Sta Mislite O Toyoti Supri 3.0 Turbo Mk3?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shone190
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2004
    • 1877
    • Beograd
    • Dodge Charger 8.1l

Sta Mislite O Toyoti Supri 3.0 Turbo Mk3?

Odlucio sam da do nove godine prodam CRX-a i kupim SUPRU MK3 Turbo 3.0, model koji se pravio u periodu 1986-1993 pa me interesuju informacije i eventualno licna iskustva clanova foruma. Znaci svaka informacija vezana za potrosnju, kvarove, dobre i lose strane je dobrodosla. Takodje verovatno bih ubacivao plin, pa ako neko zna gde je najbolje da ugradim i koliko kosta, slobodno neka kaze .
    Ne bi bilo lose ako neko zna na sta posebno da obratim paznju prilikom kupovine i eventualno neki koristan link vezan za ovaj model. Eto toliko i nadam se da cu dobiti koliku-toliku pomoc.
    Pozdrav svima!
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

E ovako, nemam licnog iskustva sa tim autom, ali ga je drugar iz skole uzeo ove godine pa ti mogu reci ponesto.
    Znaci, on je uzeo bas taj model koji te interesuje, `90. godiste, 3.0 Turbo motor u njoj. Mozda je vidjas u gradu, metalik siva, targa karoserija, KS table. Uvezena davno, jos kada je islo preko Belog Manastira, bila u PM negde, odrzavao ko je stigao i kako je hteo. Platio je nesto oko 4k eura, nisam siguran. Iako sam ja tvrdio da na tim kolima nema sta nece da se sj**e odmah, i da je to "drzivodudokmajstoriodu" konverzija, svi su me ubedjivali da je to "300 konja, bre", i da "mi nije to Yugo".
    Malo vreme zatim postojalo, nekih nedelju dana, "zakazala elektronika", tj. ne radi kontrolna tabla uopste. Naravno, pola majstora ne zna kako da je popravi, vozio dve nedelje bez cajgera. Istovremeno sa tim, zakljucio je da moraju da se menjaju kugle, ramena i spone na kolima, nemoj mi verovati, ali mislim da su i opruge dosle do rake... Zamenio to, auto nece da upali? Kako nece? - kaze on meni da ima tri bobine taj auto (prvi put sam to cuo, iskren da budem), i da su dve crkle (istovremeno?) i da moraju da se zamene. Naravno, niko nema to za supru, ja cimao street-racera za pomoc, ali nista. Na kraju zbudzili nesto sa onim Japancem iz Panceva, neke bobine sa Nissana, valjda za 200SX, ili tako nesto, nemam pojma.
    Posle je morala i turbina da se remontuje, a cuo sam i da je hteo da je skie skroz, i izduvna grana se ispostavilo da je trula, pa se trazila neka alternativa, varenje, naravno.
    Odrzavanje tog cuda kosta cudo para, auto ide kao nezdrav, ali problem je sto je to 15 godina star japanac koji odrzava ko stigne, gde stigne i kako stigne, uvek sa nekim alternativama i tako to. Pogotovu ako ti hoces Turbo, a vidim da hoces, atmosferskih mislim da ima da se nadju OK, ima par komada u gradu, ali Turbo znam samo za ovu... I nije ni za k**ac, a na prodaju je, tako da ako budes imao kombinaciju za srebrnu targa supru koju prodaje neki mafijas sa KS tablama, obidji to, savetujem ti.
    www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

Rupa bez dna

Comment

• shone190
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2004
        • 1877
        • Beograd
        • Dodge Charger 8.1l

Hvala na iscrpnom obavestenju i informaciji vezanoj za taj primerak Supre. U principu znam da auto star 15 godina ne moze biti kao nov i zato planiram da dam oko 600-700e odmah u pocetku da bih sredio sve sto treba (naravno ne planiram da uzmem neki raspad gde treba uloziti vise nego sto je platim).
        Koliko sam primetio dosta su jeftine (verovatno zbog toga sto se ljudi bas i ne otimaju da kupe ovakav auto ), tako da mi to odgovara i imacu dosta para da ulozim u njeno sredjivanje. Takodje da napomenem da mi ne treba zuto za divljanje, posto i CRX vozim ko da je Trabant. Jednostavno mi se Supra svidja i nadam se da se normalnom voznjom nece raspadati i kvariti svakih 15 dana.
        Aj' ima li jos ko neku informaciju ili jos bolje jel' neko imao ovaj auto?

Pozdrav i hvala svima!

Comment

• shone190
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2004
          • 1877
          • Beograd
          • Dodge Charger 8.1l

Originally posted by Wiz
          Rupa bez dna
          Jel' to iz licnog iskustva ili si samo cuo price, kao recimo one koje su meni pricali pre kupovine CRX-a vezane za ekstremnu skupocu delova, sto se ispostavilo kao potpuno netacno. Naravno te price su pricali oni koji taj auto nikada nisu vozili i kojima je Golf 2 jedina alternativa u zivotu.
          Pozdrav!

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Ma to je samo komentar na gornji post,a iskustva sa Suprom nemam,vozio sam SX 200 i MAzdu MX3 V6 za njih ti mogu reci

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Ja sam negde već pominjao Supru od jedne moje poznanice koja je jako dobra a radi se o modelu koji tebe zanima.Pošto znam da je auto na prodaju (skoro je registrovan, što nije za bacanje) mogu da te spojim sa njom pa ti vidi!Oni u porodici imaju četiri auta tako da Supra skoro da i nije vožena!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• shone190
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2004
                • 1877
                • Beograd
                • Dodge Charger 8.1l

Originally posted by TETAK
                Ja sam negde već pominjao Supru od jedne moje poznanice koja je jako dobra a radi se o modelu koji tebe zanima.Pošto znam da je auto na prodaju (skoro je registrovan, što nije za bacanje) mogu da te spojim sa njom pa ti vidi!Oni u porodici imaju četiri auta tako da Supra skoro da i nije vožena!
                Aj' daj mi neki kontakt, cisto da vidim o cemu se radi pa ako im nije mnogo hitno da je prodaju (dok ja ne prodam CRX), uzeo bih je sigurno ako je u onakvom stanju kako si pricao.
                Pozdrav!

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Jel i ta bese turbo

Comment

• Skyline GT-R
                    CBC Senator XXL
                    • 13.02.2005
                    • 806
                    • Chicago - My Kind Of Town

Re: Sta Mislite O Toyoti Supri 3.0 Turbo Mk3?

Ihhhh.....Supra.....moja "ljubav" jos pre skyline-a
                    Da je nadjes u dobrom stanju...stvarno mislim da je u Srbiji tesko.Znaci nije problem u supri nego kao sto ste rekli u odrzavanju!"Niko" nema para a svi hoce dobar (brz) auto.I onda ga kupe sda poslednjim parama...divljaju...i cim nesto rikne....nadju neko najjeftinije resenje (koje se kasnije manifestuje lancanim stetama) i odma gledaju da ga prodaju.I kad tako uradi nekoliko vlasnika...sta mislis u kakvom je auto stanju.Pa ja sam imao problem kad sam hteo calibru da uzmem (2.0 turbo)!Kad god pocnes pricu sa vlasnikom....sve najbolje...cim malo zadjes detaljnije o autu...vidis da ima doooooosta da se poradi.
                    Ovde je totalno druga stvar.Automobili su u EXTRA stanju i u glavnom nasvirani na min 400ks.I ovde su supre mnogo na ceni......pa zato i ne mozes da je nadjes ispod 30.000$.Ove budzenije (800ks) idu od 40-90.000$ (pricamo o '96-'98 god)!
                    Uglavnom.....svaka cast na izboru....puno srece...samo.....nemoj molim te ono....

Originally posted by shone190
                    Takodje verovatno bih ubacivao plin, pa ako neko zna gde je najbolje da ugradim i koliko kosta, slobodno neka kaze.
                    Auuuuuuu za srce si me ujdeo !Supra ....pa na plin.Znam da je problem u sribji za gorivo ali.......gde ce ti dusa

Comment

• zodiac
                      CBC Član
                      • 25.07.2005
                      • 40
                      • Beograd

Imao sam Toyotu Celicu 1.6STi '90. godiste koja, ako se ne varam, koristi istu karoseriju kao i Supra. Bila je spustena, odradjen tjuning motora u Becu, imala je oko 150 KS. Supru nisam vozio, ali po iskustvima sa Celicom, mislim da je kupovina ovog automobila najbolji nacin da nadjes svoju banderu. Motor je jednostavno prejak za tu karoseriju, i po onome sto sam cuo od par ljudi koji su imali priliku da poseduju ovu zver, prilicno je opasan za voznju, narocito po vlaznom putu. Pored toga, odrzavanje je vanredno skupo. Moja Celica je isla 215km/h. Mislim da ti je mnogo bolja varijanta, zbog troskova i bezbednosti, Celica od 2 litre. Ide kao metak, delovi nisu toliki problem, i moze da se nadje po oglasima za relativno pristojnu cifru. Naravno, mislim na godista od '90. pa na dalje.

Comment

• zodiac
                        CBC Član
                        • 25.07.2005
                        • 40
                        • Beograd

E, da, sto se tice plina, nadam se da ti je jasno da u obzir dolazi samo Sequent sistem sa direktnim ubrizgavanjem, a to zadovoljstvo nije nimalo jevtino (mislim da kosta preko 1000EUR). Ili to, ili ces da menjas kuciste filtera i filter vazduha svaki drugi dan zbog detonacija.

Drugo, pitanje je svrhe. Ako zelis automobil sa vrhunskim performansama, sportsku masinu, tu za plin nema mesta, nego stisnes zube i placas gorivo, pa dokle izdrzis. S obzirom da je meni nabudzena Celica po gradu trosila 15l, mogu samo da zamislim sta radi Supra...

Sto bi rekao moj dobar drugar, to ti je odlican auto, ali samo dok je tudj. Ako ga pozajmis na par dana, da se provozas

Comment

• Uros Piperski
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2005
                          • 2978
                          • Beograd

Originally posted by zodiac
                          Drugo, pitanje je svrhe. Ako zelis automobil sa vrhunskim performansama, sportsku masinu, tu za plin nema mesta
                          Zasto? Zasto? Zasto?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• zodiac
                            CBC Član
                            • 25.07.2005
                            • 40
                            • Beograd

Pa sta ja znam, mislim da nema smisla. Ako hoces nabudzenu masinu, vrhunske performanse, zasto bi otkidao bilo sta od toga upotrebom plina. Imam u firmi fanatika koji stalno vozi tjunirane automobile, tom nije dovoljan ni benzin, nego stalno dodaje neke oktan bustere. K&N filter se, takodje, ne slaze bas najbolje sa plinskim uredjajem. Dakle, ako hoces da vodis racuna o ekonomiji, onda ne kupujes Supru. As simple as that. Drugo, pitanje je da li se isplati u auto koji vredi 5.000EUR ubaciti plinski uredjaj od 1.000. Ja mislim da tu nema elementarne logike.

Da ne pomislis da imam nesto protiv plina, u mom BMW-u sam imao BRC koji je odlicno funkcionisao (jedino sto nisam smeo da zapalim cigaretu u kolima, fobije su cudo ). Na 211KS, uz automatski menjac, ja gotovo da nisam primecivao razliku u performansama. Ali 735 ionako nije auto za "peglanje", kao sto je to, na primer, Supra. Za porodican auto sa velikom kubikazom, plin je sasvim ok resenje.

Comment

• Uros Piperski
                              CBC Senator XXL
                              • 31.01.2005
                              • 2978
                              • Beograd

Ali stvar je u tome sto uz plin moze i ekonomija i performanse. Jasno je da ce performanse biti za nekoliko do deset procenata bolje na benzinu, ali sam spreman da dam toliko za dvostruko jeftinije gorivo.
                              Na kraju, retko koji covek moze da oseti razlike u performansama manje od 10 odsto, a tolika je otprilike razlika u snazi sa plinom.
                              BTW, sa vrhunskim performansama se ne slaze najbolje ni K&N filter

P.S. Dobrodosao na Cannon. Bilo bi lepo da posetis forum za predstavljanje i napises nesto...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

Working...
                              X