Kazna za prekoracenje brzine od 25kmh?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mill
    CBC Član
    • 27.09.2007
    • 82
    • The dark side

Re: Kazna za prekoracenje brzine od 25kmh?

Jbg, nije bio niko . Dobro, bilo kako bilo to je proslo, pa cemo videti. Nadam se da mi nece pisati ako vec nije na licu mesta jer bi to bilo totalno bzvz. Samo pazite...ako prekoracite brzinu za 20km/h na magistrali nadljacete malo zesce po novom zakonu!

Jedno pitanje, mislim da to sve zanima, vezano za ogranicenje, dakle idete magistralnim putem, nigde znaka o ogranicenju, levo i desno od puta 200-300m postoje 2-3 kuce, koje je tu ogranicenje? 50km/h, 60km/h ili 80km/h ? Da li se to smatra naseljenim mestom, jer tamo gde su mene zaustavili je bas tako...cak sa tog mesta nigde kucu nisam uspeo videti (sve je suma bila okolo).

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

a bas si naivan. procitaj zverkov post ponovo.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Ne citaju ljudi izmedju redova
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• mill
          CBC Član
          • 27.09.2007
          • 82
          • The dark side

Razumeo . Dakle, povedem dva svedoka i tvrdim da to nista nije tacno?

Sta kazete na moje pitanje vezano za ogranicenje?

Comment

• danil80
            CBC Član
            • 23.04.2009
            • 51
            • Beograd

Originally posted by Chubbs
            Originally posted by danil80
            Decko, s obzirom da nista nisi potpisao, niti dobio potvrdu, niti je on nacinio snimak kao dokaz, vec ti samo "rucno" pokazao radar.. i da ti stigne.. opusteno najlaganije obaras to na sudu. Tako da, opusteno.
            ako sam ja dobro shvatio, on ce tvrditi da mu policajac nista nije ponudio na potpis a policajac ce tvrditi da je dobio sve na uvid i da nije hteo da potpise. tom logikom sve sto ne potpises, najlaganije obaras, jer se nije ni desilo, policajac izmislja.
            veruj mi, obarao sam najmanje 4 prijave po ovom istom "scenariju". Samo je bitno da dobro NAPISES odbranu i obavezno da navedes bar jednog ili dva svedoka! Obavezno napisi da ti OSL nije OMOGUCILO da u zapisniku, koje je duzno da sacini i da ti kopiju, upises imena svedoka. Sud ce onda pozvati te svedoke koje ti navedes, oni ce naravno posvedociti za tebe (imaj u vidu da se svi dogovorite do najsitnijeg detalja sta je "bilo") i presuda se obara, glat. Ako nekom treba, mogu da mu posaljem primer odbrane na A4 formatu, sa kojim sam obarao sve prijave (4 komada, na podrucju Kragujevca, Beograda, Novog Sada i Leskovca)

p.s. u mojim slucajevima se radilo o prekoracenjima od 40 pa na vise km/h, u Beogradu i NS u naseljenom mestu, u KG i LE van naseljenog mesta. Bitno je DOBRO se pripremiti pre odlaska kod sudije. Kad ti stigne poziv, istog ili narednog dana, opusteno, otidji do suda, i trazi da ti daju na uvid predmet. Prepisi sve odatle, posto ti nece dati da ga kopiras, dodji kuci, sedi lepo za komp, dobro prouci clanove zakona koji ti se stavljaju na teret, a onda upotrebi dobro mastu i savet prijatelja i samo filuj podacima. Ja sam recimo za taj konkretan slucaj kod KG (ogranicenje 80, ja sam "leteo" 119) isao do toga da sam vadio potvrdu od Hidrometeoroloskog zavoda o stanju vremena na taj dan i na tom mestu, dalje, jako je bitno da proveris da li je upisano sa koje DALJINE su te snimili. Onda lepo skini UPUTSTVO o doticnom radarskom uredjaju i proveri mu opseg rada (obicno je do max. 600m, sve preko toga je neprecizno), dakle, ako su ti napisali da su te snimili sa 800m, ko sto su meni napisali, a specifikacija uredjaja kaze da je opseg merenja od 30-600m (to isto lepo sve kopiraj i daj sudiji na uvid), opusteno si oborio na sudu sve sto su panduri zapisali. Inace, vidljivost te noci je bila 700m (potvrda od HMZS) tako da nikako nisu mogli da me uslikaju na 800 i da su hteli

Sve u svemu, sa zakljucim. Prekrsaj se jeste desio. Ali, zakon i sud postoje da bi se prijave i tuzbe OBARALE. I mislim da samo budale na sudu PRIZNAJU prekrsaje. Onda brate nemoj ni da ides na sud, ionako ce ti uskoro stici presuda koja je doneta bez tvog prisustva. Ono na sta treba da obratis paznju jeste hvatanje svih mogucih PROPUSTA koje je OSL napravilo. Jedino na taj nacin stitis sebe. Dalje, uvek treba da zoves na suocavanje, lepo hrabro i drsko. Ja sam u zivotu platio prve dve kazne, i to po savetima forumasa "izvinite, jeste, necu nikad vise".. ali sam se onda opametio i od tada sam dobio sigurno jedno 12 prijava koje sam SVE DO JEDNE oborio. Moglo bi se reci da mi je to postao hobi. Ono sto je jako bitno je i to, da kad vec vidis da ne mozes da se "dogovoris", sto je uvek moj prvi korak, ako vec vidis da je krenuo da pise zapisnik, dok je pise.. dobro razmisli o svemu sto se dogodilo.. druga stvar, cim dodjes kuci, obavezno sedi ODMAH za komp i napisi ceo dogadjaj do poslednjeg detalja, da ti se ne desi da ti dodje poziv kod sudije a da se ti jedva secas sta je bilo i kada, i ako si sa nekim, obavezno nek se to upise u zapisnik. Ja bih sad mogao ovako do sutra Jednostavno, pametni ljudi mogu sve da obore, ako treba i uz pomoc advokata ako sami ne znaju, bar dok se ne uhodaju, a glupi sve priznaju i placaju.

Comment

• tomamega
              CBC Senator XXL
              • 19.03.2009
              • 715
              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by danil80
              ) Jednostavno, pametni ljudi mogu sve da obore, ako treba i uz pomoc advokata ako sami ne znaju, bar dok se ne uhodaju, a glupi sve priznaju i placaju.
              [/quote][/quote]

Možda u zemlji Srbiji može sve da se obori, drugde je krivokletstvo ozbiljan prekršaj. Postoji i opasnost da se OSL "izinati" pošto je svestan krivokletstva drugih lica, pa krene da istražuje svoje mogućnosti.

U svakom slučaju, provalio si sistem i dobro koristiš nedostatke. Za to kapa dole. Nikako za prekoračenje preko 40kmh. Može nastati problem kad čovek pomisli da je iznad zakona, pa čini stvari i koje normalno ne bi činio.

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

A kako se zove situacija kada OSL napravi prijavu kasnije, bez tvog prisustva, i tvrdi da nisi hteo da potpises? Tvojim krivokletstvom na takvu ociglednu laz, nema druge
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Originally posted by 206
                  A kako se zove situacija kada OSL napravi prijavu kasnije, bez tvog prisustva, i tvrdi da nisi hteo da potpises?
                  Demokratija?

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715
                    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by 206
                    A kako se zove situacija kada OSL napravi prijavu kasnije, bez tvog prisustva, i tvrdi da nisi hteo da potpises? Tvojim krivokletstvom na takvu ociglednu laz, nema druge
                    Anarhija! Svako radi šta hoće pravdajući sebe postupcima drugih. A u anarhiji ne znaš koga da kriviš, jer se svako snalazi u datim okolnostima. Problem je što je naš narod demokratiju shvatio kao pravo da svako radi šta hoće

Pošto riba smrdi od glave (suptilno ukazao @206), nema smisla baviti se repovima.

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

Ajde na kraju da rezimiramo vredi li potpisivati zapisnik ili ne ?
                      Da li treba i da li se moze proceniti jel ide u nasu korist ako zapisnik potpisemo za odredjen prekrsaj ? zapravo i zavisi jesmo li u datoj situaciji snalazljivi .

Comment

• Dzoni_mkv
                        CBC Senator XXL
                        • 29.04.2007
                        • 875
                        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Zavisi kakve su ti sanse. Ako te je uhvatio ovim novim s*anjem sto slika sa prekoracenjem i pise da je daljina ispod 500 metara, nema sta da se pravis pametan. Potpises i malo na sudu kuku lele i dobices najnizu kaznu i placanje na rate itd. Za sve ostalo, ne potpisujes i gledas gde se OSL zeznuo pa to iskoristis, npr radarom koji ne pravi fotografiju saobracajnog prekrsaja, pa ako je sam bez kolege to dovedes svedoke, pa nedostatak signalizacije/necitljiva itd. Ima toga. Npr skoro sam imao slucaj zaustavi me OSL -prekoracenje. "Koliko?" Kaze 78 ogranicenje je 60, na sta mu odgovorim ja sam video znak 180 Na sta on pocinje da se smeska i pita kako ja kazem mozemo da se vratimo nazad i pogledamo saobracajni znak gde pise 180 (mislim znak je izvrsljan sprejom crnim onako neki "umetnik" bas lepo napisao 180 mislim za onu 1 ispred mi je jasno a da li je 80 ili je bilo 60 pa je neko docrtao to vec ne mogu da kazem kada prolazim pored, nisam ja Horasio Kejn ). On meni kaze a pa to je neko napisao, dobro a zasto to mene briga? Ja ne znam da li je to 60 ili 80 ili 180, a posto nisam u naseljenom mestu, nije blizina skole, 80 je opte ogranicenje ja sam vozio 78 tako da sam ja cist. On me gleda.......nasmeja se vrati dozvolu i to je to.
                        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• kamango
                          CBC Senator
                          • 31.05.2009
                          • 205
                          • KS-BG

Malo pre sam bio sa drugom kada mu je poloicija urucila uplatnicu . 6000din za 92kmh gde je ogranicenje 60, ili 6 dana zatvora. I na to jos nekih 1000din za pausalne troskove.

Comment

• mill
                            CBC Član
                            • 27.09.2007
                            • 82
                            • The dark side

Otkud odmah uplatnica? Zar ne ide kod sudije za prekrsaje?

@danil80 i @Dzoni_mkv: moguce je to, ali takve stvari dokazati na sudu je malo teza stvar. Sta treba ja sudiji da dokazujem koristeci fizicke fenomene i pozivajuci se na zakon u HR da radar gresi, a u najgorem slucaju ne radi kako treba? Mislim da to moze, ali cisto sumnjam da bi i jedan normalan sudija progutao tako nesto, jer posle toga ne bi bilo osnova da BILO kome naplati kaznu, jer bi se svako mogao pozvati na tu presudu.

Comment

• kamango
                              CBC Senator
                              • 31.05.2009
                              • 205
                              • KS-BG

Verujem da nije bio na sudu, posto se to desilo u Brusu. CInimi se da je dobio i 3 meseca zabrane i godinu uslovno.

Comment

• ALPENGIRL
                                CBC Početnik
                                • 01.08.2010
                                • 4
                                • Beograd

jao mene je malo pre zaustavila policija
                                na magistalnom putu
                                ograničenje 80
                                ja išla 101 (tako oni kažu...ali jesam išla oko stotke)...

nisu mi dali NIKAKVU uplatnicu, niti zapisnik niti mi rekli
                                kraznu
                                sam da će mi stići na kućnu adresu.

Da li neko ima savet?
                                ili informaciju o ovom prekšaju?

hvala unapred

Comment

Working...
                                X