PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Igorkpa
    CBC Član
    • 18.10.2008
    • 40
    • Kosovska Mitrovica

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Ja sam odradio preko lika koji ima u pasosu vizu sa datumom koji dogovara vremenu kada je auto kupljen. Svi papiri od auta su 100% u redu jer je auto vozio moj uajk. Sada ce na tog lika biti registrovan auto (narednih dva meseca) i ja cu ga voziti, veruj mi jos dugo, dugo...
    Oduzece auto, to je sugurno i to ce krenuti od automobila koji su ovde registrovani a doterani su iz Belog Manastira, jer je protiv zakonito, zatim automobile sa crnogorskim tablicama jer "ne ispunjavaju eko norme, i drzava Srbija ne sme biti steciste raznog otpada" izjava ministra onog pametnog, pa one koji voze automobile koji se traze od strane raznih carinskih i osiguravajucih drustava... i onda nase automobile. Hoce ah
    Auto je na teritoriju Srbije doterao moj ujak koji zivi u Italiji te stoga nema govora o carinskom prekrsaju.
    Prijatelju moj daleko je sunce, a ti sine se ne okreci ( Arsen Diklic ) nego uzimaj auto ako mozes da se posle ne bi udarao po glavi.
    Racunica drzave je nesto sto niko od nas ne zna, sta ako razmisljaju ovako, bolje uzeti pare od registracije, carine i PDV-a, i svake godine opet od registracije uz istovremeno poboljsavanje voznog parka i ulanjanja autoa tarijih od 15 ili 20 godina.

E sada bez uvrede ali ako vi ne mozete da kupite auto ili ste , kao moj drug zeznuli sebe pa kupili skoro auto i sada ste ljubomorni na nas, tu Vam mi ne mozemo pomoci.
    Rekli ste svoje misljenje i to vise puta a onda slede postovi ljudi koji su vec sredili sve oko auta sto znaci da malo Vase price vrede.
    PS Hvala na brizi...

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

Evo, ja sam prvi ljubomoran jer ne vozim auto star 10+ godina vrednosti do 3000e (u najboljem slucaju)
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• sortis
        CBC Početnik
        • 27.05.2009
        • 3
        • Loznica

Hvala svima koji su me savetovali da ne radim falš ovlašćenje jer sam i ja na sličan način razmišljala.Čekaću da puste bez obzira na datum, a samo da se zna da auto sa stranim tablama kad ga ocarini stranac može da ide direktno na ime kupca.Ako ne puste- nikom ništa, i da-ovi špediteri stvarno nemaju pojma! Uredba je napisana tako da ko se snadje , snadje pa izvolte!

Comment

• ivan.stojanovic
          CBC Veteran
          • 21.05.2007
          • 115
          • Novi Sad - Kragujevac

Nece sigurno pustiti bez ovlascenja starijeg od 1.1.2008.

To da ce pustiti su bajke za malu decu.
          Ivan Stojanovic
          Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Svako ima izbor i snosi posledice za svoje postupke, pa izvol'te, ko se oseca srecnim i zeli da rizikuje, slobodno.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ivan.stojanovic
              CBC Veteran
              • 21.05.2007
              • 115
              • Novi Sad - Kragujevac

Upravo tako.
              Ivan Stojanovic

Comment

• Pele
                CBC Senator
                • 01.07.2006
                • 262
                • Požarevac

Ljudi, realno gledano, bitno ti je da je saobraćajna-odjava-vlasnički list-tipišen ili bilo koji drugi dokument od samog auta originalan, tj. da nije pravljen falš, jer to je jedina stvar koju mogu da provere, tj. kako oni kažu "da joj naprave veštačenje", a ovlašćenja, a posebno kupoprodajni ugovori, koji se tamo mogu overiti kod bilo kog advokata, a ne mora čak ni u njihovom nekom sudu, nema šanse da provere .... ovo je moje mišljenje, a formirano na osnovu izjava nekih ljudi, meni bliskih, a koji rade u SUPu , MUPu i ostalim javnim službama, a vezano za registracije i preregistracije ....

Danas je mom majstor Galetu stigao tipišen iz Austrije za njegovu kalibru, ugovor je KOMPLETNO RUKOM PISAN, BEZ PEČATA, Interni .... nema čak ni pečat suda .... ja ga pitam kako to, bre, kako si auto prebacio uopšte na sebe?

Kaže, prosto, imaš tipišen, i pre toga je odjavljen. Čim to imaš, podrayumeva se da je tvoj, jer švabe to čuvaju kao oči u glavi .....

P.S., Danas otišao twingo za gradište ...

Comment

• mistermobil
                  CBC Senator XXL
                  • 09.11.2008
                  • 469
                  • pecinci

Ja se slazem sa Adom i 206 oko toga,i nikog nisam zeleo da krivo ubedjujem i nisam ljubomoran..zeleo sam na osnovu mog gorkog iskustva u koje sam upao totalno nesvesno,da upozorim ljude da je drzava namazana k...a ..Bolje je legalno,pa nek je i skuplje nekih 500-1000e nego da me posle svaki dan boli glava.
                  Ko leti,vrijedi
                  Ko vrijedi,leti
                  Ko ne leti,ne vrijedi..
                  (Grunf,TNT..)

Comment

• bokiss
                    CBC Početnik
                    • 28.05.2009
                    • 2
                    • RS

Evo par informacija:

1. Bilo koji kupoprodajni ugovor ili bilo kakvo ovlascenje carina nece ili moze da ne prihvati ukoliko isti nije zaveden nekim delovodnim brojem nekog suda, opstine, konzulata, advokata... na osnovu koga bi oni mogli da provere taj papir, pa makar on imao i pecat Borisa Tadica.
                    2. Vecina speditera trazi da se potpise dispozicija ili ti izjava vlasnika auta da su svi papiri legalni. Jer kad se utvrdi da su papiri fals, panduri ce prvo na carinu, pa kod speditera. Ukoliko spediter nema taj papir, vlasnik moze da kaze da nema pojma o cemu se radi i odakle su se ti papiri stvorili i da mu je sve papire odradila spedicija.
                    3. Spedicija vrsi procenu na osnovu gomile sajtova koje je dobila od carinarnica, mada je to uglavnom mobile.de gde ima skoro svih mogucih vozila, a koji je izmedju ostalog i najbolja varijanta za komintenta, jer je po meni najjeftiniji. Ovo nije duznost speditera, procenu vrse da ne bi carina gubila vreme na ceprkanju po netu da nadje neki auto. Kada carinik slika odnosno pregleda auto, njegovo je da li ce da prihvati cenu speditera ili ce da je podigne.

Da li se isplati falsirati papire za auto npr. Golf 3, '95 god. koji kupite za 1200E ocarinite za 400, registrujete za 300, ulozite jos 150 a on ovde kosta 3500e. Da li vredi to cimanja, tuzakanja, saslusavanja, placanja silnih kazni ili nedaj boze corkiranja za pis...... 1500e kolika je razlika. I opet je to 15 godina star auto, koji ce za 3-4 godine po nasim putevima biti krs.... od 19 godina.

Comment

• Milanche78
                      CBC Početnik
                      • 26.04.2009
                      • 3
                      • BG

Pozdrav
                      Sta mislite da li ce moci da se registruje sledece vozilo: Opel Manta uvezen u zemlju nekoliko meseci pre euro3 uslova, ali zbog nekompletne papirologije nije registrovan sve do sada. U medjuvremenu je ista kompletirana. Koliko bi to kostalo, auto je 79 god, da li vredi u njega ulagati? bio je u odlicnom stanju ( uvezen iz svajcarske), ali je par godina samo stajao na placu. Koliko takav auto ralno vredi? Hvala

Comment

• ostrica
                        CBC Početnik
                        • 14.05.2009
                        • 9
                        • Smederevo

Originally posted by bokiss

Da li se isplati falsirati papire za auto npr. Golf 3, '95 god. koji kupite za 1200E ocarinite za 400, registrujete za 300, ulozite jos 150 a on ovde kosta 3500e. Da li vredi to cimanja, tuzakanja, saslusavanja, placanja silnih kazni ili nedaj boze corkiranja za pis...... 1500e kolika je razlika. I opet je to 15 godina star auto, koji ce za 3-4 godine po nasim putevima biti krs.... od 19 godina.
                        Ma ne, ne vredi uopste... I odakle vama uopste sad to da svi muvaju? Neko je zapoceo sa time, pa sad svi nastavili i osudjuju. Ja prvi nisam za tako nesto, jer je preveliki rizik i nisi miran dokle god takav auto postoji! Ali za gore pomenuti auto (bez muvanja), pa naravno da vredi tih 1500eur, i da je 500 pa vredi, jer uzimas auto koji je na primer direktno doteran iz Nemacke, i nije se vozio po nasim rupama jedno 10 godina, a odrzavao ga majstor Pera iz komsiluka!

Da zakljucimo, ovde se vecina ljudi interesuje za postupak oko uvoza ili crnogoraca ili stranaca sa regularnim papirima/ovlascenjima i bez ikakve muvaze!

I da ko hoce da muva, sumnjam bas da ce neki vasi postovi da ih sprece, narocito jer oni svesno ulaze u to i znaju da im jednog dana auto moze biti oduzet!!! Ko je spreman na taj rizik, samo napred... Nemojte posle samo da kukate "nismo znali da to ne moze tako..."

Comment

• Igorkpa
                          CBC Član
                          • 18.10.2008
                          • 40
                          • Kosovska Mitrovica

Ja sam licno protiv bilo kakvog muvanja: jednostavno sam auto registrovao na coveka koji ima pasos sa datumom vize u koji se poklapa sa autom kada je sacinjen kupoprodajni ugovor. Imam original sve papire. I onda o cemu ja treba da brinem, jedino da sacekam dva meseca i prevedem auto na sebe a za moj auto posto sam ga uzeo od ujaka sa sve registracijom izaci ce me 2200 evra. A takav auto ovde se krece oko 3500 do 4000 evra plus sto je vozen po nasim putevima. I sada vi meni recite da gresim. Meni je 1000 i vise evra velika razlika, ako nekom nije on je srecan covek i ne kupuje polovan nego nov auto.

Comment

• Shazalakazoo
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2007
                            • 545
                            • Beograd

Imam jedno pitanje. Kako cemo mi jednog dana kada budmo kupovali kola proveriti da li su ta kola bila "legalno" preregistrovana???

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Nikako.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ivan.stojanovic
                                CBC Veteran
                                • 21.05.2007
                                • 115
                                • Novi Sad - Kragujevac

Cak sta vise, neces ni znati da li su od tih preregistrovanih ili ne. Ja mogu da ti kazem da sam kupio auto od Pere Perica i prebacio ga na moje ime i da sam uzeo novu saobracajnu i tablice Ali, ovo nije tema ovog threada, pa se izvinjavam na uznemiravanju.

Ivan Stojanovic
                                Ivan Stojanovic

Comment

Working...
                                X