imam 626 gt coupe,2.0 i 16 v,140 ks.od pre neki dan neće da upali na benzin a palio je ko mina.U rezervoaru ima oko 20 l goriva al ne vredi.Posle dužeg verglanja upali na plin i rad motora je extra.U toku vožnje kad prebacim na gorivo ide ko lud nekih 600-700m i počne da gubi snagu ,tad prebacim na plin i sve je ok.Skinuo sam crevo sa filtra za gorivo,zaverglao i ne izlazi gorivo.Kad sam izvadio pumpu iz rezervoara i povezao je na akumulator ona je počela da radi.Vratio sam sve i upalio je na gorivo što se ono kaže na pola ključa i radio besprekorno ali već kod 5-og paljenja opet ne dovodi gorivo.Majstor kaže da je pumpa "zakovala" i da zato tako radi.Da li to može da se sredi ili mora nova pumpa i ako mora gde da je nadjem i koliko košta?HVALA.
problem sa pumpom
Collapse
X
-
Re: problem sa pumpom
Bilo bi lepo da predstavis auto u rubrici "nase mazde" :
viewforum.php?f=195
a pogledaj po ovim radnjama i otpadima, posto je nova a posto polovna, pa sam odluci. a i javice se jos neko sa mozda i boljim predlogom. pogledaj ovde:
viewtopic.php?f=197&t=17654
-
-
Skinuo sam crevo sa filtra za gorivo,zaverglao i ne izlazi gorivo.Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Originally posted by deki-asconaSkinuo sam crevo sa filtra za gorivo,zaverglao i ne izlazi gorivo.
Comment
-
-
Ajde jedno da ispadnem ... u drustvu
pod tim RADI sta podrazumevas? Cujes da zuji ili ima protok? mozda radi motor ali ne ispumpava gorivo.
Da li si merio na zicama od pumpe kada je skines pa das kontakt da li ima napona i koliki je?I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
Comment
-
-
Originally posted by RedboXAjde jedno da ispadnem ... u drustvu
pod tim RADI sta podrazumevas? Cujes da zuji ili ima protok? mozda radi motor ali ne ispumpava gorivo.
Da li si merio na zicama od pumpe kada je skines pa das kontakt da li ima napona i koliki je?
Comment
-
-
baci pogled ovde
pa probaj da pronadjes koji si ti ili neki slican da li ima na spisku.Ja sam gledao po mojim manualima koje imam pa sam ti odatle izvukao ove slike ali mozda neko ima bolje.I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
Comment
-
-
znam da je bila neka knjižica u autu kad sam ga kupovao,samo još da je pronađem.Nego što se tiče pumpe sad sigurno znam da radi jer sam je testirao,ono tipa posuda sa gorivom ,akumulator i to. Izbacila je 1l goriva za 2-3sek.E sad da li je to o.k.?, nemam pojma,valjda jeste.
Comment
-
-
na kraju ce da bude ustipano crevo za benzin...
pa nista, opet proveri da li radi pumpa prilikom verglanja, pa onda sva creva redom od pumpe nadalje. Tu treba i 1 jedan segrtOriginally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Ljudi posle onog ispumpavanja goriva iz posude,vratio sam je u rezervoar i auto pali ko lud.Palio sam ga skoro 30-ak puta i o.k.je.Kad prebacim na plin pumpa se gasi i obrnuto,baš kako treba.Jedino što motor,u slučaju kad u toku rada na plin pa pređe na gorivo,malo lošije radi jedno 5-10 sek.tj broj obrtaja padne na 500-550 i posle tog vremena se normalizuje na 800.Sve ovo se dešava u ler stanju,bez diranja papučice za gas. Inače sam bio kupio polovnu pumpu pre neki dan za 2000 din.koja srećom nije radila (iako sam je skinuo sa rezervoara),pa mi je čovek vratio pare.Hoću da kažem da je radila džabe bi bacio pare.Evo šta mi je rekao jedan "inostrani"majstor iz Preševa,pošto je bio voljan da pomogne red je da ga pomenem a možda to nekome i pomogne.Prvo sam tražio da kupim pumpu,koju on nije imao.Kad sam ispričao šta mi se dešava sa pumpom(ono što sam i Vama isto)nasmejao se i rekao da ne bacam pare i da taj kvar nije ozbiljan već da uradim sledeće:"kompresorom, da na mestu gde se vraća višak goriva,proustim vazduh ida će membrana pumpe da se otvori na neka 2.5-3 bara(u zavisnosti od pumpe) i da će na taj način pumpa da se pročisti.Kako on kaže posle toliko godina korišćenja pumpe,njen filter mora da propusti malo prljavštvine i da ona oće da zezne rad same pumpe.Ja to nisam probao la bih sigurno da ovo nije uspelo.Pa eto ako ovo ima logike,po meni ima al šta ja znam,možda nekom pomogne.Voleo bih da pročitam i vaše mišljenje.Što se tiče one knjižice o mazdi-našao sam je ovako piše MAZDA 626 EINLEITUNG naravno na Nemačkom.Pa ako nekom treba tu sam.Na kraju jedan veliki pozdrav svima koji su imali strpljenja i volju da mi pomognu,jer ste me naveli da uradim sve ostalo pa tek tada ako treba da kupim pumpu.HVALA.
Comment
-
-
zato smo tu. osim par casnih izuzetaka vecina nas je prve mazdaske korake napravila ohrabrena bas ovde na forumu. E sad ima nas koji volimo da hodamo po ivici a ima ih i koji hodaju po marici ali se nadjemo na krajuI don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
Comment
-
-
Originally posted by šrafZdravo dobri ljudi.Da li neko možda zna gde mogu nabaviti viljuške za 626,87-92god.Polovne ako ima.
Comment
-
Comment