Danas me je izmerio radar na magistrali u naselju gde je ogranicenje 60kmh, isao sam 85kmh. Policajac mi je uzeo podatke. Da li znate koliku cu kaznu i koliko poena dobiti za to?
Kazna za prekoracenje brzine od 25kmh?
Collapse
X
-
Re: Kazna za prekoracenje brzine od 25kmh?
4 boda - neprilagodjena brzina, nebezbedno preticanje, voznja u naselju brzinom koja je od 21 do 50 kilometara na sat veca od dozvoljene, nepropustanje dece, slepih, invalida i osoba sa stakama na pesackom prelazu.
Kazna od 6.000 din. do 20.000 din. i zabrana upravljanja vozilom najmanje 30 dana.
Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija
-
-
Hm...ja sam prekoracio za 25kmh na magistralnom putu gde je ogranicenje definisano znakom (60km/h). U istom tekstu odakle si ti to uzeo, pise: "Oni koji van naselja dozvoljenu brzinu prekorače za više od 40 kilometara na sat moraće, na primer, da plate od 6.000 do čak 20.000 dinara, uz tri kaznena poena i jednomesečnu zabranu sedanja za volan".
Comment
-
-
Sad vidim u zakonu da sleduje zabrana upravljanja od mesec dana za >20kmh prekoracenje. Policajac je zapisao podatke na neki papir, nije popunio nikakav formular niti mi dao neki papir da potpisem ili sl. Da li je to morao da uradi?
Comment
-
-
Mislim da nije morao...
Nisam prekoracio brzinu, al sam "prosao" na crveno svetlo... Ja i dalje tvrdim da nisam, al nebitno...
Uzeli su mi podatke, malo me prekonstrolisali i 4 meseca kasnije mi je stigao poziv kod sudije... Niko mene nije pitao da li se slazem sa necim napisanim ili ne, da li hocu nesto da potpisem i tako to...
Valjda za neke kazne mogu da sastave zapisnik kad dodju u stanicu... Tako je valjda po novom zakonu...
Comment
-
-
Originally posted by vracarac4 boda - neprilagodjena brzina, nebezbedno preticanje, voznja u naselju brzinom koja je od 21 do 50 kilometara na sat veca od dozvoljene, nepropustanje dece, slepih, invalida i osoba sa stakama na pesackom prelazu.
Kazna od 6.000 din. do 20.000 din. i zabrana upravljanja vozilom najmanje 30 dana.
San ispunjen. Impreza Turbo.
Comment
-
-
@Marcus: mozda to vazi samo za crveno? Ili se samo ja nadam...
@jomini: na zalost, izgleda da je tako, sad sam proverio u zakonu. Pazite, isao sam magistralom i na jednom pravcu (isprekidana linija, nigde kuce u okolini, niti naselja) ide kamion 50km/h, ja ga preteknem i u tom preticanju sam vozio 84km/h. Na kraju puta stoji policajac i kaze "vozili ste vise od 20km/h od dozvoljenog", a tu je iz nekog razloga 60km/h dozvoljeno. Kazna je 6-20.000din. kod sudije (ovo verovatno zavisi koliko je prekoraceno jer ova kazna ide od 20-50km/h), 4 poena i zabrana upravljanja vozilom mesec dana (ovo poslednje me najvise muci).
Comment
-
-
to je mogo da bude podatak od bilo kog ne i tvoj... pre neki dan su me startovali u visnjickoj. ogranicenje 50 ja vozio 60 i kao da mi pokaze . Rekoh, to iz ruke nista nemoj da mi pokazujes, ne zanima me... on me gleda iskolacio oci i kao a gde vi radite. U trenutku mi pade SRI na pamet pa rekoh: "u sedistu"on me gleda kao ajde ovaj put mi castimo... i zaustavlja odma nekog lika bezveze, verovatno ce da mu pokaze ono "moje" a pitanje je dal je i to bilo "moje" merenje.
deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Po novom zakonu - Policajac ne mora ni da se pojavi na Sudu!
Njihova je AMEN!
Meni je skoro jedan car pisao kaznu za parkiranje 5 000. Jes da je to JKP, al za 3 cm sam prekoracio dozvoljeno konzumiranje prostora od ivicnjaka.
Comment
-
Comment