Prvo skidanje svega sa metalne skoljke (moze da bude zeznut proces, i da se ponesto i polomi...), potom otapanje starog laka u nitro-razredjivacu i na kraju farbanje (profesionalci koriste air-brush, ja kaselj sam se uglavnom zadovoljavao obicnim auto-lakom u sprej-boci...).
Uglavnom to vise ne radim jer nisam bas zadovoljan rezultatima... I nemam vise zivaca za tako nesto.
bio sam danas do BOMABO u piramidi na novom beogradu, i ako nekog interesuje, povecavaju asortiman modela automobila, uskoro ce ceo zid biti posvecen samo tome, od novosti ima modela SHKODE i starih i novih, i puno americkih klasika, i zanimljivosti kao sto su modeli automobila iz James Bond filmova sa nekim od funkcija koje su imali u filmu kao sto su npr. auto iz Die Another Day, View to a Kill, onda ima modela iz Fast and Furious, i dobra fora malih "used car" modela, one fore kao sa americkih auto placeva, vidi se gitovanje, guljena farba, nalepnice "for sale" "very fast" na shoferci
sad imaju i sajt, http://www.modeli.co.yu/
Uh, pa ovo je ODLICNA vest, nisam ni znao da ima u Beogradu.
Prosli vikend sam isao turisticki do Peste pa sam iskoristio priliku da obidjem par radnji i da kupim na sta naletim (pa sam nasao najnoviju Fabiju - rugobicu i "pretprethodni" Polo, model iz 1999/2000 (nemoguce ga je pronaci cak i preko neta)...
Danas mi je stigao dugo ocekivani paket od Horsepowera
Da li ima potrebe da kazem da sam celo posle podne proveo lezeci na podu i igrajuci se sa auticima... :lol:
Hemijeva Muscle Garage je sad opasno jaka....
Hemi Cuda 1970
Impala SS 409 1962 i Superbird 1970
Dodge Charger General Lee 1969 ( Dukes of Hazzard ) i Challenger 1970 iz Vanishing Point/a sa Kowallskim!!!!
Svi su Johnny Lightning ( ima i Ertl ) i svi su 1:24, detalje, materijal i kvalitet ne treba komentarisati posto su vrhunski....
Nego, pitao sam negde i pitacju opet... Da li se kod nas neko bavi stylingom 1:24 modela, i ako se bavi, mozhe li mi dati neke savete ili sajt o tome, pozeljno na engleskom...
Malo nešto za japose. Ovaj Sky u principu nije vrhunski, ali daleko od toga da je loše urađen. Obzirom na slabu ponudu japanskih automobila, ovaj skyline se još i ističe.
Ako se potrudis, mislim da ces naci MotorMaxove modele 1:32, Hondu Civic , Subaru Imperezu, Evo VII... a Burago sad ima neki Street Tuner ediciju gde ima jos japanaca ali u blagom F&F fazonu
Comment