Tecnost za pranje vetrobrana iz Tempa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zzZZzz
    CBC Član
    • 12.12.2008
    • 84
    • BGD

Re: Tecnost za pranje vetrobrana iz Tempa

Tnx za info. I tamo cu da pogledam.

Nadam se da ne mislis na onu sonax-ovu vec razblazenu na -20c, mene vise zanima koncentrat koji sam mixujes kako ti odgovara, a i zbog cinjenice da kupim ~10l koncentrata + destilovanu i da sam miran celu zimu..ne moram da jurim po gradu i kupujem. I onako mi u posudu stane 4.5l
    Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• NShappy
      CBC Senator
      • 09.03.2005
      • 261
      • Novi Sad
      • Ford Focus 1.8TDCi

A gde živiš i putuješ da ti treba manje od -20?

Uostalom, na tako niskim temperaturama gotovo da nema prljanja stakla. Sve je smrznuto...
      Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• zzZZzz
        CBC Član
        • 12.12.2008
        • 84
        • BGD

Istina, 99% vremena naravno, ne treba.
        Priblizavala se u Beogradu temperatura tim minusima, retko ali se desi. AKO tokom noci padne na -22 npr, da li ce ostati smrznuta ujutro kad se temperatura podigne na -18 ?
        Na autu koji vozim pouzdano znam za vise slucajeva gde je smrznuta tecnost unistila motor pumpe, ne zelim uopste da razmatram slucaj da to moram da menjam.

Takodje, kao sto rekoh, u rezervoar mi staje 4.5l tecnosti - sipam je prilicno retko. Ne znam koliko, ali red-velicine jednom u 5 nedelja mozda. Putuje se na zimovanje, itd, a za te zimske uslove treba biti maksimalno spreman. Ne mogu da znam na koliko ce da mrzne 2l -20 tecnosti iz tempa pomesane sa 2.5 l neceg treceg. Niti mi mirise na dobru ideju takvo mesanje.

Takodje, skuplje tecnosti obicno mnogo bolje ispiraju staklo, ne skripe, ne ostecuju farbu, brisace, nema wind chill efekta, ...
        Stvarno mi nekoliko stotina dinara ukupno tokom zime ne pravi bitnu ustedu da bih uopste razmatrao jeftinije tecnosti. Osim ako nemam gde da kupim kvalitetniju, to jest.

Comment

• NShappy
          CBC Senator
          • 09.03.2005
          • 261
          • Novi Sad
          • Ford Focus 1.8TDCi

Ma Sonax od -20 je skroz dovoljan... ...naravno, ako se naleti na Sonax koncetrat, ok, još bolje, ali ja to stvarno odavno nisam video po našim radnjama.
          Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

WURTH u AP Sportu ispunjava sve trazene uslove, ali je cca 300 kinti litar. Krsti ga 1:1 i miran si do oko -25C.
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zzZZzz
              CBC Član
              • 12.12.2008
              • 84
              • BGD

1:1 dodje dakle oko 180 din/l sto mi je ok za kvalitetnu tecnost.

Nikako da stignem do AP sporta, ali na sajtu je ne spominju (sto li me to ne cudi, nasi trgovci su oduvek bili azurni)

Comment

• zzZZzz
                CBC Član
                • 12.12.2008
                • 84
                • BGD

Prolupatore, gde si tacno video taj wurth u AP sportu ?

nemaju ga na web cenovniku, a nisam video ni u radnji, imaju samo neku bezveznu crvenu tecnost...

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Koliko znam ... uzeli su ceo kamion (ili tako nekako) toga pre zime, nemam pojma da li im je nestalo ?!
                  Hajde, videću gde sve ima da se nađe pa ću postaviti ovde ...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• nik2yu
                    CBC Senator
                    • 19.11.2007
                    • 298
                    • belgrade

Wurth ima pick&go radnje na nekoliko lokacija u BG-u, na pancevackom putu posle mosta 1km, na ibarskoj cim se prodje vidikovac, i na ugrinovackom putu negde. Ja sam na ibarskoj uzeo tecnost
                    Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Test "zimskih" tečnosti za šajbu u SAT-u.

Kome znači neka ne čita dalje.
                      Nemam mnogo šta da kažem. Lično koristim Shell letnji (ubedljivo ALI veoma UBEDLJIVO naj, najbolje ikada, jedino što skida insekte k'o od šale, dobro - skoro; doduše "cijena ... prava sitnica" - 3€ za 2l) i krknem mu 'frtalj etil aklohola i do -20°C ne mrzne (ono bi trebalo 30% alk. ili 25% metil ali to za čistu vodu, ovo je toliko nakrkano površ. akt. materijama da ne mrzne do -5 samo po sebi, a gusto (viskozno) - k'o testo, jedina mana mnogo peni i previše jak miris ima, doduše prijatan, ali sa alkoholom je "taman kako treba", ubija mu penu, skoro).
                      Pošto sam pri kraju (pa čuvam i za veće kijamete, mada je danas "pošteno" loše) uzeh FAM (nešto ispod 1€) zimski, Mosol-a nema u mom kraju (doduše nešto na dnu flajke ostalo od lane taman za test zamrzavanja).
                      Dakle i FAM i (modriča) Mosol (oba zimska naravno) ne mrznu do -19°C±1°C (mereno).
                      Doduše Mosol je deklarisan do -22 pa nije neko čudo. FAm do -20 pa je pošteno ispunio normu.
                      Elem, kao što rekoh Mosol-a mi nije baš bilo za test, dok FAM sam probao na ogledalu - bolji je od jeftinijih sredstava za staklo (koja su nakrkana amonijakom) jer ne ostavlja tragove (doduše od tolikog alkohola ne bi ni trebalo). Ne peni ... sasvim solidno.
                      Nije ekstra klasa u pogledu čišćenja ali odradi posao ... vrlo dobro. Skoro je bezbojno (boju pojačava boca) pa je i to O.K.
                      Možda je malo "suvkasto" (neće oštetiti metlice ali neće ni da ih mnogo podmaže) ali za ove pare ... verovatno ne može bolje, a insekte ionako ne treba da skida.
                      Mosol mi deluje tako ili čak i bolje (više po sećanju) pa o njemu kad ga probam pošteno.
                      Last edited by expendable; 18.01.2013, 21:38.
                      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Milorad90
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2007
                        • 975
                        • Beograd

Na buvljaku, najobicnija plava vodica sto pise -20c, 5l celih 200din i radi posao na kamionu koji se svaki dan vozi zimi, leti, po snegu, po vrucinama gde se lepe musice i ostali insekti. Ne vidim svrhu davati vece pare za to.

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

O.K.
                          Malčice drugačije u kamionu a i subjektivna percepcija šta je dovoljno dobro je priča za sebe.
                          Ono može biti i cepidlačenje ali nekome će biti korisno. Blizu je vrhunskih proizvoda ako prevazilazi ili je u nivou sredstava za čišćenje stakla (prozora).

Kod ovih se proizvoda kvalitet može delom nadoknaditi kvantitetom (količinom).

Metil alkohol može i da ne smeta (mada je zavaravanje iako u većoj kabini manje smeta to sigurno), tragovi na vetrobranu (najviše možda i smetaju) su tipičniji za srednju klasu nego jeftiniju, itd.
                          Na razne načine se postižu niske cene u sivoj ekonomiji pa ne bih o tome.
                          Amonijak je ipak stavka koja u jeftinijim tečnostima može da se nađe a potencijalno šteti farbi (i nekim plastikama, sipajte koncentrovani(ji), cca. 10% ili više u PET ambalažu* pa kad procuri videćete ubrzano dejstvo istog, pošto je mnogo, mnogo sporije kada je razređeno).
                          ITD.
                          Nekome ni ono prethodno neće biti dobro a nekome je previše (dobro i skupo). O tome nema rasprave, to se slažem.

*mogu proći i dani, naravno. Okrenite naopačke (pazite gde će iscureti) jer prvo popuste termički obrađeni delovi (grlo boce).
                          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• jeronimo
                            CBC Senator XXL
                            • 27.10.2005
                            • 390
                            • beograd
                            • ваз 21214-20

taj najeftiniji na buvljaku je znao da izgrize limariju i to posteno. a auto bude beo kao sir posle upotrebe od nekoliko dana bez pranja. neko mi rece da tip iz bele crkve koji to pravi dodaje i so za posipanje puteva(videli kod njega u dvoristu piramidalne strukture) ,verovatno da se soferka ne kliza....
                            inace ja za soferku koristim omv koncentrat u razmeri 3 : 2 znaci tri litra koncentrata i dve litre vode sto obezbedjuje solidnih -40 zastite(rezervoar za prednju 6 litara a za zadnju 3 i udri prskaj ribaj). sad pitacete a zasto , ko je bio na -36 ovde kod nas znace .... inace ja sam proslog februara isao da slepam tipa u okolini smedereva kojem je bmw 2003 stao u voznji (o prskalicama da ne govorimo) bord je pokazivao -28 spoljna u 04 i 30 ujutro... verovatno nafta loseg kvaliteta morao je da prenoci u garazi da bi ga upalio...tako da ne treba se zavaravati da imamo mediteransku i umerenu klimu, ume ona posteno da ozeze a to obicno bude kad coveku najvise treba auto,tako da mali iskorak preko normi nikad nije na odmet ako finansije dozvoljavaju...
                            Last edited by jeronimo; 01.02.2013, 12:43.
                            prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

Working...
                            X