PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sneki23
    CBC Početnik
    • 05.06.2009
    • 9
    • Dizeldorf

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

@macaneli
    Zute tablice su isto kao i probne u Srbiji.Sluze za prevozenje od mesta do mesta.Takve tablice mogu da udju u Srbiju ako platis osiguranje,tj ,zelenu kartu,posto one nisu osigurane za inostranstvo.Imam iskustva pomalo,no,uglavnom posteno.Sve to ide,al kad stane,onda je neko jebo cvorka..
    @Paja chutura,
    Da nasi neznaju ponesta,bilo bi dobro.Sve zavisi na koga naletis na granici.Mene je u Aprilu carinik pretresao,maltene hoce da istovaram prikolicu od 3 metra,platih carinu,i to pogolemu,kad se najmanje nadah.Tablice kada odjavis u Nemackoj,moras da ponistis obe plakete na njima,a po njima se vidi jeli auto prijavljen,ili ne.No,kao sto je receno,daj madjaru 30-40,nasem kazi ovo-ono,i prolazi.To je pitanje srece,i koliko je covek upadljiv.Uglavnom se uvek preginju ispred auta,il krajem oka skuze tablice.I ja sam doterao 2 kvada u prikolici,za njih me niko ni ne pita jesu li registrovani,gde su papiri,no se uhvatio za neki izduvni lonac od trojke.Nasa posla..

Comment

• macaneli
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2008
      • 327
      • sremska mitrovica - Genova
      • S-max

sneki23 o tome ti govorim covece bwee,koliko kostaju table??Nebrini se ti za ulaz u srbiju,meni one trebaju da ja vozim po evropi,ajd proveri pa javi pleaseee....
      ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• sneki23
        CBC Početnik
        • 05.06.2009
        • 9
        • Dizeldorf

Tablice su oko 80e.

Comment

• djurkin
          CBC Član
          • 12.07.2008
          • 43
          • Adelaida
          • alfa romeo 155

Imam muku sa mojom ALFI-com.Uzeo sam je u Smederevu posle 01.01.2008.godine stari vlasnik ima ovlascenje od pre navedenog datuma (ja od njega) i to puj pik nevazi na carini i kod speditera,drugacijeg su misljenja u AMSS! Njega nemogu nikako da pronadjem jos od prosle godine kazu negde je dole u CG radi.
          Prosle godine sam je registrovao na majku i imam ovlascenje na nove table al sve to dzaba!!!Sad nece da izdaju ovlascenje retroaktivno kazu to je falsifikat, odjednom CG-orci postali posteni,a celu drzavu dobili na prevaru.UZAS JEDAN!!!
          Pozdrav!!!

Comment

• ivan.stojanovic
            CBC Veteran
            • 21.05.2007
            • 115
            • Novi Sad - Kragujevac

@djurkin

Uf, nista nisi pitao, ali eto da ti odgovorim Ne mozes nikako da dobijes ovlascenje sa starim datumom, ako to pokusavas, moraces na tog lika. Ako ga ne nadjes, jedina ti je mogucnost neki falsifikat (o tome je bilo price vec ovde), pa kako ti volja.

Pozzz....
            Ivan Stojanovic
            Golf Mk3 GTI 16V '94 god.

Comment

• djurkin
              CBC Član
              • 12.07.2008
              • 43
              • Adelaida
              • alfa romeo 155

@ ivan.stojanovic

Sve to stoji!!!
              Al on ima ovlascenje da moze da otudji auto i otudjio ga je na mene!!!
              Sa srbijanskim tablicama to je sasvim regularno i prihvataju!!!Ono kupio si auto nisi ga preveo pa si ga prodao i sve to vezano preko ovlascenja funkcionise!
              U AMSS u takvim slucajevi prihvataju sve papire al carina ne, samo ovlascenje od vlasnika na buduceg vlasnika,a u spedicijama kazu registruj ga na njega pa kasnije porez na kupoprodajni ugovor valjda 2-2.5% na vrednost vozila.
              Al opet kako kad njega nema lik nestao imam fotokopiju njegove licne pa jedino s tim da nesto pokusam!!!

Comment

• mistermobil
                CBC Senator XXL
                • 09.11.2008
                • 469
                • pecinci

Djurkin,ne moze punomocnik po ovlascenju da ti da ovlascenje.A kupoprodajni ugovor ne vazi za Cg table.Onda ne bi ni trebala `preregistracija`,prevedes jednostavno auto sa Crnogorca na sebe,i eto,sa PG na BG,kao sa NS na BG..medjutim ne moze.Vidi da iskopas negde tog lika pa na njega ocarini auto,ili pitaj speditera jel moze da se carini uz ovlascenje i fotokopiju LK nosioca ovlascenja.
                Ko leti,vrijedi
                Ko vrijedi,leti
                Ko ne leti,ne vrijedi..
                (Grunf,TNT..)

Comment

• ivan.stojanovic
                  CBC Veteran
                  • 21.05.2007
                  • 115
                  • Novi Sad - Kragujevac

@djurkin

Pazi, iako na ovlascenju pise da mozes da ga prebacis na trece lice i sve redno, nista od toga ti nece pomoci u tvom slucaju. Ja imam isti problem, ja sam auto kupio posle 1.1.2008 i ovlascenje mi je iz 2008e godine, ali sam ja uspeo da nadjem lika koji je vozio auto pre mene i koji IMA ovlascenje pre 1.1.2008.godine i koji ce mi to zavrsiti. E sad, ne verujem da ce ti dati sa fotokopijom licne karte, mozda i hoce, ali ces SVAKAKO morati na njega da carinis i registrujes auto, pa kada istekne 2 meseca (koji mora da prodju da bi se otudjio auto) onda ga prebacis na sebe, a do tad vozis na ovlascenje koje ti da taj lik kada se preregistruje auto. Ja cu pored ovlascenja da uradim i kupoprodajni ugovor da se sa tim likom ne bi jurio posle bezveze.

Eto tako, pomiri se sa tim da nemas drugog resenja.

A, ako ne nadjes tog lika...ili prodaj auto dole u CG ili se "snadji" kako znas i umes
                  Ivan Stojanovic

Comment

• altec
                    CBC Član
                    • 10.10.2007
                    • 10
                    • Beograd

Originally posted by ivan.stojanovic
                    @djurkin

Ja cu pored ovlascenja da uradim i kupoprodajni ugovor da se sa tim likom ne bi jurio posle bezveze.
                    A cekaj jel mora za to da se vidis s "vlasnikom" ili i na neki drugi nacin sam da zavrsis.

Comment

• ivan.stojanovic
                      CBC Veteran
                      • 21.05.2007
                      • 115
                      • Novi Sad - Kragujevac

@altec

Kakvim vlasnikom? Da bi preregistrovao sa CG na Srbiju, ne treba ti vlasnik, samo ovlascenje pre 1.1.2008.god. E sad, posto ja nemam to ovlascenje, a ovaj lik od kog sam ja kupio auto, koji je pre mene vozio (znaci nije vlasnik), on ima odgovarajuce ovlascenje, znaci, na njega mora auto da se carini i registruje. I kada dobijem srpske tablice, onda uzmem od njega ovlascenje i napravimo kupoprodajni ugovor, ja vozim auto jos 2 meseca (posto ne moze odmah da se otudji, nego tek posle 2 meseca) i onda ga prebacim na sebe.

Ja sam mog Yuga prodao i samo sam otisao u neku agenciju da potpisem kupoprodajni ugovor i iskopirali su moju licnu kartu i to je sve. Lik je zavrsio sve bez problema i ja mu nisam trebao, tako da cu ja sad isto da uradim.

PozZzZ...
                      Ivan Stojanovic

Comment

• sasa_gsi
                        CBC Veteran
                        • 25.05.2007
                        • 101
                        • Svrljig (Nis)

Jel ima neko iskusta sa carinjenjem u Nišu, šta je potrebno od dokumentacije, koliko se čeka, kakva je procedura?

Comment

• Paja Chutura
                          CBC Član
                          • 31.05.2007
                          • 47

Ne znam da li ima veze sa temom(za mene ima)a li zna neko nekog ko dovozi automobile iz slovenije ili Italije.Moze i na pm.Sto se tice carinjenja,najbrze ide u Vrscu.Sve se zavrsava za dan

Comment

• macaneli
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2008
                            • 327
                            • sremska mitrovica - Genova
                            • S-max

NS cini mi se 2-3 dana,kako su meni rekli....
                            ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• sisa ki
                              CBC Član
                              • 12.04.2006
                              • 90
                              • Kikinda

Originally posted by Paja Chutura
                              Ne znam da li ima veze sa temom(za mene ima)a li zna neko nekog ko dovozi automobile iz slovenije ili Italije.Moze i na pm.Sto se tice carinjenja,najbrze ide u Vrscu.Sve se zavrsava za dan
                              zavisista ti treba za dovoz,ako nemas ko da doveze mogu ja ,ako islis da li neko dovozi ,pet ja,ali ne opel,wv,audi ....
                              Vrsac je trenutno obustavljen zbog nkih "milio"n isto overenih ovlascenja.bar sam dobio takav podatak juce ...

Comment

• Paja Chutura
                                CBC Član
                                • 31.05.2007
                                • 47

Sto se tice vrsca,imali su danas neki sastanak.Mislim da ce nastaviti po starom.Ostalo cemo na pm.

Comment

Working...
                                X