Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • IlijaGM
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2008
    • 313
    • Gornji Milanovac

Re: Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

To ce najverovatnije biti punto sa osnovnom opremom ili 100% ,znaci nece imati branike u bojiauta nego one crne,nece imati podizace,klimu itd,itd,itd....Da bi taj auto imao neku solidnu opremu,treba josh mnogo da se doplati.A i kad uzmu ova stara kola kome ce oni ta kola posle da prodaju,kad ne mogu ni ova nova.Pa oni imaju preko 4200 punta(zastave 10) na lageru koji je proizveden 2008 a nije prodat.
    Originally posted by zoranbg
    nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• nemanya
      CBC Veteran
      • 29.03.2008
      • 199
      • Beograd

Ma šta će oni dozvoliti,to sam Bog zna.

Nego je fin način da pokupiš još deviza iz slamarica narodu.

Rata ti je 100eur - Plaćaš u dinarima - Kurs pliva kako državi odgovara - Menjaj evre - Plaćaj ratu!

Originally posted by IlijaGM
      A i kad uzmu aova stara kola kome ce oni ta kola posle da prodaju,kad ne mogu ni ova nova.Pa oni imaju preko 4200 punta(zastave 10) na lageru koji je proizveden 2008 a nije prodat.
      Pa doći će sad i taj sa lagera na red. Šta misliš,da će se proizvoditi punto zarad ove zamene,a ovi sa lagera neka trunu? Mislim da to neće biti.
      Nego meni se sve čini da će se punto proizvoditi samo za Srbiju (eto,pokrenuli smo proizvodnju),a za ostalo kad bude stiglo na red.
      "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Originally posted by Jesa
        Ima li neko vise informacija?

Koliko je ucesce, koji su motori u ponudi, koja oprema?
        Oprema je naravno klot sa pripremom za upaljac za cigarete.
        Pritom koliko sam ga slusao juce uz auto obavezno ide somborski akumulator, tigrove gume i sto je najvaznije domaci lim iz celicane Sve u svemu auto ce trajati nekih 2 godine koliko ce mu trebati da pocne da truli, da se istrose te gume i da ne moze da upali zbog black horsa koji traje tacno 2god.
        I jos mnostvo delova domace proizvodnje koje je napomenuo.

Da vidim bas ko ce to da kupi, ako vec vozim klot, vozicu juga za soma eura a ne punta od 6 soma na 6 godina.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• nemanya
          CBC Veteran
          • 29.03.2008
          • 199
          • Beograd

Pa moraju koperanti nešto da rade. Ipak je to domaća auto industrija

Gledao sam na sajmu te zastave 10,čim pogledaš u motor vidiš koliko je završna obrada na "nivoooJu"
          Mogu misliti kakva je tek limarija.

A auto kao auto,prvu desetinu hiljada kilometara je sve OK,i taman kad se uživiš - ajmo neki deo.
          Onda ćemo verovatno u Deltu na servis i po delove
          "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• -Miloš-
            CBC Senator
            • 16.12.2007
            • 269
            • Beograd, Karaburma
            • yugo tempo 1.1

Juche sam imao priliku da se vozim taksijem koji je klot verzija zastave 10 [branici nisu u boji i sl., ima servo od opreme jedino] i ono je najobichniji auto za unishtavanje kao shto yugo za to sluzi. Chovek kaze da je do sad prevezao 90k sa njim, uglavnom su redovni servisi, i da jedino mu je zao shto nije uzeo sa klima uredjajem poshto je preko leta haos voziti.

Spartanska oprema realno vredi ovu cenu shto nude u zamenu, a ne 7300e kao shto je prodaja bez tih odricanja krsheva.

Svakako bice bum kad krene proizvodnja u martu, pa samim tim konkurencija [chitaj: dachija] ce morati da ponudi konkurentniju cenu. Bolje i ovaj punto, nego da nastave da proizvode onaj tehnoloshko zastareli uzas.

Comment

• Paja Chutura
              CBC Član
              • 31.05.2007
              • 47

Vidim da je vlada usvojila tu odredbu ili kako vec da se uvodi subvencija za kredite po 4.5% kamate za vozila.To za tigar,trajal,blek hors i lim iz Smederevske Zelezare je jos uvek u fazi nekih pregovora.Ima i Fiat svoje koperante.Po meni je to korektno, ko nema novaca da kupi bolji auto.Na obican kredit sa 100 evra mesecnom ratom mozete podici maksimalno 4500-5000.Sta kupiti za te pare da je bolje od novog auta?Pa,doskoro/sigurno ima i sada taj Punto 2001/2002 je toliko para bio u oglasima.E,sada ne znam koji je staus Delte.Fiat planira da otvori salonu Kragujevcu(dobio je od grada lokaciju koliko sam razumeo ili je Zastavino zemljiste.),ne verujem da ce tu Delta imati udela.

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

Ovde još ima optimista koji misle da će Fiat da se pravi u Kragujevcu ?

Comment

• banebg81
                  CBC Veteran
                  • 26.06.2008
                  • 195
                  • Beograd

Jeste, to je OK za kupovinu novog auta, treba pomoći građanima, slažem se a usput se povećava potrošnja... osnove kapitalizma, potrošnja pre svega.
                  Međutim, ima tu par stvari.
                  Kao i 99% stvari u srbiji i ovo će da bude glupost.
                  Prvo, pošto već država subvencioniše da to bude jeftinije, biće to po principu kao i yugo - " ma šta će ti taj šraf tu " ili " mora malo da ti bude mastan motor" a da ne pričamo o nekim drugim stvarima kao što ne kvalitetne pločice i drugi delovi.
                  Generalno na tom puntu najslabija karika je MOTOR je sa 1.2 motorom nisu ni morali da se pojavljuju na tržištu, imali su i snažniji i jeftiniji motor koji manje troši, jeftiniji za održavanje ... Pričam o motoru 1,3 na koji kada se stavi efi troši garantovano manje nego taj u puntu a i košta manje.

Na žalost, umesto da subvencionišu prodaju TRAKTORA jer je POLJOPRIVREDA JEDINA PRIVREDNA GRANA U SRBIJI KOJA JE OSTVARILA SUFICIT U SPOLJNOJ TRGOVINI oni ukidaju premije da bi subvencionisali prodaju nekog MUTANTA od auta od kojih će prve serije sa domaćim delovima biti baš takve kako sam napisao.
                  SIgurno će peru i žiku iz kragujevca (namerno napisano malim slovima) koji su navikli da popiju jedno pivo i zavrnu dva šrafa da nauče da ugraćuje ECU ili slične komplikovane sklopove -TEŠKO.
                  Odavno je trebalo da prestanu da subvencionišu taj Kragujevac, ali to je veliko biračko telo, pa im se sve vlasti do sada ulaguju, u ostalom ko mene ili većinu vas pita ako dobijemo OTKAZ.
                  ******ština, ali kao i većina stvari u ovoj zemlji, tako će i da prođe. Praviće italijani ovde automobile, što da ne prave, ulože manje od države a većinski su vlasnici, pa takve poslovne partnere su i u albaniji mogli da nađu ili Turskoj, pa da razvijemo novu verziju TOFAŠA - uz dobru medijsku kampanju, biće to auto budućnosti, konkurent šLoganu ...
                  Btw (usput) kada vidim novi Sandero, sa jačim motorom, koji je veći a i bogami lepši, za istu cenu, pitam se, ZAŠTO JE ONDA NEKO REŠIO DA BACI TOLIKI NOVAC U KG kada će opet većina ljudi da kupuje UVOZNE POLOVNJAKE a i NOVE AUTOMOBILE a ne mutanta na relaciji SOMBOR-SMEDEREVO-KRUŠEVAC-KRAGUJEVAC a sa potpisom FIAT SRBIJA !?
                  Da se razumemo, vozim yugo 55, star je koliko i ja 28 godina i ne fali mu ništa, kod mene je 50 000 km i nikada me nije izdao, i nemam baš nikakvih problema, i znam da je to tehnološki auto iz prošlog veka, ali BAŠ ME BRIGA, SLUŽI SVRSI A DŽABE -BUKVALNO, kada pogledam koliko me popravke koštaju, pitam se da li da zapalim cigaretu ili popravim auto ( set membrana za benz - pumpu 120 din - malboro 125 dinara ) i to je sada prvi put zamenjeno za ovih 50 000 km koliko je kod mene.

TUGA, ŽAO MI JE NAS SRBA, VERUJEMO U GLUPOSTI....

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

ja mislim da je ponuda i vise nego fer!!

sta vam smeta lim iz US Steel-a a celom svetu ne smeta, smederevska celicana je najveci izvoznik u Srbiji.. koliko mi je poznato, zbog fiata prave NOVO postrojenje za aluminijum, lim i obojene metale a svi znate kako to ameri rade(po extra standardu)
                    tigar gume i nisu neka stavka kao ni somborac akumulator... e da je samo akumulator da bude problem za 2 godine to bi bilo sjajno... ja mislim koliko para toliko muzike i zasto Srbi uvek misle da ce neko nesto da ih prevari to mi nije jasno, svi ste odrasli svesni ljudi koli imate pare i birate proizvod.. koliko vi zelite dobar auto za male pare toliko i oni zele vase pare i zadovoljnog kupca... trgovac nije dobar trgovac ako mu je kupac nezadovoljan a sto se tice odnosa izmedju dachie i fiata, to necu da komentarisem.. samo cu reci da je dachiju verovatno dizajnirao djepeto da bi se vozio pinokio

Comment

• banebg81
                      CBC Veteran
                      • 26.06.2008
                      • 195
                      • Beograd

Kako crno fer???

Svi poreski obveznici doplaćuju da se FIAT prodaje u srbiji!? Ako je to već domaći auto, i realno u celoj evropi NAJJEFTINIJI auto, zašto ne bi kao takav bio i ovde !?
                      Problem nije u tome da se pravi nešto novo u KG, problem je način na koji se to sve pakuje. Svi će oni da profitiraju, čeličana u smederevu, TIGAR i dr. a ne zaboravite da ni jedna od tih firmi više nije u vlasništvu SRBIJE, znači opet neko odnese sve te pare. To je već neka skroz druga filozofija i nema veze sa ovim, samo da se razumemo, na tržištu treba nešto jeftino a ovaj fiat NIJE jeftin.
                      Klot verzija će koštati 7200 € a to znači da nema NIŠTA od opreme, čak ni branike u boji vozila !? A onda, ja treba da se odreknem auta koji vredi 1000€ i da me neko globi narednih 7 godina po 100€ (naravno vezano za €) i to da bi dobio nešto što nije baš tako dobro. Primera radi, svi ovlašćeni servisi koji su bili za ZASTAVU sada će biti za taj fiat. Pogledajte malo iskustva sa njima vezano za tehnologiju iz 20. veka, možete samo da zamislite kako će da bude kada prođe garancija pa odeš u servis što ti se pali neka lampica a oni ti zamene pola auta i naplate ko zna šta.
                      O škripanju pločica - ne raspravljaju, to treba da "legne" i još milion drugih stvari koje će da prate sve to a na teret PORESKIH OBVEZNIKA, pa i mene.

Niko ne kaže koja je cena vožnje novog auta, svi bi nov auto a ne računaju koliko to košta. Svi servisi u garantnom roku to ima da ih košta ... koliko hoćeš ... kada prođe 2 - 3 - 4 godine pa ljudi vide kvalitet istog auta, neće moći da ga prodaju za vrednost koju treba da isplate ostatak kredita ...
                      UŽAS.

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

Originally posted by banebg81
                        Neka oni prave u KG sve modele fiata, BAŠ ME BRIGA - super, svaka im čast ali neću da ja finansiram nekoga i nečije izbore a isto tako i gomilu pera i žika koji ništa ne rade a kada rade, prvo provere koje je pivo hladnije pa nastavljaju sa poslom.
                        Zamslite koliko bi prodavali YUGO da su ga subvencionisali sa tih 1000 € i da košta 2500€ !? SVI - DOSLOVCE - S V I bi ga kupili, za te pare, poslužiće...
                        U tome je problem.
                        Moraš da sakupiš još informacija. Onda ćeš znati da je država već subvencionisala cenu Yuga, a gore sam ti napisao i koliko...
                        Preko pola milijarde eura je država potrošlia na Zastavu od 2001. godine. Između ostalog, da bi tebi delovi bili i dalje jeftini...
                        A, vidiš kako ja ne kukam zato što sam pored svog auta, održavao i tvoj ( preko tih subvencija )...

Comment

• miroslavm
                          CBC Senator
                          • 13.02.2007
                          • 208
                          • Beograd, Zvezdara

Poenta je da to nije srpski auto koji ce se prodavati i tako ssubvencionisati domaca firma. Ne ! Iako je uz pompu ugovor potpisan, FIAT nije jos dao ni kintu, niti ce do kraja godine kako su objavili, a i to je neizvesno. To sto nama Dinkic prodaje je samo nastavak saradnje u sklapanju od italijanskih delova kako je i do sad bilo, te subvencija direktno pomaze italijansku privredu. Mislim da je to tolika SF prica , i posle svih dosadasnjih, da covek poveruje da autor nije zavrsio ni srednju ekonomsku. Minhauzen

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

Ako je istina da su ga donirali i do sada onda je trebalo odavno da zatvore tu fabriku. I šta to znači donirati nekoga da bi taj neko kupovao nešto od nekog i da onda živi industrija!? Nije li onda bolje da su donirali te fabrike da se dovoljno razviju da na tržištu mogu samostalno da posluju i da ponude kvalitet i cene? Opet kod nas obrnut redosled !?
                            Nema tu ništa ''Ako...'', već je to činjenica koja je zaista opštepoznata, pa se čudim kako je moguće da je ti sada prvi put čuješ...

Jel' ti uopšte znaš kolika je konkurencija na svetskom tržištu automobila ?
                            Jel' shvataš koliko je lako napisati ''...da se dovoljno razviju na tržištu kako bi samostalno poslovali...'', a koliko je to u praksi teško ostvarivo, a u slučaju Srbije i nemoguće ?
                            Mnogo veći se udružuju, i na istoj osnovi prave nekoliko različitih modela jer NISU U STANJU da samostalno plate trošak novog modela, pa onda idu u zajednički razvoj kako bi smanjili troškove. I, ti misliš da Srbija ima para da Zastavu digne na taj nivo, pa da je onda kao nekome prodaje ? U pitanju su milijarde eura, i to sve pod uslovom da napraviš auto koji će biti uspeh na tržištu, a uopšte nemaš garanciju da će biti...

...Treba pomoći privredu a ne tako šti ćeš da ulažeš u rupu i da posle 8 ili 20 godina da kažeš e izvinite, nije uspelo, sada ćemo da još malo finansiramo samo ne zastavu nego FIAT. Nije li to isto dubioza kao što je bila i sa yugom?
                            Srbija da pomaže, finansira Fiat ?!
                            Ponovo kažem, informiši se dodatno, jer ti zaista nedostaju informacije.
                            Npr. prihod Grupacije Fiat za 2008. godinu je iznosio 59,3 milijarde eura.
                            Od te cifre, na automobile otpada 29,3 milijarde eura.
                            Profit u 2008. godini je iznosio 3,36 milijardi eura, od čega je profit u automobilskom delu iznosio 1,1 milijardu eura.

Sa druge strane, iste 2008. godine, budžet države Srbije je bio manji od 8 milijardi eura...
                            Jel' sada jasnije ko tu kome može da pomogne...

A izgovori tipa, da narod obnovi vozni park je još luđa i onako u saobraćajnim nesrećama tehnički problemi su manji od ALKOHOLA i PREVELIKE BRZINE pa niko ne dotira prevenciju nego se uhvatili za FIAT, da im malo pomognemo, šta će ljudi, istrošiše silne pare za svoj budžet (setite se samo, tamo se nalazi i AVIANO) pa je grehota da propadaju, mi imamo, daćemo njima
                            Jel' tako da je sada ovo i tebi smešno nakon što uporediš cifre koje sam gore napisao...

Dobili su zemljište za DŽ, imaju olakšice za poreze narednih 10 ak godina, država pomaže prodaju i prozvodnju i na kraju mi SVI opet plaćamo YUGO samo malo NOVIJI i bolji, što je naravno pitanje koliko će bolji biti ako mu plastiku budu pravili u staroj pazovi i sl već dobro poznati POUZDANI kooperanti...
                            Zastava je fabrika u kojoj italijani ne mogu da iskoriste čak ni postojeće elektro-instalacije, već moraju da naprave novu. Treba li da te podsećam koliko je sve to staro...i koliko dugo nije bilo pod projektovanim opterećenjem... Misliš li da će neko da rizikuje i da napuni hale sa novim linijama, a onda da sve to izgori u nekom požaru posle mesec dana jer su instalacije stare...?
                            Fiat mora i svaku žicu u tim halama da promeni, a kamoli bilo šta ozbiljnije...
                            Država je vlasnik 30%, i taj deo vlasništva će masno prodati za 5, 6 godina, i dobiti sigurno više nego iznos koji treba da uloži...plus što je i do sada davala donacije, samo se nije znalo za šta se daju, jer je Zastava tavorila, i sklapala istu stvar kao pre 30 godina...

A, ako ti misliš da je Punto koji je prodat, do sada, u oko 7 miliona komada u Evropi kao Yugo, ''samo malo noviji i bolji'', onda ti moraš baš dooooosta da čitaš, i da prikupljaš informacije...
                            Videćeš, tada će i tebi postati smešna ova konstatacija...

Comment

ljudi sve je to lepo ali za te delove koji se ugradjuju u tog punta made in Serbia nisam ni malo uveren iz prostog razloga jer sam radio u firmi u kojoj su se izradjivale glave motora za zastavu dovljno je da kazem da se vracao kamion minimum jednom nedeljno sa skart (losim)glavama i sad ce mi neko reci da ce se to popraviti i da fer ponuda ja vozim nisana 82 ne bih ga menjao za zastavinog punta nikad a tigrovu gumu sam stavio na svoja ola posle 1000 km morao sam da je skinem jer je izbacila klobuk toliko o nasim delovima slazem se da treba drzava da subvencionira kupovinu vozila ai zasto se ogranicava na zastavu ima toliko manjih automobila sa sl cenom ali kako rece neko to je glasacko telo i moraju da im se ulaguju

Comment

• Type_R
                                CBC Senator XXL
                                • 26.05.2007
                                • 900
                                • Valjevo

Originally posted by neshaoct
                                A, ako ti misliš da je Punto koji je prodat, do sada, u oko 7 miliona komada u Evropi kao Yugo, ''samo malo noviji i bolji'', onda ti moraš baš dooooosta da čitaš, i da prikupljaš informacije...
                                Samo sam cekao kada ces ovo napisati....

Nema potrebe da "uskaces" u svaku temu u kojoj se pomene FIAT u negativnom kentekstu

Mnogo si pristrasan

banebg81 svaka ti cast na tekstovima, odavno nisam nista bolje procitao na forumu, sve sto si napisao je cista realnost
                                3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

Working...
                                X