Renault Megane II 1.5 dci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Renault Megane II 1.5 dci

Filipe za preko vaze neka pravila kada se kola kupuju (nova kola) dizela kupujes ako prelazis velike kilometraze tako da ga u stopu placas skuplje od istog modela ali sa benzinskim motorom!! Razliku u ceni brzo nadomestis manjom potrosnjom kod dizelasa . I tu je prica u glavnom zavrsena , dakle vecina tih dizelasa od preko a stara 5-6-ili vise godina je presla
    bar 150 hiljada ali vrlo cesto i vise, no imas ti jako dobroh i ocuvanih kola bez obzira sto su presla mozda i 200.000 km , i to ne znaci da ce moda uskoro crci motor ali ce biti nekih prpopratnih ulaganja u vecem obimu a mozda i nece.
    Sto se tice te servisne knjizice zna se gde joj je mesto u AUTU tj u kaseti , prodavci zadrzavaju ostalu papirologiju pa da im i poverujes da treba neki papirii da se srede ali servisna bi trebala da bude u kolima , na carini ne gledaju servisnu vec kilometrazu i stanje auta gledaju-procenjuju licno -uvidom .
    Ne znam koju ti je km rekao da je presao auto ali i ne mora da znaci da je mnooogo presao , ako je presao do 180.000 i to je ok ima da se navozas iha haj... tako da ne moj mnogo da zakeras da ne bi izbaksuzirao sam sebi .

Comment

• filip709
      CBC Član
      • 10.03.2010
      • 26
      • Beograd

Zakljucujem dakle da treba bataliti o ivog zadnjeg sto sam video.....? to je 1.5 dci 2006 restajling oko 105.000 km presao (taj sto ceka da mu stigne servisna knjizica sa drugom karticom iz Slovenije)! Ja sam ga zvao u ponedeljak da pitam kad ce da stigne sevisna knjizica, kaze to moze da traje 2 a moze i 10 dana, jer je koliko sam shvatio otkupljen od lizing kuce. Ja sam mu ostavio broj da me zove kad mu to stigne, u medjuvremenu si mi rekao (gogi) da se najvise muti sa autima u Sloveniji.... pa je to u meni probudilo sumnju u samu legalnost auta..... hm!

Pored svih ovih stvari koje se gledaju pri kupovini, ja sam potpuno prevideo cinjenicu da se najvise paznje mora posvetiti LEGALNOSTI auta!!!!

Drugar me savetuje da ga ako se odlucim za kupovinu OBAVEZNO teram u AMSS, jer jedino oni imaju merne uredjaje koji nepogresivo mogu da provale da li je prekucavan, i bilo koju drugu nelegalnost! A kosta 150 eur, pitao sam.

Pa se ja pitam, da li je AMSS jedini merodavan za takvu vrstu provere....? Da li se to isto moze proveriti i u ovlascenom servisu......? ili moramo da dajemo kozu s ledja da bi to utvrdili.....................

Comment

• digitalconsumator
        CBC Član
        • 14.02.2008
        • 25
        • G. Milanovac, Srbija

^^ Ako imas nekog u MUP-u... Moze proveru lako da ti zavrsi.
        D Vision 2010.
        www.d-vision.biz

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Pa mozes da auto proveris kod ovlascenog servisera, mozes i kilometrazu da proveris tj trebalo bi da moze ja sam moju proverio u bazi podataka preko prijateljakoji radi u jednom ovlascenom servisu. Inace da ne bude da se najvise muva sa kolima u slovenije, ne vec tamo imaju te neke uhodane sheme za pravljenje servisnih knjizica i slicnih zezancija. To sam licno cuo od trgovca kod koga sam bio prijatelju sa ovog foruma da pogledam jednu lagunu. I nakon duzeg razgovora i caskanja posot sam mu rekao da se ta laguna koju sam gledao nece dopasti prijatelju (zbog stanja auta ) on mi rece : slusaja u pravu si da ta km nije prava (bili je 128.000) sto sam odmah i video po ofucanosti da nije ta km.
          Kaze on prava km je nesto preko 210.000. mi svi vracam km jer tesko nalazimo kola sa malom km a i skuplja su tako da vracam km a servisne mi mozemo da uradimo u Sloveniji ako bas treba za neki auto. Dakle nije imao servisnu ali mi rece: ako mi neko poruci auto ja nadjem isti umanjim km i pravim servisnu u Sloveniji . To su njegove reci, ne znam sto ali mi je otkrio foru ako je to u opste i neka fora. Mada u svakom slucaju imas i postenih trgovaca tako da ne moj odustajati tek tako od tog megana, sacekaj da stigne i proveri ga u ovlascenom servisu to je par hiljada din i bices koliko toliko siguran da li da ga kupis ili ne. Ako nisi uporan i lako odustajes neces nikada ni kupiti auto ili ces bas biti baksuz pa kada si najvise siguran a ti omanes. Dakle ne moj begati od nekog auta ako je i presao 160 ili 180.000 km tj ako ti na proveri kazu ej ta je prava km a na satu 120 i neka hiljada , ne mora da znaci da je auto los, pobogu hiljade ljudi vozi kola sa preko 200.000. km i sam sam vozio auto sa 300.000. km dizel i bio je po pitanju motora besprekoran !!!

Comment

• NED
            CBC Veteran
            • 02.11.2008
            • 149
            • Kragujevac

a koliki deo pripada forumu?

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

Originally posted by Car
              Originally posted by filip709
              Sto se tice tog Sedana kojeg mi preporucujes... Jbg, ne odgovara mi 1.9 dci motor, registracija je skuplja i vise trosi!

Ali je bolji motor - ima bosch ubrizgavanje, dizne koje se remontuju jeftino ako zatreba, pumpu visokog pritiska koja ne crkava tek tako, i sl.
              Prelistaj malo forum, čisto da vidiš cifre za dizne i pumpu na 1.5 dci, koji se kvare često, i na relativno malim kilometražama. Imaš i po stranim forumima. Budući da je na 1.5 u pitanju delphi ubrizgavanje... koje je, prosto, krš.
              Godišnja cena registracije je mizerna naspram cene popravke ubrizgavanja na 1.5 dci.
              Da ispravim malo. 1.5 dci motori su imali problema sa pumpama ali to vazi za modele do 2003. godine i uglavnom kod Clia su se javljali na motorima od 65ks i 82ks, na novijim modelima nema problemima sa tim kvarom (da ne zalazim zbog cega je dolazilo do kvara itd.). 1.5dci od 106ks i sa 6. brzina ima Siemens elektroniku a sam Renault preporucuje upravo ovaj motor za sluzbena i manja dostavna vozila
              1.5dci 86ks je vise nego dovoljno jak motor za ovaj auto, a opet krajnje ekonomican i jeftiniji za registraciju. Naravno, moja preporuka je 106ks narocito zbog 6. brzine koja dosta doprinosi udobnosti i ekonomicnosti na putu. Jedina mana mu je veca turbo rupa u odnosu na verziju od 86ks (jako slabo vuce ispod 2000 obrtaja ali preko mnogo jace od 86ice) i ako ne gresim prisustvo plivajuceg zamajca koji 86ks nema...
              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• NED
                CBC Veteran
                • 02.11.2008
                • 149
                • Kragujevac

Originally posted by NED
                a koliki deo pripada forumu?
                Ne razumem opasku????
                Niti ja imam nesto od toga, niti ulazim u to koji ce auto covek da kupi, njegove pare - njegov izbor, samo sam pokusao da pomognem, a te opaske su po meni neprimerene, ili na ovom forumu samo odabrani ( ne mislim ni na koga konkretno ) mogu da pisu sta hoce...

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

Nema sta da se razume ili ne razume, postoji poseban deo foruma za oglase. imam i ja drugara, brata, kuma, sestru, svastiku koji prodaju sve i svasta pa ih ne guram po forumu na svakom cosku. Svaka pomoc na forumu je dobro dosla, ali ne cita ovo 5 ljudi pa da nema veze sta se pise. ako je taj auto stvarno dobar, izuzetan, odlican, savrsen, prilika koja se ne propusta, za to postoje privatne poruke za sva detaljna dogovaranja.

hvala na razumevanju.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• filip709
                    CBC Član
                    • 10.03.2010
                    • 26
                    • Beograd

Evo da se i ja malo umesam, posto se diskusija povela zbog moje namere da kupim Megana (1.5 dci ISKLJUCIVO)!

Do sad sam pogledao oko 8 Megana, sto 1.5 sto 1.9 dci, ni jednog benzinca! Utisci su pomesani, najvise odusevljenja je izazvao onaj predzadnji kojeg sam pogledao , a koji se najmanje cuo iznutra (tih kao da je benzinac), zatim onaj sa panoramom itd... zadnjeg kojeg sam pogledao je.... ok. (bar vizuelno) mada ni on nije sasvim zadovoljio moje zahteve! Kao prvo, nema servisnu knjizicu, to prodavac kaze otvoreno, recima: "auto je jednostavno stigao bez knjizice", ajde to sam i progutao... kad se prica malo razvila, pitao sam ga: pa dobro ima li onda dve kartice za paljenje????? On kaze nema ni to, samo jednu! I naravno, njegova ubedjivanja poput, ne treba ti knjizica, to ljudi falcifikuju ko dobar dan, karticu ako izgubis radis novu.... bla bla bla itd..... I jos jedan detalj mi je upao u oko, naime koliko ja znam (ispravite me ako gresim) Megan kad ima na donjoj lajsni kod vrata hromirani deo gde pise DCI radi se o modelu koji ima full opremu??????????????? Pored tog hromiranog dela, kod tih dobro opremnjenih Megana su i kvake hromirane! E kod ovog postoji hromirani deo gde pise DCI ali su mu kvake u boji vozila, ili crne ne secam se... sve jedno nisu hromirane.... a i oprema je ogranicena! ne bitno, verovatno je vlasnik zalepio tu lajsnu jer mu je otpala serijska (najverovatnije)!

Kao sto rekoh cimanja tek predstoje, i sad je po meni najbitnije da je auto LEGALAN!!!

Sto se tice reklamiranja i preporuka, ja nemam nista protiv ako covek ima drugara, prijatelja, burazera ili sta vec koji prodaje auto koji ja trazim..... neka kaze nije problem, a ja cu videti hocu li ga kupiti ili ne!!!

Comment

• NED
                      CBC Veteran
                      • 02.11.2008
                      • 149
                      • Kragujevac

@ Chubbs
                      Ja sam vec rekao da ne prodajem auto, tako da onaj post nije bio oglas, i kada bih kupovao voleo bih da ljudi na temi koju sam otvorio po tom pitanju, ostavljaju komentare i preporuke, i koliko vidim na ovoj temi su vec kacene slike auta koje je Filip isao da gleda, pa sam samo hteo da ga uputim na jos nesto, ali dobro, ti kazes da to nije ok - pa ok, ti si moderator , pretpostavljam da je tvoja zadnja - hvala na razumevanju.

Comment

• filip709
                        CBC Član
                        • 10.03.2010
                        • 26
                        • Beograd

Procitao sam u jednom dodatku jednog naseg proslavljenofg auto casopisa (necu reci kog jer mi nisu platili reklamu ) a koji se bavi samo polovnjacima, gde se daju saveti na sta treba obratiti paznju pri kupovini polovnjaka! Vrlo je opsirno, a najvise strana posvetili su legalnosti automobila!

To kad sam procitao digla mi se kosa na glavi

ispade da je mala verovatnoca da neces biti prevaren! I sad razni primeri: covek recimo kupio auto i vise puta prelazio granicu, ali su ga navatali napr. na Austrijskoj granici i oduzeli mu auto, uz obrazlozenje da je vozilo na interpolovoj poternici vec duze vreme i da je ukraden u Austriji! Povracalo mi se kad sam citao sta su sve prevaranti u stanju da urade!!

Onda sam dobio savet da je najbolje da auto kupim na nekom vecem auto placu, jer ti je tu kao zagarantovana legalnost vozila.... pa me interesuje da li je to stvarno tako????????????????????????

Comment

• NED
                          CBC Veteran
                          • 02.11.2008
                          • 149
                          • Kragujevac

Moze da bude, a ne mora da znaci. Kada bi svi prodavali automobile tako sto ce se malo ugraditi, reci sve detalje u vezi kola, dakle kada bi bili potpuno iskreni, ne verujem da bi uopste postojali auto placevi. Realno, kod nas se dovoze najveci krsevi, otpad od automobila, koji se malo nasminkaju i lice na nesto , kupca povuce niska cena ( misli, da uzme auto dok prodavac ne ukapira da se zahebao ) , a iza toga lezi milion problema. Zbog toga je najbolje, auto uzeti od proverenog coveka, ali opet, cast svakome, provera legalnosti pre svega.

Comment

• filip709
                            CBC Član
                            • 10.03.2010
                            • 26
                            • Beograd

Onda se postavlja pitanje da li placevi ikom prodaju te krsheve....? i kakva su iskustva ljudi koji su kupili auto na placu???

Stvarno ne znam gde da nadjem tog proverenog coveka??

Ne poznajem nikog ko vozi Megana a koji meni odgovara, pa da ga pitam da mi proda!

Cena od 7.500 eur. za Megana 2006-to godiste nije bas toliko niska da bi se neko zaleteo da kupi! Smatram da je to realno, ako ne i preskupo!!! Jer je to auto koji je star 4 godine. ipak nije nov! A ta takozvana niska cena je plod aktuelne ekonomske krize! Istina na placevima ima modela iz 2006-te koji mogu da se kupe i za ispod 6.000 eur. ali se na njima vidno prepoznaje pohabanost i velika kilometraza!

Comment

• vnemanja82
                              CBC Početnik
                              • 06.07.2010
                              • 1
                              • Smederevo

planiram da kupim ovog lepotana pa bih hteo da cujem vasa misljenja o njemu.radije bih da uzmem benzinca ali na sajtovima vidim da su u vecini zastupljeni Magane-i sa dizel motorima.Nemam nista protiv diselasa ali sam cuo price da su njima kilometraze nagurane do max.Odrzavanje jeste skuplje za reno vozila ali bih sa te strane zrtvovao neki evro vise sto se tice odrzavanja s obzirom da se ne kvare cesto.Da li treba gledati na autoplacevima ili ih zaobici u sirokom luku.evo dva komada koja su mi zapala za oko pa bih hteo da cujem vasa misljenja:
                              http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... 5_dci_105/

http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... restyling/

licno prvi mi se vise svideo zbog crne boje i enterijera

Dodao boh samo da nisam ogranicio izbor n megana,u obzir ulaze automobili sa cenom do 6500 eura i da nisu stariji od 2005 godine.Nisam neki poznavalac automobila ali bi mi znacio vas savet usvakom pogledu tipa da li uzimati megana,ako ne njega koji uzeti u tom cenovnom rangu (mozda je clio bolji izbor?),ako ne francuza koji drugi tip?...
                              Da npomenem da mi auto teba uglavnom za gradsku voznju(leti i odlazak na more),da je ekonomican u potrosnji goriva...

Comment

Working...
                              X