Tehnicki 2x godisnje za kola starija od 15 god.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Tehnicki 2x godisnje za kola starija od 15 god.

NIko ne spori pozitivne strane i da to treba cesce da se kontorlise,neka bude na mesec dana,ali vecina spori da te prave ludim i jašu,pazi video nadzor,sta ce on da nadzire kako je ovaj u kanalu proverio sve,oce nositi kameru za sobom i snimati svaki deo koji proverava?Ajte,molim vas.
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Lanee
      CBC Senator XXL
      • 30.11.2006
      • 488
      • Beograd

iskreno po meni ce sam psiholoshki efekat da je tamo kamera u panduraciji ida je to lagano kljuch u bravu i kazna za tehnicki servis koji falshira, dovoljno da ce taj tehnicki pregled raditi svoj posao kako pishe, ok i ne moraju da provere sve sitnice, ali cik nek ga pusti da ne dodje i ne pojavi se, cik nek mu pomaze rukom na kocionom testu (meni se desilo).

Ja sam prvi koji voli komociju i ja nisam ishao na tehnicki zadnje 4 godine, dam papire u agenciju, registruje mi auto, za 500 kinti mi cak oni overe sve u sup-u,
      ok ta vozila nikad nisu prelazila 10 godina starosti, ali imalo je momenata kad sam kochio kao jugisha i gore jer sam cekao delove i bilo mi je frka da stanem u pojedinim situacijama, ali sam opet vozio taj auto, bash kao shto je skyline opisao sporije i opreznije, ali definitnvo sam bio hazard na putu... bem ti brembo kad mora da se ceka onoliko...
      Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
      To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• kuntalo
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2007
        • 342
        • Predgradje

Originally posted by 206
        Originally posted by skyline
        Da li je moralo da bude 2x skuplje pored sto je 2x cesce ne znam, i na kraju je NEBITNO za celu pricu, jer nekome bi bilo skupo i da je 100 dinara zato sto mora da se odradi kad mu neko naredi, a ne kad on misli da treba, a to je nikad.
        VEOMA je bitno, kao što se može videti iz odgovora članova. Niko se ovde, kao što se može videti, ukoliko se želi videti nešto drugo sem neslaganja sa sopstvenim stavovima, ne žali na period obaveznih tehničkih pregleda, već jedino i isključivo na naplatu, i to višestruku u odnosu na dosadašnji godišnji.
        Save the Panda!

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

ok, to ste u pravu
          mene to ne kaci, i ne cvikam od toga, jer znam da sam uvek tehnicki ispravan i kad me zaustavlja saobracajac, a da nisam napravio prekrsaj, moze da me povuce za onu stvar jer nema sta da mi nadje, sem da eventualno proveri da li sam pio, ali smatram da je novi cenovnik skidanje skalpa i to je to GLAVNA stvar kojoj se protivim

cesci pregledi - fin predlog, ali po povoljnijm cenama
          rigorozni pregledi - OBAVEZNO

ne treba nam novi ZOBS, jer je i ovaj sasvim delotvoran, samo kad bi se primenjivao
          ne treba nam novi pravilnik, vec samo jaca kontrola i velike sankcije tehnickim pregledima za pustanje u saobracaj neispravnog vozila

ovo sto nam uvaljuju su samo mehanizmi za uzimanje para, isto kao i skorasnja registracija stranaca i debilno visoke takse za "luksuzna" vozila
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• skyline
            CBC Senator XXL
            • 31.07.2007
            • 3149
            • Cacak

kada nadju tehnicki neispravan auto, na vanrednom tehnickom, uvek na**** vozac i slazem se da treba
            ali niko ne istrazi gde je tom autu radjen tehnicki, na osnovu kog je dobio produzetak registracije
            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Zloca
              CBC Senator XXL
              • 21.12.2005
              • 510
              • Novi Sad
              • Astra bertone turbo

Mene interesuje jedna druga stvar posto o ispravnosti vozila je glupo diskutovati, voleo bih da mi neko pojasni ovu stavku: modifikacija automobila.
              Dakle, poznato je da svi mi manje-vise prckamo po kolima, dodajemo, oduzimamo, kako ce neko vozilo proci tehnicki ako npr ima:
              - sire felne od fabrickih
              - zatamnjena stakla (bez atesta)
              - dodatne spojlere, prosirene rubove, sajtne i sl., znaci tako fabrika nije propisala
              - xenon farove, maglajke ako fabricko vozilo nema ove opcije
              - pa mozda i K&N filtere i slicne budzevine, duple lonce, izbacene srednje lonce auspuha
              - modifikacije enterijera, sedista, npr. nema fabricki pojas i slicno
              i da ne nabrajam dalje, shvatili ste poentu.

Cisto da uzmem za primer 206-cin M3 aero, posto ga svi znamo: da li to znaci da ce 206 morati da atestira svaku modifikaciju u odnosu na fabricki E30 M3 da bi prosao tehnicki? SVAKU modifikaciju?
              MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Originally posted by srdjanissan
                NIko ne spori pozitivne strane i da to treba cesce da se kontorlise,neka bude na mesec dana,ali vecina spori da te prave ludim i jašu,pazi video nadzor,sta ce on da nadzire kako je ovaj u kanalu proverio sve,oce nositi kameru za sobom i snimati svaki deo koji proverava?Ajte,molim vas.
                Mislili tako "'ajte molim vas, ma gde ce oni kamerama sve to da vide..." i po Federaciji, pa situacija u praksi ipak ispade mnogo drugacija. Od divljeg zapada sa tehnickim pregleda je maltene preko noci SVE dovedeno u savrseno stanje i nikome na pamet ne pada da nesto ne uradi kako treba, posto nema pojma da li neko gleda ili ne - a ako slucajno gleda, ode bato licenca i kljuc u bravu objekta od par stotina hiljada EUR, pa ti muljaj za sitne pare...Tebi mozda zvuci smesno, ali veruj mi da ce imati itekakvog efekta. Nece nositi kameru sa sobom, jedna IP kamera unutar tehnickog je sasvim dovoljna da vidi SVE sto se radi unutra.

Mislili tako i za fiskalne kase, "ma ko ce to da kontrolise, ma haj'te molim vas..." pa nesto ne vidim da se preterano veliki broj ljudi po prodavnicama usudjuje da izdaje robu bez fiskalnog. Sto bi za iznos PDV-a koji ne otkuca rizikovali ne kaznu nego kaznetinu, ne znam koliko je sad iznos po ucinjenom prekrsaju.

M3 nece morati da atestira svaku modifikaciju jer nijedan Zakon ni Pravilnik to ne zahteva, ni stari ni novi. Za "dodatnu opremu" tipa sirih felni i ostalih modifikacija - imas ZOBS, pa citaj sta u njemu pise. Opet, nigde u Zakonu, ZOBS-u ili bilo kom drugom ne pise nista oko sirih felni, dodatnih spojlera, xenona, zatamnjenih stakala, itd. Tehnicki proverava ono sto je i do sada proveravao, a sumnjam da je iko ikoga do sada zezao za sire felne i slicno, pa nece ni od sada, sve dok Zakonom precizno ne regulisu takve stvari. A sumnjam da ce se iko time baviti na taj nacin kao sto je recimo u Nemackoj reseno, pa da SVE sto je na autu mora imati TuV i upisano u saobracajnu.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• skyline
                  CBC Senator XXL
                  • 31.07.2007
                  • 3149
                  • Cacak

206 jos 5 postova i cetiri sedmice

apsolutno podrzavam inicijativu da se uvede red u kontrolu tehnicke ispravnosti, ali ipak nije u redu da se, realno siromasnom, narodu guli koza sa ledja pod parolom "zabezbednije puteve"

licno sam veoma skeptican da ce se ista bitnije poboljsati stanje na putevima, sto se tice bezbednosti saobracaja, sa ovim pravilnikom i novim ZOBS-om
                  ali ce zato drzavna kasa biti ohoho punija
                  a i neka bude punija, ako ce se to odraziti kasnije na kvalitet puteva, a nece, na zalost

Comment

• Shazalakazoo
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2007
                    • 545
                    • Beograd

@Gavra
                    Hoces da kazes da za 1500e ladno moze da se kupi auto mladji od 15 god a je pri tom dovoljno dobar da prodje tehnicki? Mozda moze ali jako tesko, nikako da je to uvek moguce...
                    Ma treba kontrola ali je problem sto ce da deru za cenu tehnickog... I nemoj sad da neko kaze ako ti je problem 70e godisnje onda ne treba da vozis auto. Mozda 70e nije problem ali na mnogo mesta se pojavljuje nekih nekih 70e troska...

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

Do skoro je bio pusten uvoz.....preko 150auta marke Renault tipaTwingo koji je uvezen iz Slovenije su prosli tehnicki u Parking Servisu.

Srednja cena sa svim dazbinama je bila 1700e za 2000-2002godiste.
                      Ovo je realno stanje,Punto,panda,Clio i ostala RADNA kola se mogu naci za te pare,ona smekerska sa klimom ,limuzine za putovanja,karavani i ostali su srazmerno skuplji.

Ali poenta je da svako za cenu 2 dobra televizora moze da vozi ISPRAVAN auto.......

Oko cene najbolje sa vlasnikom nekog tehnickog,on ce vam reci koliko zaposlenih mora da ima (najmanje 12) koliko kostaju atesti za valjke,gas analizator i sve ostalo sto poseduju.A sad kad im uvedu i SKOLOVANE ljude da rade tehnicki,znaci inzenjer a ne priuceni sestric jako malo ce njima ostati kao profit(ako im ostane)

Cena koja god da je velika je kada MORA da se plati....a sve cesce ce morati svasta novo da se placa,svi koji su ugradili gas ce sada morati da plate atest ,svi koji su truli ce morati da zamene sajtne i ofarbaju,svi koji imaju pleksiglas na stopaljci ce morati da je zamene,svi koji imaju zicu mesto sare ce morati da kupe nove gume itd....
                      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Zloca
                        CBC Senator XXL
                        • 21.12.2005
                        • 510
                        • Novi Sad
                        • Astra bertone turbo

@206
                        Pa to mene najvise brine. Tehnicki kao tehnicki mi nije bitan, isproveravam auto pre tehnickog, za svaki slucaj, i mirne glave odem na tehnicki. Inace uvek odem na tehnicki jer volim da znam u kakvom je stanju auto. Zadnji put mi nasli da mi zadnji desni tocak stalno po malo koci, po*ebala se gumica na klestima i usla prljavstina pa ne vraca dobro. To npr. nisam primetio sam. I onda mi se brze trose plocice i teorijski vise trosim goriva (u praksi ne koci to bas nesto narocito). Mene brine da me na novom (posto na starom nisu) ne zezaju zbog npr. felni koje su 8.5J, pa su zato i rubovi prosireni. Treba da stavim fabricku dimenziju, na sta ce to da lici, kao kad vozim zimske gume, mnogo ruzno. Pa zatamnjeni stopovi, pa nemam katalizator, a imam jedan srednji lonac, a fabricki ima tri, itd. Ako bi me zbog takvih stvari vratili, morao bih da uzmem kredit na jedno 1000eur da sve vratim u normalu.
                        A ako cisto gledaju tehnicku ispravnost vozila, mogu da me zovu i na 4 meseca, jer uvek cu da prodjem. Ali da ne nabijaju cenu jer postoje mnogo meni potrebnijih stvari za koje bih dao pare.
                        MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• macaneli
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2008
                          • 327
                          • sremska mitrovica - Genova
                          • S-max

za sve te sitnice ces raditi homologaciju i bices miran ,naravno opet ces platiti
                          ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• banebg81
                            CBC Veteran
                            • 26.06.2008
                            • 195
                            • Beograd

Da, moraće da se radi homologacija i atest !!! U praksi će to izgledati samo novčano, ništa posebno ne mogu da ti kažu.
                            Jedno sam sa jednom devojkom iz slovenije nešto pisao vezano za auto, i ona vozi PUG 206 sa 1.1 motorom (naravno kupljenim na kredit ) i kaže, ne sme da stavi ŠIRE GUME na auto jer je proizvođač propisao za taj model auta tu dimenziju gume !?!?!?!
                            Tako da, dobro došli u EU
                            Ima to smisla, jer kad neko stavi na yugo gume 185 ili tako neke, vrlo lako se odlepi od zemlje kada je kiša, pa barica ... pa na krov ... ali, ako vozim yugo sa 165 gumama, je taj problem relativno i ne bi trebalo da imam a opet moram na atest, homologaciju .... pa opet u krug, 2 x godišnje ...

pozdrav

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 793
                              • Subotica
                              • Yugo 1.1 EFI

ja pisao vec ali da ponovim... Mene su slali na vanredni tehnicki jer imam presiroke gume... Na tehnickom mi negoduju sto umesto 240mm imam 257mm ventilirajuce diskove... A smaraju me stalno kako imam digitalnu tablu od drugog auta umesto analogne fabricke... A ako krene rigoroznije da se gleda mogu samo vise da vas drkaju...

Neko napisao a ja se sa tim totalno slozio... Zasto nisu poceli redovno da primenjuju stari zakon uz neke izmene nego filozofiraju i donose neke zakone koje jedva mogu da sprovedu...

Inace, kako sam saznao, cena ce biti 2x 4000din za godinu dana za automobile starije od 15 godina... Pa ce vam umesto nekih 10e do sad, izbiti iz dzepa oko 100e...

Nece se Yugo odlepiti od zemlje jer ti imas presiroke gume... Samo treba kupiti nove gume a ne voziti sa 1mm sarom 10 godina stare gume...
                              Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• banebg81
                                CBC Veteran
                                • 26.06.2008
                                • 195
                                • Beograd

Originally posted by YUgisa
                                Nece se Yugo odlepiti od zemlje jer ti imas presiroke gume... Samo treba kupiti nove gume a ne voziti sa 1mm sarom 10 godina stare gume...
                                To za diskove je recimo GLUPOST, jer bolje kočenje ne verujem da može da škodi a opet, prizvođač je za taj model propisao određenu kočionu silu i tako treba da bude, pa makar to propisala i zastava.

a za gume, to se ne bih složio !!! Možeš da imaš kakve hoćeš gume, ako su mnogo široke a 185 jesu definitvno za yugo preširoke, sa njegovom težinom, kada naletiš na baru sa velikom brzinom, NEMA KONTAKTA SA PODLOGOM !!!
                                Lično sam video jednog na krovu, na žalost, jedno lice je izgubilo život, upravo zbog toga i NARAVNO NE PRILAGOĐENE BRZINE a bilo ih 4 u kolima, svi ostali sa lakšim povredama, da li zaslužna konstrukcija yuga ili nešto drugo, ne znam ali tako se završilo.

Po suvom je nešto drugačije ali po kiši

pozdrav

Comment

Working...
                                X