Kupovina novog vozila u inostranstvu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Kupovina novog vozila u inostranstvu

@Darth Malak
    idi sa tim zakonom u suboticu, novi sad, sabac i beograd pa vidi sta ce da ti kazu. jedna drzava a svako svoj zakon!

@206
    nisu nam dali da uvezemo 3 jaguara na tri razlicita imena a zasto obrazlozenje je bilo novo vozilo. ako bi ti rekao da su se uvozila za direktora jon dira sta bi tek tada rekao.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Darth Malak
      CBC Senator
      • 26.05.2008
      • 207
      • Beograd

ako su tvoja iskustva takva ... i ja ne mogu da kupim novo vozilo gde ja hocu ? ( gde cu dobiti verovatno veci popust,gde cu dobiti usrane patosnice sa kolima a ne da ih posebno kupujem itd,itd ) onda ****s ovu usranu drzavu i treba nam zabraniti ulaz u EU i uvesti za nas CRNI sengen a ne beli.

imam 3 slobodna dana u firmi ,,pa kad budem lepo uzeo neki ima da odem u sluzbeni glasnik ( za zakon ) ali cu otici i do carine pa da bas vidim ... znaci ne verujem

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Da li su probali da dodju vlasnici tih Jaguara da iz sami uvezu? Mislim, mozda je to tako u Novom Sadu, znaju da ste auto-kuca pa jbg. Da ne bude ko za 10 pezoa Zasto ne verujes ljudima koji su to uradili vec? Ja sam ti naveo primer za uvoz auta za bivsu firmu i da su papiri prosli kroz moje ruke, ako meni ne verujes 206-cu znas licno i covek je uvozio za sebe. Probaj u drugoj carinarnici, zakon je jednak za sve. Ili nesto niste ispostovali ili se neko pravi pametan. Idi do druge carinarnice pa kad prodjes sve, direktno pitanje saveznoj upravi carina pa po njihovo misljenje i cao. Zakon je ocigledno na tvojoj strani, samo treba biti uporan.
        Obecavam da cu sutra zvati carinarnicu u Kraljevu da proverim. Zivo me interesuje.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

e moj druze da znas koliko papira i kola sam uvezo i prevezao nebi mi postavljao takva pitanja!
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Ada se bavi uvozom automobila i od toga zaradjuje, normalno da se u to dosta i razume, a imao je problema. Ja se time ne bavim profesionalno, ali znam dobro sta sam kako i gde uvezao i da li sam i kakvih problema imao. Ne bi me mnogo cudilo da ja nemam nikakav problem, neko ko dodje sat vremena posle mene na isto mesto mozda ne bude mogao da uradi nista, drzava nam je bas takva da je i to moguce.

Pa sad, ne uzimajte niciju rec zdravo za gotovo, uzmite pa proverite sami za sebe. Ali, iskreno, za 500-600 evra razlike nesto se ne bih cimao oko toga...mada vas novac vasa stvar.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• tomjones
              CBC Početnik
              • 08.10.2009
              • 4
              • Srbija

To da fizičko lice ne može da uveze nov automobil prvi put čujem. Državi je interes da naplati carinu i porez šta je briga ko uvozi. To jedino ako su zastupnici isposlovali za sebe, da mora preko njih.

Mada, opet ima tu neke logike sa stanovišta na primer troškova marketinga (uvoznik plaća troškove a fizička lica se "grebu" o tu promociju)

Baš me zanima da li može.

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875

Da znam da Ada uvozi automobile, odavno sam ovde znam sve stare clanove, zato mi je i nejasna cela situacija i zato i diskutujemo da vidimo sta je u stvari da li moze zakonski ali se neko pravi pametan ili je neko doneo neku uredbu i rekao eto ne moze. Da nije Ada u pitanju ne bih to misljenje uzimao za relevantno cao. Znam da je preterao verovatno slepere automobila (secam se njegovih dogodovstina iz "dnevnika vozaca") pa mi je i zato bila jako cudno kada je on rekao da ne moze, a zakon kaze da nema problema. Ja cu zaista sutra pozvati carinarnicu u Kraljevu i carinika (moju tetku) i pitati je. Ako moze, pitacu je kako moze i na koji nacin (i ako ne moze zasto ne moze) i ako moze eto nacina da ljudi nemaju problema. Treba ovo isterati na cistac ne treba ljudi da budu u zabludi.

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

Originally posted by 206

Pa sad, ne uzimajte niciju rec zdravo za gotovo, uzmite pa proverite sami za sebe. Ali, iskreno, za 500-600 evra razlike nesto se ne bih cimao oko toga...mada vas novac vasa stvar.
                  Sa ovim se slažem u podpunosti!!!

dzoni i nemoj da se iznenadis ako ti kaze u subotici moze a u kraljevu nemoze, i nemoj puno da insistiras na odgovoru jer neke stvari netreba da znas

Comment

• Darth Malak
                    CBC Senator
                    • 26.05.2008
                    • 207
                    • Beograd

za 500-600 evra razlike suludo se cimati , ali za par hiljada ili za mnogo bogatiju opremu ( opet od 1500-pa navise ) Why not ?

npr .ako je u Cro ili BIH isti auto jeftiniji za 1000-3000 ili mozda vise ( tesko ) evra ili dobijes preko 1000-2000 evra opreme trosak do cro ili bih nije veliki.
                    ali ako neko vec ide ili moze i nije mu problem npr. u nemacku ,austriju, francusku zasto ne kupiti tamo auto ako ce bolje proci ....

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875

Kao sto sam obecao, zvao sam carinarnicu i pitao. Posto sam zvao carinika kojeg poznajem rekla mi je: "Zasto da ne?" Kada sam rekao da su ljudi imali problema i da moj prijatelj hoce da uveze auto i hoce da bude siguran zbog homologacije itd. rekla mi je da ce u tom slucaju nazvati kolegu i proveriti. Verovatno cu znati 100% sutra.

Comment

• skijash
                        CBC Senator XXL
                        • 07.09.2007
                        • 1354
                        • Beograd
                        • wrx

Jel ima nekih novosti vezano za uvoz? Jel nešto menjano ili je i dalje može a i ne mora da bude?

Comment

• Family
                          CBC Član
                          • 17.06.2011
                          • 23
                          • Sabac

Odg: Re: Kupovina novog vozila u inostranstvu

Edit by 206: tom vrstom prodaje i reklame kao i naplatom provizije od 1000€ za informaciju se slobodno bavi na auto placevima ili u malim oglasima.
                          Potpis nije po pravilima foruma

Comment

Working...
                          X