moj je x20 dtl a isto godiste 99 ima i y2.0
Euro 3 norma - kako utvrditi?
Collapse
X
-
Pazi, ovo nisam lupio, jos pre tri meseca sam se raspitao kod BOOST-a o tom. Sto se normi tice stvar je vrlo jednostavna:
U vreme kada je SAAB postigao EURO3 normu drugi jos nisu o tome ni razmisljali (bio je samo nacrt zakona - sto bi mi rekli). Pa kako su mu dati specifikaciju EURO 3 kada ona u to vreme nije ni postojala.
Da skratim pricu, potrebno je od maticne fabrike dobiti izvesnu specifikaciju (bise u reviji SAT - pogledacu) da doticni motor zadovoljava EURO 3 specifikaciju. Verujem da nam BOOST moze u tome puno pomoci. Onda je na nama ovde da nadjemo kanal kroz koji cemo se provlaciti (svi zainteresovani),
u MUP-u kad dodje na red registracija (ili je to vec kod carine).
1. Neko sa foruma da se zaposli (malo verovatno)
2. Neko od zaposlenih da se navuce na forum (e to je vec ideja)
Dobro, malo u sali malo u zbilji ali mislim da bi se moglo nesto pametno uraditi od ovog uvoza.
P.S. SAAB konacno!!!Što više za što manje
Comment
-
-
Sada mi pade na pamet, onda i Volvo mora da ima euro 3. U jednoj od tema u diskusiji sa Brickom, rekao mi je da Volvo 850 zasigurno od 1995 godine ima euro 3 motore! Dobro je prosiruje se lista starijih i pristupacnijih automobila sa euro 3 normama. Samo je jos otvoreno pitanje kako dokazati da je to stavrno euro 3?Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
To mozda kod nas 2000, ali u Svabiji koliko znam je od '98.
Zasto bi '97 svi imali motore koji ispunjavaju euro 3 normu?
Bas u SAT je pisalo da vecina proizvodjaca ima te motore od '97.
Cak su i spominjali jedan model MB ne znam koji da on ima to jos od '79.
Da bi ste registrovali takav auto, barem kako SAT pise potrebna vam je potvrda od uvoznika datog auta da njegov motor ispunjava datu normu.
Comment
-
-
U inostranstvu se potvrda dobija od specijalizovanog udruzhenja/organizacije. U Nemachkoj je to TUV, koji mogu izdati potvrdu za bilo koji automobil/brend.
Pozz
Comment
-
-
E da taj TÜV im dođe organizacija koja preko svojih atesta (mehanički i ekoloski) omogućava registraciju vozila. Na www.mobile.de možete da vidite da li je automobil registrovan (npr fo septembra 2005 pisaće TÜV 09/05) - jednostvano zar ne?Što više za što manje
Comment
-
Comment