Probne vozacke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Probne vozacke

Originally posted by danilopeka
    -Moze li cale da mi da neku vrstu potvrde.saglasnost u sudu da vozim sam?
    neka usput napise i da je saglasan da vozis 200km/h, da ne stajes na crveno i da ako ti se upali lampica za rezervu da mozes na pumpi da uzmes gorivo bez placanja.
    Koji bi drzavni organ bio toliko lud da overi bilo koji text u kome se nekome daje saglasnost da se ponasa u suprotnosti sa zakonom?
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• boban1982
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2010
      • 1106
      • Batajnica
      • SAXO VTS-BIC

@Ivan-R
      Ne treba ti pratnja kad si punoletan,a te P nalepnice ja jos nigde nisam video,a i sta ce ti...

Comment

• danilopeka
        CBC Član
        • 03.03.2011
        • 82
        • Prijepolje

Da li sam obavezan da vozim sa probnom vozackom i sa calom i kad napunim 18 godina..posto jos imam 17..ili tad mogu da zamenim trenutnu probnu dozvolu sa onom uz pomoc koje mi cale nece trebati ? ...koja je razlika izmedju probne nas maloletnika..i lica koja imaju 18+?
        Najsigurniji način da udvostručite svoj novac jest da ga presavijete i vratite u džep!

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

Razlika je sto ne moras da vozis sa caletom ili kevom preko dana a ono nocu ti je uvek zabrana

Comment

• kuzmar
            Moderator
            • 18.12.2009
            • 783
            • Lazarevac
            • Pezo 207 1.6 HDI

Da li sam obavezan da vozim sa probnom vozackom i sa calom i kad napunim 18 godina..posto jos imam 17..ili tad mogu da zamenim trenutnu probnu dozvolu sa onom uz pomoc koje mi cale nece trebati ? ...koja je razlika izmedju probne nas maloletnika..i lica koja imaju 18+?

Odgovori na sva ova pitanja su vec vise puta napisani u ovoj temi, ali evo jos jednom da ponovim:

-probna vozacka dozvola se izdaje na period od 1 godine
            -lice kome je izdata probna vozacka dozvola je duzno da se pridrzava nekih ogranicenja koja ne vaze za vlasnike ``normalnih`` vozackih dozvola a to su:zabrana upravljanja nocu od 23 do 05 casova, maksimalana dozvoljena brzina je ogranicena na 90% od ogranicenja koje vazi za ostale ucesnike, dozvoljena kolicina alkohola u krvi je 0,oo promila i za lice sa probnom dozvolom i za lice koje ga nadzire, maksimalan broj kazneninh poena posle cega se oduzima dozvola je prepolovljen i iznosi 9, probna dozvola vzai samo na teritoriji Srbije sto znaci da lice kome je izdata takva dozvola nema pravo upravljanja vozilom u inostranstvu, obavezno oznacavanje vozila posebnom oznakom P...
            -lice koje nije napunilo 18 godina pored ostalih ogranicenja duzno je da prilikom voznje u automobilu kao suvozaca ima nekoga ko poseduje vozacku dozvolu najmanje 5 godina, kada napuni 18 godina ta obaveza prestaje bez obzira koliko je vremena preostalo do isteka probne dozvole
            www.paluba.info

Comment

• danilopeka
              CBC Član
              • 03.03.2011
              • 82
              • Prijepolje

Hvala..to me najvise interesovalo..."za prestanak vozenja sa nekim sa navrsenih 18 godina"
              Najsigurniji način da udvostručite svoj novac jest da ga presavijete i vratite u džep!

Comment

• Graha
                CBC Veteran
                • 21.01.2011
                • 141
                • Beograd
                • mazda 121

@danilopeka pa mi smo generacija i verovatno jedni od najmladjih forumasa
                Polako sad dok ne napunis 18 i dok imas ovu probnu sve postuj jel su rigorozni zestoko.
                p.s. ako vec kupujes auto i ako punis 18 tamo negde posle leta bolje skupljaj jos love do tada pa da kupis nesto pristojno a ne nekog groba
                Nek je sa srecom u daljoj vozackoj karijeri i da nemas poslova sa plavcima.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Hvala..to me najvise interesovalo..."za prestanak vozenja sa nekim sa navrsenih 18 godina"
                  Možda nisi razumeo, i dalje ti ostaju ostala ograničenja, samo ne mora niko da sedi sa tobom.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• danilopeka
                    CBC Član
                    • 03.03.2011
                    • 82
                    • Prijepolje

Znam da ostalo i dalje vazi.. ..cale mi pajkan

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

Pa što si onda uopšte polagao
                      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                      11.04. 0:12 #2
                      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• mpower
                        CBC Početnik
                        • 29.03.2011
                        • 1
                        • beograd

sta se desava ako vozimo tudj automobil? da li onda moramo imati retardirano slovo "P" na vozilu? cak i uz prisustvo vlasnika vozila?
                        imam 30 godina i imao sam do skoro vozacku dozvolu ali je bila strana i nisam mogao da je zamenim, sad je istekla i imao sam dve opcije: da ponovo polazem ili da odputujem (avionom, posto je ostrvska zemlja u pitanju), da produzim staru vozacku. ja sam se odlucio da polazem i polozio sam juce. danas sam dobio WC papir plave boje (sa zaleplenom slikom) i ne smem da vozim nocu... cekam bebu za tri meseca i mislim da cu morati da molim boga da mi zena dobije trudove izmedju 5h i 23h. super, bas sam srecan zbog toga, odo sad da se napijem pa da sednem u auto i pregazim neko "ovlasceno lice" da bi mi uzeli "VOZACKU DOZVOLU"

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by mpower
                          sta se desava ako vozimo tudj automobil? da li onda moramo imati retardirano slovo "P" na vozilu? cak i uz prisustvo vlasnika vozila?
                          "retardirano" P oznacava vozaca pocetnika, a ne vlasnika vozila, znaci nastampas P i selis iz auta u auto. sve je to prepisano iz "retardirane" EU kojoj tezim. u Francuskoj npr. postoji A (amater) pa se niko ne buni da je retardirano

Comment

• IlijaGM
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2008
                            • 313
                            • Gornji Milanovac

Meni su u auto skoli rekli da ne ne treba jos da lepim to "P" jer to jos kao nije zazivelo kod nas,a nikog nisam ni video da ima to na kolima,mada nije mi problem da nalepim.
                            Originally posted by zoranbg
                            nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

pazi koincidencije, ja juce videh u BG i to na zafiri

Comment

• Graha
                                CBC Veteran
                                • 21.01.2011
                                • 141
                                • Beograd
                                • mazda 121

e ja vozim bez tog P vec vise od mesec dana, ali vozim sa caletom za sad, retko sam posto imam 17.
                                Nikoga jos nisam video sa tim P, ni moj drug koji je skoro polozio nema P... Neznam ima li neka kazna ako nas zaustavi policajac i ako nemamo P?
                                Cinimi se da sam negde procitao 5000 din

Comment

Working...
                                X