Tecnost za pranje vetrobrana iz Tempa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Re: Tecnost za pranje vetrobrana iz Tempa

Dora:
    Baš se namestilo - suvi ajnc!
    Svaka čast!
    Školski primer kada se čuvena rečenica koristi.
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

@dora

a kaki je taj japanski fetar???
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pa žut, ništa ne znaš
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Originally posted by 206
            Malo je pogresno objasnjen i primenjen termin tzv. Wind chill - ako je temperatura napolju 5c a tecnost je na 10c, brze ce se ohladiti ako se krecete nego kada stojite, ali samo do 5c, ne nize od toga.

Drugim recima, efektom kretanja mozete ubrzati proces gubitka toplote i hladjenja tecnosti do ambijentalne temperature, ali se tecnost nikad nece ohladiti na nizu temperaturu od ambijentalne, isto kao sto je nemoguce zalediti supu koliko god brzo duvali u nju
            A subjektivni osećaj, napolju je trenutno -2 ali zbog vetra, vlažnosti... imaš osećaj (realfeel) da je -9, tako isto i tečnost oseća
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Samo ti se cini zbog brzeg odvodjenja toplote sa koze
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Objektivno treba da se skloniš u zavetrinu kao i boca za rashladnu tečnost.
                Ja koristim Wurth-ov koncentrat. Zimi ga delim 1:1 i miran sam do -23C. Kamiondžije ga vole jer ga razredjuju po želji zavisno od toga da li idu preko Alpa ili negde na jug...
                Ima u sebi dobar deterdžent, lepo i brzo očisti čak i kad vas zapljusne kamiončina u mimohodu ili kad se vozite iza nekog šlepera prepunog repe.
                Posebno mi se dopada što ima i isparivač, pa mi se ne dešava da ledi po staklu i pravi neprovidni film dok je šoferka hladna.
                Inače nerazređen koncentrat je otporan do -63C.
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• nikaragva
                  CBC Senator XXL
                  • 03.06.2008
                  • 521
                  • B. Palanka
                  • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Kod mene se te tecnosti bas potrosi puno, pogotovo sad pri ovakvom vremenu. Ne znam koliko bi mi se isplatilo da kupujem, nesto sto ne kosta 150 dinara 3 litre, pa da me skuplje dodje tecnost nego gorivo, posto je otprilike isto potrosim

Koliko kosta taj wurth?

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Koncentrati jesu zakon ali su i skuplji! Mogu da se razrede ali i onda dođu više. Za -15 i slično već vrede!

Trošite kao benzin? Svaka čast! Nema vam spasa! Ipak dobro je to: poskupljenje goriva za vas nije ništa

Uzgred još ovo pa neću više da 'filozofiram':
                    Japanx (epizoda 159),
                    Kada je potpuno suvomrazica i -18 a vaša tečnost (još jeste u rezervoaru) na šoferki mrzne. Šta je to?
                    Radi se o nečemu što se grubo može svrstati najpre u tehnološku operaciju SUŠENJA iako na 0 step. po Farinhajtu.
                    Razmazana u film uz duvanje vetra od 50-tak km/h i vaših 80-tak (pa ukupno 100 do 130, zavisno od pravca vetra) i eto situacije da pri strujanju suvog vazduha pri 30m/s imate pojavu sušenja (uz razne kapilarne pojave i uticaje povšinskog napona i lepljenja na metlice brisača itd.). Kako je voda na temp. ispod trojne tačke, isparava (naravno) samo alkohol.
                    Dakako pritisak pare je mali na -10 kao kod vode na +10 (otprilike i napamet), tako da pojava nije značajna. Ipak, orkanski vetar to pospešuje. Kod metil alkohola je i veća razlika. I šta onda? Pa ništa sa -20 opada temp. mržnjenja na -16 (recimo) pa na -18 dolazi do brzog mržnjenja jer se radi o filmu.
                    Uz grejanje ne bi trebalo da se dešava ali uz 100km/h strujanja spoljnja površina će biti možda tek par stepeni ispod spoljne temp.
                    U svakom slučaju objašnjava 2-3 stepena a ne više od toga.
                    Uz tragove vode i 5-6 step. nije nemoguće. I na kraju što više deterdženata manja je pojava!
                    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• NShappy
                      CBC Senator
                      • 09.03.2005
                      • 261
                      • Novi Sad
                      • Ford Focus 1.8TDCi

Ja sam kontao da se tečnost nrazmazana na staklo ledi jer u tako tankom filmu alkohol ispari mnogo pre nego voda, te na staklu ostane samo voda, koja naravno odmah zaledi. Kao kada rakiju ostavimo otvorenu, alkohol ispari i ostane samo voda, tj izvetrela rakija. Ovo se valjda događa i sa alkoholom u tim vetrobranskim tečnostima.

Plus što se tečnosti drugačije ponašaju kako mikrofilm a drugačije kao određena zapremina u nekom sudu.
                      Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Jedne zime je moj cale umesto tecnosti sipao neku dzibru od rakije pa kad sam hteo da operem soferku to je tako zasmrdelo da sam sve saputnike izbacio iz auta da vidimo ko je ugazio u fekaliju

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

NShappy,
                          Hvala što ste me preveli na srpski jezik.
                          To sam isto rekao ... valjda ... posle malo špricera bolje razumem tebe nego samog sebe

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by gorans
                            Jedne zime je moj cale umesto tecnosti sipao neku dzibru od rakije pa kad sam hteo da operem soferku to je tako zasmrdelo da sam sve saputnike izbacio iz auta da vidimo ko je ugazio u fekaliju
                            Mene je pandur tako zaustavio i pola sata sam objašnjavao da ništa nisam pio 6 meseci
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Originally posted by nikaragva
                              Koliko kosta taj wurth?
                              Oko 260-270din/l. Nije malo, ali se može dozirati zavisno od potrebe. I pošto se puno vozim, jako mi je bitna preglednost, pa samim tim i cena ne igra toliku ulogu. A istina jeste i da puuuno bolje pere šoferku od gotovih tečnosti pa ga se mnog manje troši što povećava isplativost do te mere da je bolje tako nešto koristiti nego sipati gotove tečnosti. Ne moram da zalivam šorefku, samo malo špricnem, omlate brisači i to je to,
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• NShappy
                                CBC Senator
                                • 09.03.2005
                                • 261
                                • Novi Sad
                                • Ford Focus 1.8TDCi

Eee... jeste. I ja sam primetio da je sa nekim tečnostima dovoljno kratko špricnuti i staklo čisto posle dva prolaska brisača, a neke opet treba prskati po' sata dok se staklo ne počne provideti. Ok, zavisi to i od vrste prljavštine, ali generalno, Sonax-ova se tu najbolje pokazala. A i Nisotec je tu negde.
                                Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

Working...
                                X