Alvirkov uporedni test

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Alvirkov uporedni test

Da li ste provalili kako uvek na testovima golfovi pobeđuju mazde ?
    Pogledajte rezultate uporednog testa u poslednjoj SAT reviji, (crko mi FUJI nemam cime da slikam), lepo oni sabraše mazdine poene 16+13+12+14 = 49 !!! I onda golf ima 2 poena više od mazde 3, kad maznu na sabiranju, možda i u Autobildu tako rade.
    Ne znam od koga su dobili Mazdu za test, da im javim kako ih je pobedio golf, u kome je motor iz 96-e godine.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
  • cybland
    CBC Veteran
    • 11.04.2009
    • 131
    • Beograd

Re: Alvirkov uporedni test

Ne treba se ljutiti na (slučajne) štamparske greške. Na kraju krajeva ipak celu tu klasu automobila zovu "Golf" klasom.

Comment

• VVLAJKO
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2008
      • 484
      • Nis
      • Audi A4, Primera p12

Obican bandit i reketas!! Moj najbolji drug je direktor Mazde u Nisu i pouzdano znam da je gore pomenuti trazio CX-7 da bi 3-ka pobedila na testu. Takodje je pre par brojeva objavio cene servisa za 100.000 km za tacno 100.000 din. vise nego sada
      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Vidan KV
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2007
        • 432
        • Kraljevo
        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Pa što se uopšte ljutite na čoveka?Napravi čovek biznis i sad prodaje jajca-ko nama brani?..i ko uopšte i veruje u te njegove testove?..meni je lično najsimpa njegova fora hvalimo/zameramo u tim testovima(ako još uvek postoji).......sećam se da je bilo predstavljane nekog automobilčine extra klase(valjda Majbah) gde je kao zamerku našao nešto oko kedera na vratima...samo je još falilo da kaže kako je to na Yugu bolje......šupčina.......

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

ma covek je jednostavno spojio novinarstvo sa reklamiranjem i to je to a aj koji veruje takvim testovima i bilo kojim osim licnim testom neka kupi automobil koji mu preporucuju, i nije za bolje...

Comment

• mrki
            CBC Senator XXL
            • 08.11.2006
            • 550
            • nis, serbia

redovno kupujem auto magazine, ali vise ne zanm koji da kupim!
            auto bild je propaganda kao na rts-u 90tih, a sat je vec lagano samo masina za uzimanje para od sponzora i reklamiranje NAVAK-a, koji je nacionalan koliko i nacionalna stedionica!

ostaju mi samo vrele gume.

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

citao sam taj test i naravno da je smejurija jer sam bio jedan od sretnika koji su imali prilike da isprobaju novu mazdu (btw ovde je uporedjivao sedan varijantu sa ostalim hecbekovima ) i one zamerke losa plastika i tako to ne stoje ali mora nesto da se napise, pa ne moze reci da je mazda prevazisla golf kad mazda ima par diler a golf par stotina ili vise.
              Samo suska srbina spasava
              a to za navak i reklamu su najjaci jer svaka recenica o bilo kom testu pocinje ovaj test je radjen na poligonu navak akademije koji btw izgleda ko poravnana sljunkara.Dok su uzimali od quatrorute testove i imalo je smisla sad kad pocnu sami lele majci
              I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

Pa svi znamo da je Golf najbolji auto ,mi sa Mazdama smo malo pristrasni, ali Alvirko bas ne voli Mazde(ili nece da se pruze prema njemu ), u svakom slucaju kad sednes u novu 3-ku vidis da je enterijer odlican, mnogo su tu unapredili, o dizajnu i motorima necu ni da pricam.

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Pošto sam ih upozorio na grešku, (i napisao još kritika za novine i group, tj familiju), evo odgovora od najmlađeg Alvirovića :
                  Postovani,

Greska u zbirovima ne postoji vec u bodovima iznad koji su sasvim slucajno ostali iskopirani iz jedne stare tabele koja nema veze sa Mazdom. Dakle, objektivni pobednik je Golf ali ne zato sto mi tako kazemo vec su o tome, kao sto mozete videti, presudili i ostali bodovi koji se odnose na performanse izmerene instrumentima, razvijenost servisne mreze i tako redom. U ukupnom zbiru od 400 bodova novinari daju 250 a ostalih 150 se dodeljuje na osnovu objektivnih brojeva na koje novinari nemaju uticaja. Pri tom, samo glasanje obavlja ukupno sest novinara razlicitih godista i zivotnih specijalnosti.

Srdacan pozdrav,

SAT Media Group

Kao, stara tabela, mazdino vozačko mesto je još lošije nego što piše u tim ocenama, , ovi iz mazde treba da ih tuže, kakvi pokvarenjaci.
                  Inače ih puno ređe kupujem nego ranije, a sad ću prestati potpuno.
                  "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                  "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

Ma sta se cudis,secam se kad je testirao novu mazdu 6 komentar mu je bio tipa:"Auto je ok ali klima se vozacevo sediste,gepek se zatvara kao na mnogo jeftininijim kolima..."
                    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

Ma sta se nerviras, mogu oni da pisu sta hoce iz aviona se vidi kakav je auto golf, a kakva nova 3-ka, jedino sta moze da se zameri Mazdi je servisna mreza, ali i to je mnogo bolje, evo uskoro se otvaraju ovlascevi servisi u jos 2 grada kod nas.
                      A kad se setim onog testa nove 6-ice, i kao sve je dobro, ne zna sta bi rekao i onda trenutak inspiracije, pridje gepeku, otvori ga, zatvori, i kaze, cujete li taj zvuk tako to ne treba da se cuje, mnogo je to suplje i zvoni, ili tako neku glupost.
                      A za CX-7, dosao na pumpu sipa gorivo i kao sve super, ali auto trosi kao ono mnogo i sta ti ja znam, pa TURBO bre, 260ks mora da trosi, ima 2 tone a ide do 100 za 8s, za druge nasvirane nikad nema to, uvek kao trosi koliko mora, ko te pita, za tu klasu je normalno.

Ma covek bas ne voli Mazde, ne znam koji mu djavo, a ovi uvoznici jos i zakupili onaj NAVAK poligon za testiranje nove 3-ke, pa bolje da smo otisli na adu

Edit: pretece me vlada sa ovim za 6-icu.

Comment

• cybland
                        CBC Veteran
                        • 11.04.2009
                        • 131
                        • Beograd

Ja sam svoje utiske o novoj Mazdi 3 već izneo u odgovarajućoj temi te po pitanju ovih testova želim samo da kažem jednu stvar: treba da uvedu kategoriju cene vozila ili odnosa cena-oprema i da ta ocena (bar za tržište Srbije) bude minimum trećina ukupne ocene. To bi u ovom testu značilo da se upoređuju vozila (približno) iste cene ili vozila isto opremljena pa u tom slučaju vozilo sa najboljim odnosom cena-oprema dobija najveću ocenu. Da pojasnim:

Testiramo ponašanje na putu vozila različitih proizvođača. Ukoliko se limitiramo cenom velike su šanse da pojedina vozila neće biti opremljena naprednim mehanizmima sigurnosti i upravljivosti kao što su DSC, ESP, TCS, ABS sa EBD i pojačavanjem sile kočenja itd. U tom slučaju ne mogu dobiti dobru ocenu u odnosu na ona vozila koja te sisteme imaju. Eto i dobre prilike da se upotrebi taj famozni NAVAK. U slučaju broj dva uzimamo u test vozila koja imaju iste napredne bezbednosne sisteme i vršimo test ali ocene modifikujemo prema tome koliko para treba platiti sve te sisteme. Tako dolazimo do realnije ocene, jer ako se vozilo proizvođača "A" za nekih 5% bolje ponaša od vozila proizvođača "B" ali je pri tome za 30% skuplje onda to treba naglasiti ali i uvesti kao korekcioni faktor ukupne ocene vozila.

Po mom mišljenju samo tako obrađeni rezultati bi imali neku vrednost za potencijalnog kupca. Jednostavno treba reći ljudima šta dobijaju/kupuju i za koje pare. Mislim da ovakav princip testiranja "pije vodu" i na drugim tržištima. Samo pogledajte neke Engleske uporedne testove. Ilustracije radi evo uporedne tabele karakteristika sa jednog od testova koje su Englezi uradili. Primetno je da je prva stavka cena vozila i to "osnovni model/test vezija" pri čemu su naravno testirana približno isto opremljena vozila.

Comment

• RedboX
                          CBC Senator XXL
                          • 28.11.2006
                          • 1537
                          • Novi Beograd

... jos kad bi ovo sto mi predlazemo citali SAT-aganlije i ostali auto magazinasi gde bi nam bio kraj
                          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• srh
                            CBC Član
                            • 31.05.2009
                            • 94
                            • beograd

meni samo nije jasno ko je tog alvirka proglasi za takvog strucnjaka za automobilizam i koje on to poseduje diplome i reference da presudjuje koji je auto bolji a koji losiji! obican novinar i bandit,pa i ptice na grani znaju da uzima kintu za te njegove testove.on moze da kaze samo svoje licno misljenje a sa tim njegovim ocenama moze da obrise du..!
                            pa neka pogleda neku emisiju topgera pa da vidi kako ljudi na komican zabavan ali i profi nacin rade posao, ljudi hvale japance na sav glas,posebno subaru,hondu ali i mazdu ! a ne njegove komunisticke emisije u kojima se pravi da sve zna ,ko da je kuran procito!

Comment

• srdjanissan
                              CBC Senator XXL
                              • 20.11.2008
                              • 720
                              • beograd

Jes da topgear je zabavan i komican,ali ne bih baš ni po njihovom testu kupio automobil.A avrilko je pokretna reklama ko na pinku i b92,gledas od sat vremena 45min reklame i 15min nesto vezano za njih
                              kad koči,cepa gume i prevrće se!
                              papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

Working...
                              X