Ljudi, kao sto znate od 4. januara 2011. god pocelo je izdavanje probnih vozackih dozvola! Naime nebitno je kad je polozio, svako ko je dosao da prvi put izvadi dozvolu posle 4. januara dobio je probnu. E sadme interesuje ako neko zna nesto vise da mi kaze o ovome? Cuo sam da oni zahtevaju da se na kolima okaci tablica sa znakom P (kao sto je u auto-skolama L) i gde mogu da se nabave te tablic.
Probne vozacke
Collapse
X
-
Re: Probne vozacke
Originally posted by budajovLjudi, kao sto znate od 4. januara 2011. god pocelo je izdavanje probnih vozackih dozvola! Naime nebitno je kad je polozio, svako ko je dosao da prvi put izvadi dozvolu posle 4. januara dobio je probnu. E sadme interesuje ako neko zna nesto vise da mi kaze o ovome? Cuo sam da oni zahtevaju da se na kolima okaci tablica sa znakom P (kao sto je u auto-skolama L) i gde mogu da se nabave te tablic.ima se,moze se-nema se,mora se
Comment
-
-
Ukoliko se ne izazove saobracajka: 5 bodova, 15.000-30.000 dinara ili 30 dana zatvora, zabrana upravljanja namanje 30 dana.
Ukoliko se izazove saobracajka: 8 bodova, 30.000-50.000 dinara ili zatvor do 60 dana, zabrana upravljanja najmanje 3 meseca
Comment
-
-
Originally posted by macaneli
u italiji je dovoljno da na papir napises veliko P i zalepis sa unutrasnje strane stakla,verujem da ce tako nesto biti i kod nas
Comment
-
-
Originally posted by budajovCuo sam da oni zahtevaju da se na kolima okaci tablica sa znakom P (kao sto je u auto-skolama L) i gde mogu da se nabave te tablic.ima se,moze se-nema se,mora se
Comment
-
-
Da preciziramo:
Члан 182.
Лицу које испуњава све услове за управљање возилом B категорије, а
није навршило 18 година живота издаће се пробна возачка дозвола кад наврши
17 година, са роком важења од једне године.
Пробна возачка дозвола се може користи само у Републици Србији.
Возач који има пробну возачку дозволу B категорије не сме да започне и
управља возилом без надзора лица у возилу које има возачку дозволу B
категорије у трајању од најмање пет година.
Возач који има пробну возачку дозволу не сме да управља моторним
возилом у периоду од 23,00 до 5,00 сати, користи телефон и друга средства за
комуникацију за време вожње.
Возач који има пробну возачку дозволу се не сме кретати брзином већом
од 90% од брзине која је дозвољена на делу пута којим се креће.
Лице које врши надзор дужно је да се стара да возач возилом управља
на безбедан начин и у складу са прописима.
Моторно возило, којим управља возач који има пробну возачку дозволу,
мора бити означено посебном ознаком "P“, која мора бити на видљивом месту
са предње и задње стране возила.
Пробна возачка дозвола ће се издати и лицу које је навршило 18 година,
које први пут стиче право на управљање моторним возилима "B“ категорије. На
ово лице примењују се одредбе прописане у ст. 2, 4, 5. и 7. овог члана.
Пробна возачка дозвола за лица из става 8. овог члана издаје се са
роком важења од једне године.
Министар надлежан за послове саобраћаја прописаће посебне услове о
изгледу, техничким карактеристикама и начину постављања посебне ознаке из
става 9. овог члана.
Comment
-
-
Originally posted by boban1982Svi dobijaju probne dozvole,ako si polozio u staroj godini i ides da podignes dozvolu u novoj,dobijas probnu dozvolu na godinu dana.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Ja sam vozacku izvadio 5. januara 2011, a oni su sa probnim dozvolama krenuli 4. januara 2011. Najteze mi pada sto moram da vozim sa kevom ili caletom 1 god, mnogo bar da je 6 meseci. A cujem da sad mogu da upisu voznju i ovi sa 16 god i da polazu sa 17. ali ce oni kako sam cuo moci da upravljaju vozilom sami uz pismenu dozvolu roditelja, tako da ce moj burazer (2 god mladji) koji sad upisuje voznju kada polozi mocice da vozi dok cu ja morati jos uvek da cekam da mi istekne probna
Comment
-
-
Originally posted by budajovA cujem da sad mogu da upisu voznju i ovi sa 16 god i da polazu sa 17. ali ce oni kako sam cuo moci da upravljaju vozilom sami uz pismenu dozvolu roditelja, tako da ce moj burazer (2 god mladji) koji sad upisuje voznju kada polozi mocice da vozi dok cu ja morati jos uvek da cekam da mi istekne probna
Comment
-
Comment