Apsolutno je opravdano označiti vozilo sa P.Samo se plašim debila koji će takve vozače provocirati,isto kao i auto škole kada voze časove.Vozačku dozvolu imam od marta 93.imam kategorije B,C,E i ne usuđujem se da kažem da sam dobar vozač,jer se desi neki previd kao da prvi put vozim.Ja lično biću pažljiviji prema njima.Treba mnogo kilometara u točkvima da bi neko bio dobar vozač.Moja supruga je posle 2 godine vožnje postala bolji vozač od dosta muškaraca-žena koji duže voze,ali ipak mnogo znače godine vožnje u različitim vremenskim uslovima zbog nepredviđenih situacija i brzine i načina reagovanja.
Drugar polozio i dobio probnu vozacku,ima 20god.pitao decko policajca da li sme sam da upravlja,a on mu rekao vozi boli te uvo!A drugi mu rekao kako i jeste,mozes sam da vozis,a ne smes posle 11h.Oni koji nemaju 18 moraju imati pratnju.Lako je njima reci boli te uvo,kad njih niko ne kaznjava
Svi smo mi imali 18 i 20 godina, i priznacete da vecina od nas u tim godinama nije bas bila "pod libelu", tako da u potpunosti podrzavam clan zakona.
Bez uvrede prema mladjim clanovima, ali mozete naci na net-u psiholoski profil osamnaestogodisnjaka, naucno dokazan, pa ce vam biti jasno o cemu se radi. Inace to stanje svesti u tim godinama je sasvim normalno, pa zato i mora da postoji nekakav zakon koji ce zastititi mlade vozace i druge ucesnike u saobracaju, od istih.
Slazem se,ta odredba ima logike,samo je pitanje da li ce maloletnik uopste voziti sa probnom dozvolom,proci ce godinu dana i on ce dobiti pravu dozvolu,a i dalje nece imati iskustva,a ne verujem da ce mnogo vise sazreti za tih godinu dana.Daj boze da se vide efekti svega toga,mislim da jos uvek nece biti nekog napredka,mozda tek kada bude pocelo polaganje po novom sistemu???
E ovako da kazem posto meni niko ne rece: U ljermontovoj danas nije bilo uopste guzve za vadjenje probne dozvole Zavrsih sve za nekih 15 min.
Drugo sto imam da kazem je da sam juce polozio, imam 17 god, vozio sam dosta automobila u dosadasnjem periodu zivota a prvi put sedoh za upravljac sa 12 god.
I MOGU SLOBODNO DA KAZEM DA SAM JOS UVEK NEISKUSAN. Cale mi je profesionalni vozac i bavi se tim poslom tako da se trudim da sve od njega kopiram pa i da slusam svaki savet od njega... Cale je i glavni krvac sto zavoleh automobile i voznju
Do leta (kada punim 18) cu voziti s caletom da steknem iskustvo, a posle polako "pamet u glavu".
Ono jes da sam u ludim godinama i stalno bih brze da vozim, al moracu da se suzdrzim baro ovu prvu godinu dok je ova probna.
Cao svima.
I ja imam pitanje iako vec znam odg. al aj da vidimo.
Dakle, imam 24 godine, i tek krajem decembra sam krenuo da polazem ... :/
E sad.. Ovih dana imam testove i voznju pa me zanima da li cu ja ovako "mator" dobiti tu probnu dozvolu?
Mozete da mi objasnite par stvari...polozio sam 10.03.2011..a probnu vozacku uzeo 15-tog...imam 17 godina u novembru punim 18-tu..zanima me:
-Moze li cale da mi da neku vrstu potvrde.saglasnost u sudu da vozim sam?
-koje su kazne ukoliko se vozi lice samnom koje umesto 5 godina vozackog iskustva..ima manje..2 god?
-razlika izmedju moje probne vozacke i vozacke lica koja imaju 18 god?
Najsigurniji način da udvostručite svoj novac jest da ga presavijete i vratite u džep!
nego, kako bi glasila ta potvrda? ovim potvrdjujem da ja sedim na suvozacevom mestu kada moj sin vozi.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
e ljudi, sta ako vozac ima vise od 25 godina...jel mora da ima pored sebe iskusnog vozaca ili je dovoljna samo nalepnica sa slovom P ???? da li to vazi za ove sa 18 god. hvala unapred....
ljudi imam jos samo ovu dilemu: Da li je potrebno da oznacim nekim papirom gde bise slovo P vozilo?
ja sam do sada vozio bez toga i cuo sam razne price kako treba i ne treba pa mi nista tu nije jasno.
U dozvoli lepo pise da treba a nekko prica da ne treba zbog toga sto u mupu nisu jos uvek izradili zakonik o toj oznaci
Comment