Alvirkov uporedni test

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kamango
    CBC Senator
    • 31.05.2009
    • 205
    • KS-BG

Re: Alvirkov uporedni test

Originally posted by MirkoDamnjanovic

Pa sto kukas na tvog koji je 200k?

Mozda je najstarija al je i najlosija
    Ne kuka niko, nego to su vec stara kola.

Das mi neki argument i ja ti poverujem da su i najlosija .

http://www.google.com/#hl=en&ei=bDheSsT ... xYPMM6r3XA

PRostudiraj malo ovo....

Comment

• MirkoDamnjanovic
      CBC Senator
      • 26.09.2008
      • 291
      • Srbija
      • Cetvorotockas

Car-e potpuno si promasio pricu.

MirkoDamnjanovic bi bio srecan kada bi npr. Honda JAZZ bila u Srbiji sa cenom isto kao i npr. u Australiji a to je 14 000 evra : 8 000 evra.
      E onda niko ne bi mogao da raspravlja o poredjenju kvalieta i ponude izmedju Honda JAZZ i Dacia Logan. Da ne sirim paletu ponude po cenovnim rangovima jer je bilo sta drugo mnooogo skuplje. O tome pricam ( kartica je ostecena )

A recimo nova Honda Accord kosta 18 000 bez pdv-a . Najlosiji model je 2.0 vtec sa 155ks. Samo kupac uplasen od Japanaca nece dati za Accorda tu kolicinu novca nego ce kupiti Citroena C4 i jako ce se usreciti. Ili ne daj boze da da za Skodu Octavia. Udobnost performasne, odrzavanje, cene delova ne mogu da se porede. Na celu pricu za Hondu ces doboti delove iz Japana a za Skodu ... to ni prodavac ne zna.

Ja sad razmisljam o kupovini automobila do 8000 evra i imam da biram izmedju Accorda 2002 2.0 vtec 147ks i megana 1.6 112ks. Ne da nemam dilemu a ne daj boze da pitam Alvirovice ( preporucili bi mi da te pare stavim na Skodu Fabiju )

A j*** mi se za Astona i Ferarri. Oni su bili pomenuti u kontekstu objasnjenja logike kojom idu u TG. Alviroviceva logika je u cistoj finansijskoj koristi.

Comment

• Bane R
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2006
        • 1769
        • Beograd

Originally posted by burazDalton
        Uglavnom, u jednu ruku, sami smo si krivi sto proizvodjaci sve vise nam pocinju prodavati bofl robu, jer zasto jednu stvar imati 15-20 godina, kad mozes fino u lijepa nova kola sjesti 2 puta u toliko, ili vise.. Zato vise i nisu auti toliko kvalitetni, a u drugu ruku, profit je ono sto pokrece taj truli kapitalisticki svijet, postajemo robovi rada, ali i robovi uzivanja - pod tim mislim uzivanje u vlastitom prijevoznom sredstvu.
        Bravo. Lepo si rekao.

Comment

• MirkoDamnjanovic
          CBC Senator
          • 26.09.2008
          • 291
          • Srbija
          • Cetvorotockas

Aj da otvorimo podsekciju PAMETOVANJE/NAPUSAVANJE pa da tamo krenemo sa "razmenom misljenja".

Super je kad neko ima svoj stav i misljenje ali kad po svaku cenu krene da prica drugima dok i oni ne pocnu isto da misle je bezveze.

Comment

• srh
            CBC Član
            • 31.05.2009
            • 94
            • beograd

care,pre nego sto se pocne sa komentarisanjem neke teme treba prvo da se procita ime te teme,pa onda se procita o cemu se tu govori tj. pise pa tek onda se komentarise.
            ti si izgleda sve to preskocio i potpuno promasio ali evo pojasnicu ti.
            ovde niko pa ni ja ne osporava izbor automobila koje testira emisija sat,niti su ti automobili (logan,fiat...)predmet ove teme,vec se komentarise kvalitet i objektivnost sat emisije i njihovih testova .
            top gear je pomenuta samo u kontekstu kvaliteta i objektivnosti predstavljana automobila,ali pre svega i nepristrasnosti
            ,cega nema kod alvirovica, a ne zbog izbora marki automobila koji se pojavljuju u toj emisiji.
            e sad bane tvrdi da je i tg pristrasan ja kazem da nije,i oko toga mi malo polemisemo.
            kad se uvoznici japanskih automobila budu otvorili pa porodici alvirovic poklone nekoliko automobilcica od par desetina hiljada evra na besplatno uzivanje ,kao sto to neki rade,jer emisija ide na rts_u ,verovatno ce im i bodovi na testovima skociti, do tada cemo se klanjati renou i golfu posto je to sam vrh u automobilizmu, i nema dalje!
            znaci care citati,citati i samo citati.

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Dobar novinar može da bude pristrasan i da napiše kvalitetan i informativan tekst/test.

Zapravo, ovde pričamo o subjektivnosti. TG opisi automobila su maksimalno subjektivni i, primera radi, sviđa im se Focus i njega hvale, ali to ne znači da ja tu ne dobijam informacije o Astri sa kojom se obično sprdaju (ovu poslednju su poštedeli, ali primera radi)...

I ja sam se dugo vremena bavim nekim sličnim poslom i potpuno mi je jasno zašto se u TG opsis automobila rade iz prvog lica sa prilično subjektivnom notom - zato što su takvi tekstovi/testovi prosto zanimljiviji i kvalitetniji. Zaista, pristrasnost, subjektivnost, pa i navijanje ne znači da vi u opisu ne možete da dobijete one informacije koje su vam potrebne.

Čini mi se da je problem sam čitalac, odnosno onaj čitalac koji čeka zaključak i presudu nekog opisa. Ja nikad ne slušam ničiju presudu i zaključak... Prosto pokupim informacije koje mi autor nudi kroz opis i onda ja obradim te informacije sam sa sobom i donesem zaključak za sebe.

PS. Zar Toyota, recimo, nije upletena nešto sa Alvirovićima u NAVAKu?

Comment

• cybland
                CBC Veteran
                • 11.04.2009
                • 131
                • Beograd

Slažem se da dobar novinar može da bude pristrasan i da napiše kvalitetan tekst, ali samo onda kada se trudi da svoju pristrasnost drži pod kontrolom. Dobar novinar uvek teži objektivnosti, čak i kada je koncept emisije/članka subjektivno iznošenje zapažanja, što je najčešći slučaj kod testova motornih vozila. Znači, ako ti se vozilo ne dopada slobodno iznesi sve njegove mane ali se potrudi da ustanoviš i "vrline" kojih sigurno ima. Vozilo bez dobrih strana ne bi imalo nikakvu prodaju te je prosto nemoguće zamisliti tako nešto da bilo koji proizvođač izbaci na tržište. Ilustracije radi pogledajte Top Gear testove "Jugo 45, Škode 105S, FSO125 i Lada Riva" i "Jugo Florida (Sana)". Ili možda malo noviji Top Gear test Renoa "Clio Sport 2.0 16V 182KS". Kao što se može videti iz ovog testa, napljuvaše jadnog Klia najcrnje ali ipak su mu našli dosta pozitivnih strana. Nije posao novinara da razmišlja u pravcu da će dovoljno inteligentan čitalac/gledalac moći da pronađe informacije "između redova", već da svoje "prezentacije" približi najširem krugu korisnika. To je naročito važno kod "komercijalnih" časopisa/emisija. Ukoliko novinar nije u stanju da "drži" svoju objektivnost pod kontrolom, onda je bolje da se ne upušta u tkz. uporedne testove, jer je osnovni preduslov za dobro odrađen uporedni test upravo vrlo visoka objektivnost onog koji test vrši.

Comment

• srh
                  CBC Član
                  • 31.05.2009
                  • 94
                  • beograd

mislim da su na kaju krajeva gledaoci ti koji presudjuju sta je dobro a sta ne, ja jednostavno ne poznajem mnogo ljudi kojima se svidja emisija o kojoj se ovde govori. ali dobro mozda se ja ne krecem u tim krugovima,kao sto ne znam gotovo nikog ko gleda grand pa je ono naj gledanija emisija kod nas.
                  a sto se tice tojote na njih sam skroz zaboravio,pa da oni su odavno sa alvirkom u kombinacijama,secam se da kad je pre par godina izasla korola , jedno godinu dana a mozda i vise sam ih sretao po gradu sa nalepnicama sat emisije i od tada stalno su kod njega tojote u emisiji,ako ih ne predstavlja onda su bar parkirane u pozadini dok on nesto trabunja.
                  i sad ih je i u tu navak pricu sigurno on namestio,ma alvirko je cudo.

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

Evo i tog testa, ispadne da je auto i brzi i jeftiniji, i ima najjeftinije servise od svih sa testa, ali je jedini sedan od svih testiranih pa je dobio malo bodova za upotrebljivost prtljaznika i unutrasnjeg prostora, zato sto je hatch je po tome mnogo prakticniji i sve u svemu

Comment

• cybland
                      CBC Veteran
                      • 11.04.2009
                      • 131
                      • Beograd

Intresantno je i da je Reno Megan dobio punih 20 bodova na ime cene osnovnog modela iako nisu osnovni modeli testirani. Tacnije, podatak da se cene ovih vozila kreću OD neke cene je jedan od naj beskorisnijih naznačenih ako se uzme u obzir nivo opremljenosti tih osnovnih modela kod prikazanih proizvođača. Što bi se reklo "porede babe i žabe".

Comment

• nacionale
                        CBC Početnik
                        • 12.04.2011
                        • 1
                        • Beograd

Slucajno sam naleteo na ovu temu, i pogledam Alvirkov uporedni test kad vidim covek je 'ladno lose sabrao poene za mazdu 3 u prvom delu gde ocenjuje vozacevo mesto, jer je zbir 55 a ne 49. Ostalo je sve dobro sabrao, ali u konacnom zbiru je mazda "ostecena" za tih 6 poena, cime izbija na prvo mesto jer joj je onda ukupan zbir 325!

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Otprilike kao da si rekao jeste indijanci su bili u pravu samo ih malo nema, mislim pre sto godina test...
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                          X