e koliko ja vidim ovo ovde polako prelazi u rapsravu tipa "dobar auto-sranje auto" pa bih vas zamolio da skinete nogu sa gasa...
i svi ste debelo otisli sa teme ...
kako moze da X6 izgubi identitet kada je to prvi model u svojoj seriji?opet se ovde gadjate nekim frazama..a primera po meni ima dosta:
los primer:Mazda RX7 postala RX8...iako Mazda nikada nije rekla da je Rx8 naslednik RX7-ce ipak jeste..a da li je dostojan naslednik?NIJE...
dobar primer:
Jaguar S Type-XF..kvantni skok na polju tehnike,dizajna,kvaliteta,imidza..
i da dodam da je XF opasno dobar auto,ne pamtim da sam se toliko odusevio nekom autu u skorije vreme koliko je uspesno spojio kvalitet i dizajn enterijera.
eto ta dva modela mi trenutno padaju na pamet a rekoh ima primera koliko oces
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
Zamolicu pojedince da pripaze na rečnik da ne bi temu čitali sa tribina.
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
da razjasnimo neke stvari posto mnogi porede babe i zabe tipa bmw vs. lexus (bog i sesirdzija).
a????
dal si ozbiljan il nas poprckujes???
lexus je itekako u rangu sa Mercedesom i BMW-om
a da se vratimo na temu
mnogo se otislo u plastiku, elektroniku, ususkavanje vozaca (sto je sa jedne strane i dobro), komercijalizaciju, monohromatizam....
sa te strane automobili jesu izgubili svoj identitet
ranije je bilo mnogo manje zajednickih platformi, svako je furao svoju pricu, svoje sisteme, svoj razvoj motora, vesanja....
sportisti su bili siroviji i brutalniji, terenac je bio terenac....
jedan primer koji mi dobro oslikava trenutno stanje autoindustrije je nova Fiat Croma
sta je to?
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
alo japanac, ja sam mislio da si ti ozbiljan momak...
pre mozda mesec dana dam se vozio u jednom lexu... nista bolji unutra a ni spolja nije nego taj tvoj krndelj a da zlo bude vece makina und getribe gecrkt na 60000 milja, vozac istog zena...
stoga, zna se ko kosi a ko vodu nosi. lex mozda moze da lici na nekog od vodece trojke a da bude isti, tesko...
El preso istih 60k ko tvoj bmw kad si ga uzeo sa 160k? malo je glupo blatiti brend kakav je LEXUS na osnovu jenog primera...
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
koliko se ja razumem u kola svi su isti spolja i unutra (mislim na odredjeni model), jel tako... malo ti je glupo poredjenje auto 97.god i 2005god. jel tako... uostalom, sta se bre ja zamlacujem sa vama. neozbiljni ste i sto bi boki-drift reko morate jos mnooogo pasulja da jedete... ti moj auto nisi vido ni iz daleka a znas koliko je preso i kako je preso... mnogo bre citate novine i gledate televiziju. slusajte malo radio
ko se ljuti...... ne budi mu drug
zezam se
na moju veliku zalost, nisam imao prilike da se vozim u nekom Lexusu, ali se svuda o njemu prica kao o premium brendu
a i ti nisi sedeo u mom krndelju da mozes da pricas da li lexus ima isti ili bolji filing kada sednes u njega
izgledom im je enterijer realno prelep
a i sto se spoljasnosti tice, to ces da izvines, jer aktuelni lexus modeli izgledaju vrhunski, a ti mozes biti subjektivan koliko hoces i pricati to sto pricas
u ovom slucaju uopste ja nisam subjektivan jer je lexus toboze japanska marka
stavise, nisam ljubitelj toyote i lexusu tu ne dajem ni milimetar prednosti zbog domaceg terena, samo objektivno posmatram trenutno stanje na trzistu i navijam da se razbiju ustaljeni stereotipi
a to sto je crkao na 60k je mozda slucaj, svi dobro znamo gde je toyota na rang listi kvaliteta
ali ajde da se manemo ove rasprave, nije tema teme, niti imam nameru da se raspravljam oko ovoga, jer ne vodi nigde
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
...da je Lada počela da pravi npr. ovaj model koji je pokazala pre 2 godine, da li bi to značilo da je čuvena Lada izgubila identitet, jer je počela da pravi :
@sky: daleko od toga da se ljutim, ti si moj drugar samo se cudim sto tako pricas. sto se kvaliteta i dizajna kokpita tice. japanci treba jos da treniraju...
nisam vozio tvoj auto ali neka fala. pored snage ja od automobila ocekujem jos nesto malo vise... a ti dobro znas sta to nemac ima a ostali nemaju...
mislim da je ovo presudno. ne kazem da bilo ko treba da ima isto misljenje kao ja ili ti , glupo bi bilo. samo trazim razuman argument za ono o cemu se prica. ti si postavio temu koja je po meni licno nebuloza, ne mora da znaci da sam u pravu ali to je samo moje misljenje i ja cu da se potrudim da svoje misljenje potkrepim. to sto sam malo isprozivao skaya, to je druga stvar a on zna i zasto . ako nista drugo poznajemo se licno and personalno
ili sta ja tebi da kazem posle ovoga
Oni su uvek pravili automobile za masu, dobre masine za malo para. Nastavili su tradiciju i sa novim modelima
o cemu mi ovde pricamo, o automobilima ili ... ???
Comment