problem sa pumpom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • šraf
    CBC Početnik
    • 18.05.2009
    • 8
    • vranje

problem sa pumpom

imam 626 gt coupe,2.0 i 16 v,140 ks.od pre neki dan neće da upali na benzin a palio je ko mina.U rezervoaru ima oko 20 l goriva al ne vredi.Posle dužeg verglanja upali na plin i rad motora je extra.U toku vožnje kad prebacim na gorivo ide ko lud nekih 600-700m i počne da gubi snagu ,tad prebacim na plin i sve je ok.Skinuo sam crevo sa filtra za gorivo,zaverglao i ne izlazi gorivo.Kad sam izvadio pumpu iz rezervoara i povezao je na akumulator ona je počela da radi.Vratio sam sve i upalio je na gorivo što se ono kaže na pola ključa i radio besprekorno ali već kod 5-og paljenja opet ne dovodi gorivo.Majstor kaže da je pumpa "zakovala" i da zato tako radi.Da li to može da se sredi ili mora nova pumpa i ako mora gde da je nadjem i koliko košta?HVALA.
  • amavrenski
    CBC Senator XXL
    • 08.08.2008
    • 306
    • Zrenjanin

Re: problem sa pumpom

Bilo bi lepo da predstavis auto u rubrici "nase mazde" :
    viewforum.php?f=195

a pogledaj po ovim radnjama i otpadima, posto je nova a posto polovna, pa sam odluci. a i javice se jos neko sa mozda i boljim predlogom. pogledaj ovde:
    viewtopic.php?f=197&t=17654

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Skinuo sam crevo sa filtra za gorivo,zaverglao i ne izlazi gorivo.
      Po meni, kljucno pitanje ovde je : da li je pumpa radila za vreme verglanja? Mozda je pumpa ispravna, a ne dobija struju uvek, npr. kablovi, kontakti, relej..
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• šraf
        CBC Početnik
        • 18.05.2009
        • 8
        • vranje

Originally posted by deki-ascona
        Skinuo sam crevo sa filtra za gorivo,zaverglao i ne izlazi gorivo.
        Po meni, kljucno pitanje ovde je : da li je pumpa radila za vreme verglanja? Mozda je pumpa ispravna, a ne dobija struju uvek, npr. kablovi, kontakti, relej..
        Nemam pojma evo sad sam je opet skinuo i čim je stavim na akumulator radi ,a majstor kaže da ima struje u kablovima do pumpe

Comment

• RedboX
          CBC Senator XXL
          • 28.11.2006
          • 1537
          • Novi Beograd

Ajde jedno da ispadnem ... u drustvu
          pod tim RADI sta podrazumevas? Cujes da zuji ili ima protok? mozda radi motor ali ne ispumpava gorivo.
          Da li si merio na zicama od pumpe kada je skines pa das kontakt da li ima napona i koliki je?
          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• šraf
            CBC Početnik
            • 18.05.2009
            • 8
            • vranje

Originally posted by RedboX
            Ajde jedno da ispadnem ... u drustvu
            pod tim RADI sta podrazumevas? Cujes da zuji ili ima protok? mozda radi motor ali ne ispumpava gorivo.
            Da li si merio na zicama od pumpe kada je skines pa das kontakt da li ima napona i koliki je?
            Da pod" radi" mislim da zuji,napon nisam merio,koliki treba da bude? i znaš li možda koji je od ovih silnih releja -relej za pumpu tj.gde se nalazi?

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

koje godiste je ova tvoja 626?

dok ti ne odgovoris evo dve slike gde je pump relay na ovoj 626 92-97 pa mozda je tebi slicno

Comment

• šraf
                CBC Početnik
                • 18.05.2009
                • 8
                • vranje

ova šema je super,lepo je objašnjena,al je moja mazda 90-o god.pa nije baš isto.U svakom slučaju veliko HVALA na svakoj pomoći.

Comment

• RedboX
                  CBC Senator XXL
                  • 28.11.2006
                  • 1537
                  • Novi Beograd

baci pogled ovde

pa probaj da pronadjes koji si ti ili neki slican da li ima na spisku.Ja sam gledao po mojim manualima koje imam pa sam ti odatle izvukao ove slike ali mozda neko ima bolje.

Comment

• šraf
                    CBC Početnik
                    • 18.05.2009
                    • 8
                    • vranje

znam da je bila neka knjižica u autu kad sam ga kupovao,samo još da je pronađem.Nego što se tiče pumpe sad sigurno znam da radi jer sam je testirao,ono tipa posuda sa gorivom ,akumulator i to. Izbacila je 1l goriva za 2-3sek.E sad da li je to o.k.?, nemam pojma,valjda jeste.

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

na kraju ce da bude ustipano crevo za benzin ...
                      pa nista, opet proveri da li radi pumpa prilikom verglanja, pa onda sva creva redom od pumpe nadalje. Tu treba i 1 jedan segrt
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• šraf
                        CBC Početnik
                        • 18.05.2009
                        • 8
                        • vranje

Ljudi posle onog ispumpavanja goriva iz posude,vratio sam je u rezervoar i auto pali ko lud.Palio sam ga skoro 30-ak puta i o.k.je.Kad prebacim na plin pumpa se gasi i obrnuto,baš kako treba.Jedino što motor,u slučaju kad u toku rada na plin pa pređe na gorivo,malo lošije radi jedno 5-10 sek.tj broj obrtaja padne na 500-550 i posle tog vremena se normalizuje na 800.Sve ovo se dešava u ler stanju,bez diranja papučice za gas. Inače sam bio kupio polovnu pumpu pre neki dan za 2000 din.koja srećom nije radila (iako sam je skinuo sa rezervoara),pa mi je čovek vratio pare.Hoću da kažem da je radila džabe bi bacio pare.Evo šta mi je rekao jedan "inostrani"majstor iz Preševa,pošto je bio voljan da pomogne red je da ga pomenem a možda to nekome i pomogne.Prvo sam tražio da kupim pumpu,koju on nije imao.Kad sam ispričao šta mi se dešava sa pumpom(ono što sam i Vama isto)nasmejao se i rekao da ne bacam pare i da taj kvar nije ozbiljan već da uradim sledeće:"kompresorom, da na mestu gde se vraća višak goriva,proustim vazduh ida će membrana pumpe da se otvori na neka 2.5-3 bara(u zavisnosti od pumpe) i da će na taj način pumpa da se pročisti.Kako on kaže posle toliko godina korišćenja pumpe,njen filter mora da propusti malo prljavštvine i da ona oće da zezne rad same pumpe.Ja to nisam probao la bih sigurno da ovo nije uspelo.Pa eto ako ovo ima logike,po meni ima al šta ja znam,možda nekom pomogne.Voleo bih da pročitam i vaše mišljenje.Što se tiče one knjižice o mazdi-našao sam je ovako piše MAZDA 626 EINLEITUNG naravno na Nemačkom.Pa ako nekom treba tu sam.Na kraju jedan veliki pozdrav svima koji su imali strpljenja i volju da mi pomognu,jer ste me naveli da uradim sve ostalo pa tek tada ako treba da kupim pumpu.HVALA.

Comment

• RedboX
                          CBC Senator XXL
                          • 28.11.2006
                          • 1537
                          • Novi Beograd

zato smo tu. osim par casnih izuzetaka vecina nas je prve mazdaske korake napravila ohrabrena bas ovde na forumu. E sad ima nas koji volimo da hodamo po ivici a ima ih i koji hodaju po marici ali se nadjemo na kraju

Comment

• šraf
                            CBC Početnik
                            • 18.05.2009
                            • 8
                            • vranje

Zdravo dobri ljudi.Da li neko možda zna gde mogu nabaviti viljuške za 626,87-92god.Polovne ako ima.

Comment

• kwisko
                              CBC Veteran
                              • 14.04.2008
                              • 124
                              • bg

Originally posted by šraf
                              Zdravo dobri ljudi.Da li neko možda zna gde mogu nabaviti viljuške za 626,87-92god.Polovne ako ima.
                              GD sasija ufff probaj u borci ali on dere najverovatnije ih ima onaj u vranicu evo ti broj 063/393562 ali ti je to najbolje da pojuris novo jer ti je razlika 20-30e ali novo je novo

Comment

Working...
                              X