Uveden porez na teretna vozila nosivosti do 3.5 tona

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: Uveden porez na teretna vozila nosivosti do 3.5 tona

Sta s kedijem? Imas maksi koji ima jos jedan red sedista, klasican kombi? Postojala je i karavela u toj verziji i postoji jos uvek dva reda sedista maksimalno 7 ljudi...

Zakon je zaista potpuno jasan. Nismo mi to izmislili.

Resenje je jednostavno, imam poznanika u danskoj koji registruje Mercedes G kao teretno vozilo. Izbacena su sedista, atestiran je i to je to. E sad ako ga uhvate da vozi sa zadnjom klupom, pozelece da nikad nije muvao za porezom... Ali to je danska, kod nas i S4 moze biti teretno vozilo. Ali najjaci mi je Infiniti FX35 registrovan kao teretno. I sad muka da se registruje, ako ga reka kao teretno rizikuje kaznu, ima nalepnicu 80km/h, da ga registruje ponovo kao putnicko mora na atest
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Code:
      http://www.vw-privrednavozila.rs/privredna_vozila/novi_caddy/caddy_furgon_i_kombi/varijante_modela/kombi/
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Bez oporezivanja teretnih vozila mase do tri i po tone

Izmenama Zakona o porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara, koje je usvojila Skupština Srbije, predviđeno je da se ne oporezuju teretna vozila čija je masa manja od 3, 5 tona, odnosno, ona se neće više oporezivati kao luksuzna dobra.
        Ostaje da se vidi sta su tacno izmenili kada izmene budu objavljene u Sluzbenom glasniku.
        www.paluba.info

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Meni u Junu istice registracija, nadam se da ce se gospoda srediti do tada...
          https://t.me/pump_upp

Comment

• shone190
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2004
            • 1877
            • Beograd
            • Dodge Charger 8.1l

Sta bi sa ovim na kraju, jel' jos uvek vazi porez za teretnjake do 3500kg?

Comment

• nikaragva
              CBC Senator XXL
              • 03.06.2008
              • 521
              • B. Palanka
              • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Odg: Uveden porez na teretna vozila nosivosti do 3.5 tona

Ne znam zasto uopste dozvoljavaju da se od putnickih prave teretna. Ili ako su vec dozvolili onda da se pridrzavaju toga i kontrolisu da li su to zaista teretna.
              Kome treba teretno vozilo, npr. kupi hilux, a ne lc pa izbaci zadnja sedista ?!
              Ja to tako vidim, samo su napravili medvedju uslugu onima kojima stvarno trebaju teretna vozila, odnosno koji ih i registruju i voze kao teretna, a ne samo registruju.

Comment

Working...
              X