secam se jedne od stavki tog retardiranog zakona, da je moglo da se zapecati televizor i uz dobijenu potvrdu ne placas pretplatu.
ako je to preneseno, mogu da mi zapecate radio antenu u kolima i - ne moram da placam pretplatu, ionako ne slusam radio...
(i ta njihova stavka za brojilo... ko da ne postoje naselja sa agregatima bez brojila i sa mnogo televizora...)
*pretplata ne bi nikako trebalo da vazi i za DVD/CD/MP3 plejere jer se odnosi na RTS iskljucivo, radio prijem, tacka. pustanje ostalih sadrzaja nevezano za medije pokriva Sokoj sa svojim zakonom, ali ne za nas fizicka lica. npr. kad kupis CD mozes slobodno gde hoces da ga slusas jer si vec Sokoju platio njegovo kupovinom CD-a, uracunato je u cenu. s druge strane, ako slusate piratske CD-ove to podleze trecem zakonu protiv piraterije...
Može pečaćenje auto radija SAMO za RTS frekvencije... ionako NIKAD ne slušam iste... slušam lokalne radio stanice i Roadstar kad sam na putu (ako već ne trči neki CD). Naravno trošak pečaćenja o njihovom trošku... da sad ne potežem moje izgubljeno vreme za tu proceduru i ne daj Bože izuzimanje uređaja van poseda za vremenski rok duži nego što je neophodno za proceduru pečaćenja....
A? Jesam li ga smislio? Mislim, kad mogu oni onako, mogu i ja ovako
Sve lepo mi razmisljamo i pisemo, ali, ako je zaista, po zakonu, rec o javnom dobru od nacionalnog znacaja, onda sve napisano, pada u vodu. Mozda vam, na primer, nikada nece zatrebati zdravstveno osiguranje, ili vojska, ili bilo sta slicno, ali sve navedeno morate placati, ceo zivot...ako odluce da je auto, jedinica za naplatu pretplate, onda mozete nemati radio, ne menja stvari. Na srecu, za sada, je Vlada odlucila drugacije.
Sve druge televizije mogu da propadnu, ali RTS mora da funkcionište. Time se obaveštava javnost o potencijalnim opasnostima, prirodnim nepogodama itd.Time se (u teoriji) spasava mnogo života. Ali u praksi bi i druge televizije davale slična obaveštenja i upozorenja. Problem sa RTS-om je što se on takmiči u gledanosti sa drugim televizijama, dok mu je funkcija kao "javnog servisa" sasvim drugačija. I mnogi ljudi bi plaćali pretplatu da im je standard malo viši.
Comment