Probne vozacke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzmar
    Moderator
    • 18.12.2009
    • 783
    • Lazarevac
    • Pezo 207 1.6 HDI

Re: Probne vozacke

Nije bas tako.

Kada ti istekne godinu dana sa probnom dozvolom za B kategoriju imasa pravo da ti upisu C1 i C1Е, a kada napunis 21 godinu tek onda stices pravo da ti na osnovu ranije polozenog ispita upisu i C kategoriju (C kategorija moze da se dobije tek sa 21 godinom zivota). I to je danas u SAT-u objasnjavano. Ima vec pisano na forumu sta su ove dve kategorije C1 i C1E a sta je po sadasnjem ZOBS-u kategorija C.
    www.paluba.info

Comment

• boban1982
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2010
      • 1106
      • Batajnica
      • SAXO VTS-BIC

To i jeste problem,mozda je nekome trebala c kategorija za posao,a zbog njihovih pravila covek izvisi i mora da ceka godine.Sta da radis,moraces da cekas.

Comment

• nexuss
        CBC Početnik
        • 31.01.2011
        • 1
        • sabac

Sto se tice novog zakona o saobracaju i probnim dozvolama zaista ima velikog smisla ali ne u drzavi kava je nasa. Nismo mi mentalno dorasli ovom zakonu kao i mnogim drugim zakonima. Oznaka P na vozilima vozaca sa probnom dozvolom znaci da ima posebna saobracajna ogranicenja u odnosu na ostala vozila i takve ih treba postovati. U drzavi Srbiji ova oznaka znaci da si zigosan, da si na meti policije, da nemas pojma da vozis i da te treba malo iscimati jer ako cuknes ti si kriv jer si pocetnik. Kao sto neki ovde rece, dobar auto, dobra riba a ono oznaka "P".

Comment

• Charolija
          CBC Početnik
          • 22.02.2011
          • 3

Položila sam prošle nedelje i bez imalo skromnosti slobodno mogu da kažem da vozim mnogo bolje nego mnogi koji godinama imaju vozačku dozvolu, tako da mi ne pada na pamet da lepim nikakve debilne P oznake na svoj auto. Jedino što ću da zalepim na zadnju stranu svog auta je "Nisam plavuša, samo vozim puna kola dece i krvoločnog psa, nemoj da me nervirate!" Krvoločni pas je Labrador Edi

Jedva čekam da me zaustavi pandur, pa da vidimo ko će kome da odgovara na pitanja. Nisu panduri krivi, kriva je država i oni koji na silu hoće da pune državne kase, ali pandur će u ovom slučaju biti prvi na udaru, pa neka se on tera sa pretpostavljenima. Samo opušteno i pažljivo, pune su nam ulice ludaka.

Comment

• Graha
            CBC Veteran
            • 21.01.2011
            • 141
            • Beograd
            • mazda 121

E ovako danas sam polozio i pribavio svu papirologiju i uplatio uplatnice, slike itd. itid....
            Sutra bi trebalo ujutru da idem do ljermontove pa me zanima kakva je guzva tamo, koliko se ceka na red i ima li mnogo da se ceka na samu izradu ove probne dozvole?
            Molim za hitan odgovor od vas sto ste u skorijem periodu bili da vadite vozacku u ljermontovu.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Originally posted by Charolija
              Položila sam prošle nedelje i bez imalo skromnosti slobodno mogu da kažem da vozim mnogo bolje nego mnogi koji godinama imaju vozačku dozvolu, tako da mi ne pada na pamet da lepim nikakve debilne P oznake na svoj auto. Jedino što ću da zalepim na zadnju stranu svog auta je "Nisam plavuša, samo vozim puna kola dece i krvoločnog psa, nemoj da me nervirate!" Krvoločni pas je Labrador Edi

Jedva čekam da me zaustavi pandur, pa da vidimo ko će kome da odgovara na pitanja. Nisu panduri krivi, kriva je država i oni koji na silu hoće da pune državne kase, ali pandur će u ovom slučaju biti prvi na udaru, pa neka se on tera sa pretpostavljenima. Samo opušteno i pažljivo, pune su nam ulice ludaka.
              Post ti je odobren samo da bi se i drugima pokazalo kad i kako se formira potpuno pogresan stav prema voznji. Ne znam na osnovu cega sama zakljucujes da vozis bolje od bilo koga? Takve ocene ostavi nekome ko ima malo vise vozackog iskustva.

Debilne P oznake upravo i sluze da druge ucesnike u saobracaju upozore na novajlije za volanom koji VEC misle da voze bolje od mnogih na putu. A pune ulice ludaka, i SVI do jednog veruju da voze bolje od ostalih.

Cika pandur ce jedva docekati da ti odgovara na pitanja Slobodno mu, prvi put kad te zaustavi, objasni zasto nemas P, kako ti to ne treba jer vec vozis bolje nego vecina ludaka na putu, i oteraj ga gde sunce ne sija, da te ostavi na miru i da se on objasni sa pretpostavljenima - pa nam javi kako je to proslo.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Labradori su inace poznati kao veoma krvolocni

Nego, jel' sa vozilom koje ima P sme da upravlja i neko bez probne vozacke? Ili ako se promeni vozac mora da se skine P?
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Pa oznaka P oznacava to sta oznacava, i po potrebi se stavlja i uklanja sa vozila. Bilo bi malo glupo permanentno (ili makar do isteka obaveze nosenja P) obeleziti vozilo, zar ne?

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

pa bilo bi, nego razmisljam nesto na temu ogranicenja brzine, voznje nocu, itd...... da li bih platio kaznu ako vozim 95% od ogranicenja, imam standardnu dozvolu, a na auto stoji P?

ko ce bre to stalno da skida i stavlja.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Pa to sto vozis auto sa P oznakom ne znaci automatski da se bilo ko ko vozi auto ogranicava uslovima koje P propisuje.

U BiH, pored oznake P (koja se uzima u MUP-u), odnosno na istoj plocici, ispisan je i broj dozvole osobe na koju se P odnosi, sto znaci da tu oznaku moze da ponese sa sobom i stavi u bilo koji auto koji vozi - P je vezan za vozaca, ne za auto.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by sri98
                        pa bilo bi, nego razmisljam nesto na temu ogranicenja brzine, voznje nocu, itd...... da li bih platio kaznu ako vozim 95% od ogranicenja, imam standardnu dozvolu, a na auto stoji P?

ko ce bre to stalno da skida i stavlja.
                        Instruktori vožnje imaju ono "L" na magnet, da li je tako nešto dozvoljeno i sa "P" ?
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

koliko znam, oznaka P nije zakonom odredjena koje ce velicine biti tako da se moze improvizovati sa nebitnom nalepnicom..

Comment

• Charolija
                            CBC Početnik
                            • 22.02.2011
                            • 3

Originally posted by 206

Post ti je odobren samo da bi se i drugima pokazalo kad i kako se formira potpuno pogresan stav prema voznji. Ne znam na osnovu cega sama zakljucujes da vozis bolje od bilo koga? Takve ocene ostavi nekome ko ima malo vise vozackog iskustva.

Debilne P oznake upravo i sluze da druge ucesnike u saobracaju upozore na novajlije za volanom koji VEC misle da voze bolje od mnogih na putu. A pune ulice ludaka, i SVI do jednog veruju da voze bolje od ostalih.

Cika pandur ce jedva docekati da ti odgovara na pitanja Slobodno mu, prvi put kad te zaustavi, objasni zasto nemas P, kako ti to ne treba jer vec vozis bolje nego vecina ludaka na putu, i oteraj ga gde sunce ne sija, da te ostavi na miru i da se on objasni sa pretpostavljenima - pa nam javi kako je to proslo.
                            Komentar nisi morao da odobriš, a moj stav uopšte nije pogrešan. Nisam rekla da vozim bolje od bilo koga, već od većine onih koji imaju vozačku dozvolu. Da su nam ulice pune ludaka, a nemaju debilnu P oznaku da se videti na bilo kojoj ulici u Beogradu, a i u Srbiji uglavnom. Nisam sama donela zaključak, već je to mišljenje iskusnih vozača koji su imali priliku da se voze sa mnom, što autom, što motorem. Tako da vrlo dobro znam šta pričam.

Ovaj zakon je donet na silu i nema nikakvog osnova, jer pre toga treba ili da kažem mora, reč koju inače ne koristim, da se srede mnoge druge stvari u našem saobraćaju.

Čika policajci su i dalje korumpirani i nemam baš nikakvog poštovanja prema njima. Ja nikako nisam uobražen ludak za volanom, jer vozim četvoro dece u autu i najviše se plašim ludaka koji i ne znaju čemu to P treba da služi.

Kao i svi drugi zakoni u ovoj zemlji i ovaj je donet nakaradno, toliko da čak ni njima nije jasno šta su to usvojili.

Comment

• stevak
                              CBC Senator XXL
                              • 31.05.2009
                              • 1215
                              • Zemun
                              • Saab 9000 cs 2.0T

bez imalo skromnosti slobodno mogu da kažem da vozim mnogo bolje nego mnogi koji godinama imaju vozačku dozvolu
                              Slično su govorili i invalid Mika, robijaš Žika i pokojni Pera.
                              Izvinjavam se za off.
                              ex SAABotražitelj

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

I ja svom trogodisnjem klincu kazem da super vozi da se dete malo smeje, a znas sta mi kaze? Ti mene tata zezas, ja sam jos mali.

Ako dete od 3 godine bolje od tebe zna da ga zezam i govorim mu sta hoce da cuje, a ti sa par dana vozackog iskustva SIGURNO znas da si odlican vozac, i sa 18 godina ili koliko vec ne znas da prepoznas kad ti neko nesto govori ne zato sto to misli vec iz ohrabrenja ili simpatije, onda mi veruj na rec da se savrseno uklapas u opis ludaka na putu.

Uostalom STA je to pogresno i debilno oko P oznake, koja postoji svuda u svetu?

Comment

Working...
                                X