Tehnicki 2x godisnje za kola starija od 15 god.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • renoar
    CBC Član
    • 26.01.2008
    • 71
    • Nis

Tehnicki 2x godisnje za kola starija od 15 god.

Sad sam video na dnevniku da od Decembra ovo vazi. I jos ce poskupeti tehnicki . A tehnicki pregledi ce morati da imaju ulaganja od 100.000 do 150.000 evra u novu opremu koja ima video nadzor i treba da bude povezana sa informatickim sistemom MUP-a . Ocekuju se zatvaranja velikog broja teh. pregleda a mali broj koji ostane radice u tri smene i na zakazivanje !!!
    S obzirom da se informaticki sistem MUP-a "pokazao" na delu oko izdavanja licnih karti i pasosa ceka nas jos haosa.
    A i kontrola izduvnih gasova ce biti u prioritetu . U daljem toku reportaze neki tip kaze da ni nova vozila sa ovim nasim benzinom ne mogu proci takav pregled !?!?
    Sta reci na sve ovo ???
    Ako ne podjes ne mozes ni stici
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: Tehnicki 2x godisnje za kola starija od 15 god.

Jasan mi je tehnicki na 6 mes. , al mi nije jasna kontrola izd.gasova kod vozila na LPG sa atestom ...
    Takodje mi nije jasno kako ce da tretiraju sva vozila kojima je katalizator skinut, a po difoltu treba da ga imaju. A takvih je mnogo...
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• nagata
      CBC Član
      • 26.12.2004
      • 74
      • Brace Jerkovic,Beograd

Gledao sam istu reportazu i nisam usima verovao sta pricaju. Jednostavnije bi bilo da zabrane sva vozila, nego ovo mucenje. To sto su oni zamislili ni u Svajcarskoj nema, a hoce u Srbiji da sprovedu u delo. Prvi sam za to da se krsevi sklone sa ulice (i sma vozim jedan, ali bih ga prvi srolao u Dunav), ali onda neka puste slobodniji uvoz, bolje uslove kreditiranja i sl. Najlakse je reci da od sutra nesto ne moze, a niko da kaze a kako moze. Nisu normalni ako misle da preko noci mogu od Srbije da naprave evropskog kandidata br.1. Blago onom ko rano poludi, ceo mu zivot u veselju prodje!

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Nije losa ideja zbog iskljucenja krseva sa puteva kojih ruku na srce stvarno ima ali kao i uvek najverovatnije je na prvom mestu zavlacenje ruke u dzep naroda i punjenje drzavne kase koja treba da finansira svakojake perverzije "postenih" kauboja koji jasu taj isti narod!

Znas kako, do skora su pricali kako je glavni uzrok saobracajki starost voznog parka, sada to vise niko ne pominje. Sada im je glavni razlog prekoracenje brzine, guzve na putevima, koriscenje mobilnog u toku voznje i sl. O starosti voznog parka niko i ne prica vise. Nemaju oni pojma sta hoce, mada je sigurno samo jedno, HOCE SAMO DA NA SVE MOGUCE NACINE IZVUKU STO VISE KESA OD OVOG NAPACENOG NARODA. Mayku im lopovsku!
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• zlocesti
          CBC Veteran
          • 24.06.2008
          • 116
          • Beograd

bas tako ...

a i ako je neko gledao reportazu ...

auto je imao malko trule rubove . znaci nista preterano i u motonom prostoru se pojavilo malo korozije .. i navodno to im je bio izgovor da takav ato nece moci preci texnicki

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Isto tako su kukali i Hrvati pa sad imaju eko test i sve ostalo, produžili rok na nekoliko meseci pa još na nekoliko i eto ti ga sad... Govorim već par godina da će ovo biti pre nego što se nadamo
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Blackeyed
              CBC Senator XXL
              • 06.07.2005
              • 402
              • Novi Sad

Idu izbori (polako i sigurno), ne verujem da ce se usuduti pored ovakve ekonomske situacije za ovako nepopularan potez, i ovako su ljudi revoltirani samo im ovo fali... Ne verujem da ce ovo ovako brzo sprovesti, mozda za 3-4 godine.
              "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• luci
                CBC Senator XXL
                • 13.03.2006
                • 1103
                • odzaci

pa nas zakonodavac je izgleda ubedjen da svi u zemlji voze krseva jer im je to lepo, a ne zato sto nemaju para da kupe bilo kakav auto... nije resenje omoguciti uvoz starijih kola, to nista nece resiti ljudi ce samo uvesti nemacke krseva, prvo treba poraditi na standardu ljudi, a tek onda uvesti ovakve mere.. nije to nista nenormalno u svajcarskoj, ali u srbiji je debilno mo kraja, a posebna prica je sto cu ja na tehnicki morati u NS, jer ce svi tehnicki meni u blizini biti ugaseni, sto ce opet poslati ljude na ulicu, ovo je totalni kretenizam, nema toliko veze sa punjenjem dzepova koliko sa dodvoravanjem evropi, i to onako na vrat na nos sto bi rekao nas narod...

Comment

• Lanee
                  CBC Senator XXL
                  • 30.11.2006
                  • 488
                  • Beograd

pa ja sam ovo razumeo vishe nego pouchno,

kupi sad krsha, uvezi ga iz shvice,

ugradi mu plin, dobro ga operi, vozi se 6 meseci...

i naravno zaradi jer si uvezao trulog golf-2 gtd koji kod nas vredi
                  i do 5000 eura hha

2 takve ture i bog da me vidi...

shalu na stranu iskreno NO COMMENT to znaci da ce vlasnici npr. audija a6 iz 97 za 3 godine morati 2 puta na tehnicki !!!
                  pa onda kec iz 2021 mora odma da se zalivadi u dunav
                  Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                  To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

pa ti nemoj kupiti audija iz 97-e godine
                    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Alekre
                      CBC Senator XXL
                      • 12.09.2005
                      • 780
                      • Smederevo

Kakav je to debilizam. Prvo sto vozim auto koji je stariji od mene, nemam za novo i sta da radim, ne bunim se. EEEEE ONDA NEKI GLAVONJA donese zakon da me deru ko vola zato STO NEMAM, da ne mogu ni to da vozim, ma mars bre u onu stvar
                      Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Blackeyed
                        CBC Senator XXL
                        • 06.07.2005
                        • 402
                        • Novi Sad

Burn,Holywood, Burn....
                        "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• DraxNS
                          CBC Senator XXL
                          • 24.10.2006
                          • 520
                          • Bačka Palanka
                          • Peugeot 307 SW

Da ne bude da teram kontru... ali koliko (trenutno) kosta sam tehnicki pregled? Koliko se secam nije vise od 2000 dinara (mada mi se cini da je i manje, upola manje). Ako je dodatnih 1000-2000 dinara tolika prepreka za nekog da vozi auto..... onda me izvinite ali taj i ne treba da vozi.

Auto je definitvno clan porodice, sa svojim potrebama... i ako neko ne moze da ga izdrzava... ne treba ni da ga ima... Jeste to velika zrtva, ali valjda se ljudi o tome na vreme preracunaju. Ako se nema para za kola... a trebaju za po gradu... molim lepo uzmite moped. Evo u Tempu ima kineski motor Keway (ili tako nesto) znaci motor ne moped (bar ne lici na moped) za ~1500 eur... koji sad realno moze da se vozi kod nas od marta do novembra... sto je 8 meseci.... Jeftino odrzavanje, mala registracija, mala potrosnja... itd... a preko zime GSP ili taxi....

Sve u svemu, ako je samo pitanje jos jednog tehnickog pregleda.... cela ova prica nije vredna dreke i mogu samo da je pozdravim.... da vise ne vidim na putu auta koja od sramote ne bi ni na otpad oterao....

Comment

• zlocesti
                            CBC Veteran
                            • 24.06.2008
                            • 116
                            • Beograd

nije u pitanju da li je pregled 2 ili 4 000 dinara ..
                            nego sto 90 posto automobila nece preci pregled

Comment

• renoar
                              CBC Član
                              • 26.01.2008
                              • 71
                              • Nis

Najavljena je cena izmedju 4000 i 5000 din za teh. pregled ali nije fora u tome , mada to ispada extra cifra za drzavu. Problem je sto ovi janicari samo namete umeju da izmisle a nesto pametno da podjemo malo napred i izvucemo se iz bede tesko da mogu da odrade.
                              Znamo da je benzin kod nas sumnjivog kvaliteta a treba da na kraju sa takvim benzinom mi vozaci placamo ako na teh. pregledu nisu dobri rezultati izduvnih gasova.Neka garantuju dobar benzin makar . Ma mnogo toga ima ali i vi to vec znate
                              Ako ne podjes ne mozes ni stici

Comment

Working...
                              X