Zatvorena autoprikolica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Zatvorena autoprikolica

Opet ja i autoprikolica...

Skoro sam pitao da li se neko bavi prodajom ili prepravkom autoprikolica, sa obicne otvorene, na zatvorenu - pa ste me uputili na Emu DOO Knic. Pricao sa ljudima ali su malo...hm, cudni. A za pare koje traze za prepravku mogu da kupim 2 nove.

Elem, da li se neko u Srbiji bavi prodajom, ili dovozom iz inostranstva, zatvorenih prikolica? Treba mi jedno ili dvoosovinska (bolje 2, ali zavisi, reci cu kasnije od cega) zatvorena prikolica, jaaaaako nista, po mogucnosti da ima mogucnost naginjanja ili da ima navoze na izvlacenje za utovar jako niskih automobila. Nadgradnja, odnosno taj zatvoreni deo, treba da je sto laksi, i po mogucnosti da moze da se skida, ili makar da se otvara pozadi, sa strane, ili oboje. Navodno ima nekih placeva u Sapcu ili gde vec koji prodaju ove prikolice. Koliko su otprilike teske, koja im je cena?

E sad, da li 1 ili 2 osovine - zavisi koju mogu da teram. Imam B i BE kategoriju, kao vucno vozilo se koristi Kamper Fiat Ducato, sa 1 osovinom, Adria nadgradnja, tezine...pojma nemam, valjda oko 2 tone. Da li mogu:

- da vucem dvoosovinsku prikolicu tim kamperom i BE kategorijom, ako masa prikolice+kamper ne prelazi 3500kg? Da mi ne budu trazili C?
    - da vucem gore navedeno ako zajedno prazni prelaze 3500kg, sa BE?
    - imam li ogranicenje u broju osovina ili ukupnoj masi vozila (kamper+prikolica+natovareno auto = cca. 4.5T) sa BE kategorijom?

Thanx.
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • marek
    CBC Senator
    • 16.09.2005
    • 243
    • Beograd

Re: Zatvorena autoprikolica

jesi li gledao ovde
    Code:
    http://www.prikolicegaleb.co.rs/
    i
    Code:
    http://www.metalkov.co.rs

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Za fiat ducato ako zakacis i naj manju prikolicu koja postoji,prelazis u E kategoriju.

Comment

• Milan.87
        CBC Član
        • 18.05.2008
        • 76
        • N.Beograd

Za dukata ti je potrebna B kategorija(ne prelazi 3.5t)
        Za svaku prikolicu tezu od 750kg ti je potrebna E kategorija.
        Znaci zavrsavas sa BE kategorijom, skoro sam to proveravao posto sam imao slican problem. Nije bitno sto ce ti masa skupa vozila biti veca od 3.5t.

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo
          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Zar h nije imao Metro u svojoj ponudi?
          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

E ovo poslednje mi je bitno, jer imam BE - da li je za BE uopste bitna ukupna tezina vucnog vozila i prazne prikolice, da li tu 3500kg igraju kakvu ulogu ili to ogranicenje nema vise nikakve veze? I u kom onda slucaju se uopste trazi, recimo, CE? Samo za kamion sa prikolicom?

Po novom kategorizacija samo E uopste ne postoji, zato i pitam.

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Cek bre, pa nije to auto-prikolica onda.
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Nego sta je?

Evo, nesto OVAKO

Naravno, ne ovoliko nadr**** ali taj princip mi treba.

Comment

• rajmax63
                  CBC Prijatelj
                  • 02.04.2005
                  • 1415
                  • Bačka Palanka
                  • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Svaka jedno-osovinska prikolica bez inercione kočnice je A-testirana do 750 kg nosivosti.ona se još i tretira kao laka prikolica i ne treba E kategorija i na nju se kaci treća tablica koje se dobije prilikom A-testa kuke

kada jedno-osovinska ima inercionu kočnicu onda moze i do 1200kg tereta da nosi i potrebna je E kategorija i na nju se kači treća tablica

Dvo-osovnska prikolica ima svoju tablicu i registruje se svake godine kao auto i mora da prodje tehnički
                  one moraju da imaju obavezno inercionu kočnicu

elem da zaključim:
                  Tvoj Kamper Fiat Ducato voziš normalno na B a prikolicu vučeš ca E i nemaš nikakvih problema
                  blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                  Audi ima crveno T

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

To bi bilo tacno po STAROM. Medjutim:

Pokazi mi ovde E kategoriju?

Slika gore je primerak, ne moja vozacka, ja od kategorija imam B i BE - dakle, po novom, prikolicu sa 1 ili 2 osovine, zakacenu na bilo sta sto nije kamion, mogu da vozim bez problema i obzira koja joj je nosivost. Sledeca kategorija je kamion sa prikolicom (C1E i CE) i autobus (D1E i DE).

E sad, treba mi neko ko apsolutno SIGURNO zna ove stvari.

Comment

• rajmax63
                      CBC Prijatelj
                      • 02.04.2005
                      • 1415
                      • Bačka Palanka
                      • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Vidi 206.
                      Ti predpostavljam imas Srpsku vozačku dozvolu
                      sa njom mozes da voziš Dukato jer ne prelazi 3,5t i kao tavo vozilo imaš B
                      zakačio si prikolicu i vozišje na E

Ako posedujes našu dozvolu nemaš problema jer kod nas još nije odredjena kategorizacija vozila i ti kao takav vozač putujes preko bez problema

po ovoj slici koju si stavio ne pise šta se podrazumeva pod recimo C1 ili B tj koliko je nosivost
                      ako pod B se smatra do 3,5t onda bez dvoumljena voziš Dukato sa B + E što znač po slici BE
                      Audi ima crveno T

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Originally posted by rajmax63
                        Vidi 206.
                        Ti predpostavljam imas Srpsku vozačku dozvolu
                        Ne To sam i zeznuo na pocetku pa nisam jasno rekao, imam BiH dozvolu, ovakva roze sa slike, sa B i BE kategorijama.

Originally posted by rajmax63
                        po ovoj slici koju si stavio ne pise šta se podrazumeva pod recimo C1 ili B tj koliko je nosivost
                        ako pod B se smatra do 3,5t onda bez dvoumljena voziš Dukato sa B + E što znač po slici BE
                        Ali pise u novom ZOBS-u R.Srbije, clan 195:

B - Моторна возила, осим возила категорије А, А1, А2, АМ, F и М, чија највећа дозвољена маса није већа од 3.500kg и која немају више од осам места за седење не рачунајући седиште за возача, - Kamper se uklapa u ovo, pa ga vozim sa ovom kategorijom bez prikolice
                        BЕ - Скуп возила чије вучно возило припада категорији В, највећа дозвољена маса прикључног возила је већа од 750 kg, а није већа од 3.500 kg, - znaci, koju god prikolicu, sa koliko god osovina zakacim a da joj najveca dozvoljena masa ne prelazi 3500kg, mogu da je vucem sa kamperom

Dakle? Mene u stvari interesuje da li nasa policija primenjuje ove propise iz novog ZOBS-a na strane, pa i na BiH vozacke, koje imaju BE kategoriju, kad vec SR vozacke to nemaju? Ili ce nekom glupom logikom da mi traze E, mada ne znam KOJE E?

Comment

• rajmax63
                          CBC Prijatelj
                          • 02.04.2005
                          • 1415
                          • Bačka Palanka
                          • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by 206
                          Ali pise u novom ZOBS-u R.Srbije, clan 195:

BЕ - Скуп возила чије вучно возило припада категорији В, највећа дозвољена маса прикључног возила је већа од 750 kg, а није већа од 3.500 kg, - znaci, koju god prikolicu, sa koliko god osovina zakacim a da joj najveca dozvoljena masa ne prelazi 3500kg, mogu da je vucem sa kamperom[/i]
                          Eto pa lepo sve kaže zakon i sve je lepo definisano.ništa nije dvosmisleno

Originally posted by 206
                          Dakle? Mene u stvari interesuje da li nasa policija primenjuje ove propise iz novog ZOBS-a na strane, pa i na BiH vozacke, koje imaju BE kategoriju, kad vec SR vozacke to nemaju? Ili ce nekom glupom logikom da mi traze E, mada ne znam KOJE E?
                          E sada naša policija to je već igra bez prestanka...

da li primenjuju policija nešto posebno na strane vozače.
                          pa ne može jer strani vozač je polagao i dobio kategorije u svojoj zemlji i ne može naš policajac da tumači strane kategorije drugačije nego kako piše u stranoj dozvoli

to sto na slici recimo kategorija C1E izgleda tako kao mali kaminčić sa prikolicom je malo bezveze
                          iskeno tebi treba na slici da bude upisano i BE jer predpostavljam da na staroj dozvoli imaš posebno E kategoriju a ona se veže za sve ostale jer je to priključno vozilo.neko te zeznuo prilikom upisivanja na novoj dozvoli

ako vučeš sa Dukatom prikolicu i to onu koja neje laka tj ima dve osovine ili jednu osovinu tažiće te E
                          u biloj kojoj državi Evrope i kod nas E kategorija je za prikljucno vozilo pa time nema dvojbe koja E kategorija

pošto si rekao da imaš BiH dozvolu kao na slici ti sa Dukatom i prikolicom pripadaš u BE i to nedvosmisleno ako je po slovu zakona član 195.

samo napred i sretno
                          Audi ima crveno T

Comment

• BOOST
                            Founder - Admin od Začetka
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Ovo sa kategorijama i pravima je definisano i prati pravila zemlje gde je vucno vozilo registrovano.
                            Imao obracun sa nemcima po pitanju i izvisili su.
                            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                            move your mind

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Nego, iskopao sam nesto na netu, od ovih proizvodjaca prikolica - Fitzel.

Valja li to cemu?

Comment

Working...
                              X