja godine svi mi voziti Punta.

Hvala bogu sto nepostoji utopija, i nepostoji komunizam...
                https://t.me/pump_upp

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Taj automobilcic uopste nije los za te pare, cak naprotiv ...
                  Ukoliko se ostvari varijanta 100E/mesecno za Punto ... to ce biti do 00 za ogromnu vecinu stanovnistva koja ionako izdvaja tu sumu za losije i nebezbedne automobile ...

Ne sumnjam da taj auto moze da se napravi dobrim i da dobar izadje iz Zastave ukoliko se ta ista Zastava dovede u red ...

Ja, zapravo, ne sumnjam u Punta .. ja sumnjam u Zastavu, njen kadar, radne navike i odgovornist koji ne postoje, kontrolu kvaliteta i sve ono sto cini pravljenje ozbiljnog i konkurentnog proizvoda ...

Nije bitno samo da je jeftino i pristupacno ... mora i da valja ...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Daka
                    CBC Senator
                    • 15.06.2005
                    • 277
                    • Subotica

Dali VI stvarno mislite da ce FIAT dozvoliti da se prave njesra u toj fabrici...da su gedzovani veci mangupi od Italijana(vlasnika) ,ima da ih najure iz fabrike samo tako,taj nece placati lelemude i krivinare,u to budite SIGURNI?!!??! JEdino sto me odvraca od kupovine tog PUNTA je zastreli model(star jednu deceniju),da su kojim slucajem poceli sklapati GRANDE punta ,siguran sam da bi bio jedan od prvih koji bi ga kupio....Nazalost preostaje mi da sacekam jos godinu -dve pa ako izbace nesto sto su obecavali tipa FIAT UNO ili nekog Grande-a ...KUPUJEM bez razmisljanja!! NOVO JE NOVO...pun mi je Qrac polovnjaka i vecitog ulaganja,imam potrebu da dozivim osecaj kada necu 5 godina nista popravljati na autu sem redovnih servisa( zamene ulja i filtera)!!!

Comment

• nemanya
                      CBC Veteran
                      • 29.03.2008
                      • 199
                      • Beograd

Takvih automobila koji se neće popravljati 5 godina će biti sve manje. A mislim da će ekonomska situacija uticati na mnoge stvari u automobilskoj industriji (tipa: skok cena rezervnih delova zbog smanjenja broja proizvedenih automobila) i projektovanja delova da ne guraju baš veliku kilometražu.

Naravno da će proizvoditi starije generacije punta. Ne može nova generacija da košta (samo) 5999€

Mislim da će Zastavina vozila biti "druga klasa" (dakle,ne mislim da će biti bolji nego oni iz matične fabrike), nešto slično kao brak Renoa i Dačije.
                      "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• Daka
                        CBC Senator
                        • 15.06.2005
                        • 277
                        • Subotica

Pa dobro ja sam uzeo moj primer srazmerno mojoj eksploataciji prevoznog sredstva sa kojim pralazim u proseku t godisnje oko 23-25000km...tako da smatram da ce izdrzati bar 100000km bez cackanja motora i ostalih delova koji se trose,ipak nisu FIAT-ove masine takav SHIT,moj punto mk1 je presao sigurno preko 200000km a menjao sam samo zaptivac glave motora 2 puta...zadovoljan sam sa njim s obzirom koliko sam ga platio i uopste cenom odrzavanja!

Comment

• banebg81
                          CBC Veteran
                          • 26.06.2008
                          • 195
                          • Beograd

Izvinjavam se što sam se ovako glupo umešao u temu, nikakav problem, izbirišite slobodno sve napisano.

Slažem se potpino sa japanX da se treba prilagođavati novom i okolini i to je u ljudskoj prirodi, pa se tako isto mogu intelignetnima nazvati oni koji su se obogatili tokom svih ovih ružnih godina jer su bili inteligentniji od drugih (čast izuzetcima)
                          Šta ćeš, boli me ne pravda pa to ti je.

Sve mi to platimo i to ŽESTOKO, o tome se radi.

Sam PUNTO je po meni dobar izbor, mali auto, mali potrošač, relativno ispitano vozilo na putu itd, itd, itd.
                          Motori fiatovi su sasvim OK, nisam ni ovde na forumu a ni nigde drugo od poznanika primetio da se ljudi žale POSEBNO na njih, čak ni za dizele ne važi više da je od francuskog dizela jedino gori italijanski (to ustvari mislim da nikada nije ni bilo tako).

Kao što neko reče, sve je to već viđeno, yugo UNO, naši proizvođači delova, jednom zakasniš sa uplatom oni ti naredne 3 serije prodaju poluproizvod, radnik kome zakasni plata 3 dana obustavlja proizvodnji i još MILION takvih stvari.

Poenta je da je bolje da su rešili PROBLEME na tržištu ALI STVARNO sa automobilima a ne da ovako paušalno rade stvari.
                          Opet će ljudi koji voze regularno auto da budu OVCE.
                          Evo kako: Svi koji voze auto na CG tablice a nisu im neki ozbiljniji automobili i u CG sada vrede od 500 - 2000 €, kada se zabrane da se voze u SRB i u CG će im se cena prepoloviti. E tu će da stupe na scenu eksperti, da to sve preračunaju, otkupe te aute za po 1000€ tj prodaju ti punta i svi srećni i zadovoljni.
                          Neko će da trlja ruke, vozi novog punta.
                          Neko će da trlja ruke jer će imati da prerađuje te automobile.
                          I eto, opet lepo i opet smo svi tu.

O TOME SE RADI.

Koliko košta KLOT fiat punto 1.2 u NEMAČKOJ?

Comment

• Type_R
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2007
                            • 900
                            • Valjevo

U italiji 1500 eur kada uzmes na veliko
                            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• mugos
                              CBC Senator XXL
                              • 18.09.2007
                              • 555
                              • BG/sada Novi Beograd

Jedina vajda je za stare yugiće jer će im skočiti cena ako ikada bude zamena i dotiranje 1000 eura.
                              Tu će pasti icena starijih polovnjaka, tipa škoda felicija na 1500-2000 eurića, videćemo šta će biti ako bude.
                              Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• ada
                                CBC Senator XXL
                                • 04.06.2005
                                • 2375
                                • Novi Sad
                                • Svasta nesto

mogu da rade sta hoce ja moju zastavu nedam
                                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
                                X